Έχει το DNA τηλεπάθεια; Επιστημονική έρευνα

by admin
651 views
Έχει το DNA τηλεπάθεια; Επιστημονική έρευνα

Έχει βρεθεί πως το DNA παρουσιάζει την περίεργη ικανότητα να συναρμολογείται, ακόμα και εξ αποστάσεως. Τη στιγμή που σύμφωνα με τη γνωστή επιστήμη δε θα μπορούσε να έχει τη δυνατότητα να συναρμολογηθεί από απόσταση. Ακόμα δεν υπάρχει κάποια εξήγηση για το φαινόμενο αυτό. Μήπως αυτές οι ιδιότητες δείχνουν ότι έχει το DNA τηλεπάθεια;

DNA: Τηλεπάθεια εξ αποστάσεως

Επιστήμονες αναφέρουν δεδομένα ότι η διπλή έλικα του DNA έχει την καταπληκτική ικανότητα να αναγνωρίζει ομοιότητες σε άλλους κλώνους DNA. Αυτή η αναγνώριση γίνεται εξ’ αποστάσεως. Με κάποιον τρόπο οι κλώνοι μπορούν να αναγνωρίσουν ο ένας τον άλλο και τα μικροσκοπικά τμήματα του γενετικού υλικού τείνουν να συναθροίζονται με όμοια DNA. Η αναγνώριση των όμοιων ακολουθιών στις χημικές υπομονάδες του DNA, συμβαίνει με έναν τρόπο που δεν έχει ακόμα ερμηνευτεί από την επιστήμη.  Δεν υπάρχει κάποιος γνωστός λόγος, γιατί το DNA είναι σε θέση να ενώνεται με τον τρόπο που το κάνει και όσον αφορά την τρέχουσα θεωρητική άποψη. Κάτι τέτοιο θα έπρεπε να είναι χημικά απίθανο.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ACS Journal of Physical Chemistry B. Δείχνει πολύ καθαρά πως η ομόλογη αναγνώριση μεταξύ ακολουθιών από πολλές εκατοντάδες νουκλεοτιδίων, συμβαίνει χωρίς τη φυσική επαφή ή την παρουσία πρωτεϊνών. Οι διπλές έλικες του DNA μπορούν να αναγνωρίσουν τα ταιριαστά μόρια από απόσταση. Στη συνέχεια συναθροίζονται μαζί. Και όλο αυτό γίνεται καθώς φαίνεται, χωρίς τη βοήθεια άλλων μορίων ή χημικών σημάτων.

Στην έρευνα, οι επιστήμονες παρατήρησαν τη συμπεριφορά κλώνων του DNA που είχαν σημειωθεί με φθορισμό. Αυτοί τοποθετήθηκαν σε νερό που δεν περιείχε πρωτεΐνες ή άλλο υλικό που θα μπορούσε να επιδράσει στο πείραμα. Οι κλώνοι που περιείχαν όμοιες ακολουθίες νουκλεοτιδίων ήταν περίπου δύο φορές πιο πιθανό να ενωθούν μεταξύ τους απ’ ότι οι κλώνοι με διαφορετικές ακολουθίες. Κανείς δεν ξέρει εάν και πως οι ξεχωριστοί κλώνοι του DNA θα μπορούσαν πιθανώς να έχουν επικοινωνήσει μεταξύ τους. Φαίνεται όμως πως το έκαναν. Αυτό το αποτέλεσμα που μοιάζει σαν φαινόμενο “DNA τηλεπάθεια”, αποτελεί πηγή θαυμασμού και έκπληξης για τους επιστήμονες.

Τηλεπάθεια και νάνο-απόσταση

Με εκπληκτικό τρόπο, οι δυνάμεις που είναι υπεύθυνες για την αναγνώριση της ακολουθίας, μπορούν να φτάσουν σε απόσταση μεγαλύτερη από ένα νανόμετρο. Την απόσταση δηλαδή που έχουν τα μόρια στο νερό από το κοντινότερο γειτονικό τους DNA. Αυτό είπαν οι ερευνητές Geoff S. Baldwin, Sergey Leikin, John M. Seddon και Alexei A. Kornyshev, καθώς και οι συνεργάτες τους.

Αυτό το φαινόμενο της αναγνώρισης μπορεί να βοηθάει στην αύξηση της ακρίβειας και της αποτελεσματικότητας στον ομόλογο ανασυνδυασμό των γονιδίων. Αυτή είναι μια διαδικασία υπεύθυνη για την επιδιόρθωση του DNA, για την εξέλιξη και για τη γενετική ποικιλία. Τα νέα ευρήματα μπορούν επίσης να δώσουν φως σε τρόπους που στοχεύουν στην αποφυγή λαθών στον ανασυνδυασμό των γονιδίων. Αυτά οποία αποτελούν παράγοντες καρκινογένεσης, γήρανσης και άλλων ζητημάτων υγείας (Πηγή)

Η Φιλοσοφία Επιστρέφει