Χόρχε Μπουκάι: Μαθήματα αυτογνωσίας [ΒΙΝΤΕΟ]

by admin
263 views

Ο Χόρχε Μπουκάι γεννήθηκε το 1949 σε μια λαϊκή γειτονιά του Μπουένος Άιρες. Ξεκίνησε να εργάζεται στην ηλικία των δεκατριών ετών και ασχολήθηκε με διάφορες δουλειές.

Είναι γιατρός και ψυχοθεραπευτής της σχολής Γκεστάλτ. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Του Μπουένος Άιρες το 1973.

Ειδικεύτηκε στη θεραπεία των νοητικών ασθενειών εργαζόμενος αρχικά σε νοσοκομεία και κλινικές και, εν συνεχεία, δίνοντας διαλέξεις σε ιδρύματα, κολέγια, θέατρα, καθώς και σε ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς.

Όταν αποφάσισε να ασχοληθεί και με τη συγγραφή, είδε περισσότερα από δώδεκα βιβλία του να μεταφράζονται σε -τουλάχιστον- δεκαεπτά γλώσσες και να τοποθετούνται πρώτα στις λίστες των ευπώλητων κάθε χώρας.

Εργάζεται ως ψυχοθεραπευτής ενηλίκων, ζευγαριών και κοινωνικών ομάδων. Ζει στα προάστια του Μπουένος Άιρες με τη γυναίκα του και έχει δύο παιδιά. Μάλιστα το ένα από τα παιδιά του, ο Ντεμιάν Μπουκάι, είναι και εκείνος ψυχιάτρος-ψυχοθεραπευτής, καθώς και συγγραφέας.

Δείτε ένα μικρό βίντεο που δημιουργήσαμε με τα μαθήματα αυτογνωσίας του και μετά από κάτω διαβάστε τις καλύτερες ιστορίες του

Δεν ζεις χρόνια, ζεις μονάχα στιγμές…. (Χόρχε Μπουκάι)

Η αγάπη, η απώλεια και ο χρόνος (Χόρχε Μπουκάι)

Το τρένο της σοφίας (Μπουκάι)

Ο μύθος της θεάς Τύχης (Μπουκάι)

Η πόλη των πηγαδιών (Μπουκάι)

Η Φιλοσοφία Επιστρέφει