Από το περιοδικό “Φιλοσοφική Λίθος“, Εκδόσεις ΝΕΑ ΑΚΡΟΠΟΛΗ
Για την αρχαία Αίγυπτο έχουν γραφτεί πολλά βιβλία, άρθρα και μελέτες, έχουν γίνει πολλά ντοκιμαντέρ και κινηματογραφικές ταινίες. Η συγγραφή ενός άρθρου ακόμα, σημαίνει την επανάληψη όσων έχουν γραφτεί μέχρι τώρα. Σε αυτό το άρθρο θα γίνει μια προσπάθεια σύνθεσης των σημαντικότερων στοιχείων του αρχαίου Αιγυπτιακού πολιτισμού, έτσι ώστε να φανερωθεί το Μυστήριο, η Ομορφιά, η Μεταφυσική και ο Πολιτισμός αυτής της πανάρχαιας χώρας.
Σύμφωνα με τον Αιγύπτιο ιστορικό του 3ου αιώνα π.Χ., Μανέθωνα, οι Φαραωνικές δυναστείες ξεκινάνε το 3200 π.Χ. και φτάνουν μέχρι την τελευταία Πτολεμαϊκή δυναστεία που τελειώνει το 30 μ.Χ., όταν οι Ρωμαίοι ενσωματώνουν την Αίγυπτο στην αυτοκρατορία τους. Η επίσημη επιστήμη βασίζεται σε αυτή την χρονολόγηση και μας παρουσιάζει έναν πολιτισμό που παρέμεινε ζωντανός για 5.000 χρόνια περίπου. Δεν υπάρχουν στοιχεία για κανέναν άλλον πολιτισμό που να έχει διατηρηθεί τόσες χιλιάδες χρόνια.
Οι αρχαίοι Έλληνες ονόμαζαν Αίγυπτο την αρχαία χώρα της ΚΕΜ, λέξη που σημαίνει μυστήριο και αίνιγμα.
Μετά από 1.700 χρόνια έρχεται ο Ναπολέων για να ανακαλύψει αυτόν τον αρχαίο πολιτισμό της Αιγύπτου και να δώσει μια τέτοια ώθηση, που οδήγησε στο να ασχολούνται σήμερα εκατοντάδες επιστήμονες με αυτόν τον αρχαίο πολιτισμό.
Για πολλούς σύγχρονους ερευνητές, οι παραδόσεις των αιγυπτιακών πηγών μιλάνε για μία προ-δυναστική Αίγυπτο, πριν από τον Μένες, που βυθίζεται στον χρόνο περισσότερο από 70.000 χρόνια. Σύμφωνα με αυτές τις παραδόσεις, πριν από τις φαραωνικές δυναστείες, τον κατάλογο των οποίων συνέταξε ο Μανέθωνας και μας χρησιμεύει σήμερα σαν οδηγός ερμηνείας του αιγυπτιακού παρελθόντος, υπήρξαν άλλοι κύκλοι που είχαν ταυτιστεί με τους θεολογικούς ζωομορφισμούς του Γερακιού, του Σκορπιού, του Ιχθύ κ.λπ.