Χρωματοθεραπεία

by admin
982 views
Χρωματοθεραπεία

Από το περιοδικό “Φιλοσοφική Λίθος“, Εκδόσεις ΝΕΑ ΑΚΡΟΠΟΛΗ

Του Στράτου Λαδά…

Στο φυσικό μας περιβάλλον υπάρχουν παντού χρώματα. Το γαλάζιο του ουρανού, το πράσινο των δέντρων και όλα

τα υπόλοιπα χρώματα επιδρούν στον ψυχισμό μας. Το ότι μερικά χρώματα επικρατούν στις διάφορες εποχές του χρόνου δεν είναι τυχαίο, όπως π.χ. το χειμώνα, που επικρατεί το άσπρο της ουδετερότητας. Φανταστείτε αν επικρατούσε το μαύρο σε μία εποχή που υπάρχουν στην ατμόσφαιρα αρκετά θετικά ιόντα που προκαλούν άγχος, μελαγχολία κ.α, τι θα γινόταν. Θα είχαμε μελαγχολήσει όλοι σε τέτοιο βαθμό που θα υπήρχαν συχνοί τσακωμοί, φόνοι και δεν θα γινόταν τίποτα σωστά αφού η συνεργασία των ανθρώπων θα ήταν σχεδόν ανύπαρκτη.      

Οι διάφορες εποχές με τα διαφορετικά, κυρίαρχα χρώματα τους, μέσα από τις αντιθέσεις φέρνουν την ψυχοσωματική κατάσταση του ανθρώπου σε ισορροπία και αρμονία, π.χ το πράσινο της άνοιξης εξισορροπεί τα αντίθετα, φέρνει αρμονία κλπ. (βέβαια σε κάθε εποχή υπάρχουν και άλλα χρώματα και την άνοιξη η ποικιλία χρωμάτων είναι μεγαλύτερη αλλά το επικρατέστερο χρώμα είναι το πράσινο).

Το γαλάζιο του ουρανού το καλοκαίρι δημιουργεί εσωτερική γαλήνη, εσωτερική αρμονία. Το κίτρινο των φύλλων το φθινόπωρο αυξάνει τη διανοητικότητα και τον αυτοέλεγχο και τέλος, το άσπρο του χειμώνα για το οποίο ήδη μιλήσαμε.  Βέβαια, μέσα σε αυτά που είπαμε παραπάνω, θα μπορούσαμε να συμπεριλάβουμε και άλλες κατηγορίες όπως τα ιόντα των εποχών, θετικά ή αρνητικά, τα αρώματα, τα ηχητικά ερεθίσματα, αστρολογικές συνθήκες κ.α., που δεν μπορούν να αναλυθούν εδώ, χωρίς να ξεφύγουμε από το θέμα αυτής της εργασίας αλλά που συντελούν όμως στην αρμονία της φύσης. 

Συνεχίστε την ανάγνωση ΕΔΩ

Η Φιλοσοφία Επιστρέφει