Χαρακτηριστικά του Αναγεννησιακού & Μεσαιωνικού ανθρώπου

by admin
155 views

Από το περιοδικό “Φιλοσοφική Λίθος“, Εκδόσεις ΝΕΑ ΑΚΡΟΠΟΛΗ

Αναγέννηση… ένας Νόμος τη Φύσης. Από την πιο ασήμαντη πετρούλα μέχρι το πιο λαμπρό άστρο στο σύμπαν, όλα ακολουθούν έναν διαρκή ρυθμό που ονομάζουμε ζωή και θάνατο, αλλά που συνοπτικά είναι πάντα αναγέννηση.

Όμως, δεν ανανεώνονται μόνο οι μορφές. Η εσωτερική δύναμη και η αφυπνισμένη συνείδηση είναι αυτές που προκαλούν το φαινόμενο της ανανέωσης, που εκτυλίσσεται από μέσα προς τα έξω, με τρόπο ώστε οι νέες μορφές ή οι νέες περιστάσεις που αντιμετωπίζουμε να είναι προϊόν αυτού που βγαίνει από το βάθος της καρδιάς του σύμπαντος και των ανθρώπων.

Ο άνθρωπος είναι μέρος της φύσης και αναπόφευκτα ακολουθεί αυτόν τον νόμο της φύσης, ο οποίος εκφράζεται σε ολόκληρο το σύμπαν. Βλέπουμε πώς ο άνθρακας μετατρέπεται σε διαμάντι, αναγεννημένος χιλιάδες φορές από τις σκουριές του. Τα φυτά ανθίζουν στην ώρα τους, αν και κανείς δεν τους λέει ποια είναι η κατάλληλη εποχή. Τα ζώα δέχονται και βιώνουν τις αλλαγές τους με φυσικό τρόπο. Και στην απεραντοσύνη του Κόσμου, υπάρχουν άστρα και ηλιακά συστήματα που πεθαίνουν και γεννιούνται χωρίς καν να το αντιληφθούμε, λόγω της μεγάλης χωροχρονικής απόστασης που μας χωρίζει. Συνεχίστε την ανάγνωση ΕΔΩ

Η Φιλοσοφία Επιστρέφει