Ένα πάρτυ η ζωή!

by GPittsikas
1,7K views

Η ζωή είναι σαν ένα πάρτυ στο οποίο καλέστηκες από έναν άγνωστο οικοδεσπότη και δεν έχεις επιλογή να μην πας. Το μόνο που είναι στο χέρι σου σχετικά με το πάρτυ είναι η στάση σου και η συμβολή σου σ’ αυτό. Τίποτα άλλο.

Όταν κάποιος διοργανώνει ένα πάρτυ, θέλει να είναι πετυχημένο, να περάσουν όλοι καλά. Το ίδιο θέλουν και οι καλεσμένοι. Μπορείς να είσαι απ’ αυτούς που πάνε στα πάρτυ και προσπαθούν να περάσουν καλά σε βάρος των άλλων: πάνε με άδεια χέρια, τρώνε και πίνουν ανεξέλεγκτα, γελοιοποιούν τους άλλους, δέρνονται, απομονώνονται, γίνονται αγενείς και προσπαθούν να κάνουν εντύπωση, δε σέβονται με κανέναν τρόπο ούτε τον οικοδεσπότη ούτε κανέναν. Καταλήγουν λιώμα και ανεξέλεγκτοι -τους τραβούν οι άλλοι για να φύγουν-, προσπαθώντας να παρατείνουν τη διάρκεια του πάρτυ και της αυτιστικής τους δήθεν απόλαυσης, ενώ αυτό έχει ήδη τελειώσει. Μέχρι κάποιος καλοθελητής να τους μαζέψει -γιατί έχουν καταντήσει ανήμποροι- και να τους πάει σπίτι, να τους φροντίσει μέχρι να κοιμηθούν με ασφάλεια.

Μπορείς να είσαι απ’ αυτούς που πάνε στα πάρτυ κύριοι. Με τα δώρα τους, με καλή διάθεση, είναι διακριτικοί και ευγενείς με όλους, εγκρατείς στο φαγοπότι. Ενδιαφέρονται να περάσουν όλοι καλά και συμβάλλουν σ’ αυτό όσο περνάει απ’το χέρι τους. Κι όταν έρθει η ώρα που κλείνει η μουσική και τα φώτα, εκείνοι είναι έτοιμοι και φεύγουν κύριοι, όπως ήρθαν. Λίγο πριν ευχαριστήσουν και αποχαιρετίσουν, είναι εκείνοι που κοιτούν τριγύρω για να βοηθήσουν αυτούς που χρειάζονται κάποιον να τους μαζέψει, αυτούς που ίσως χάλασαν το πάρτυ και τώρα βρίσκονται πεταμένοι σε καναπέδες, κρεβάτια και πατώματα, αναίσθητοι και κοιμισμένοι σ’ ένα non stop hangover.

Σ’ αυτό το πάρτυ που ονομάζεται ζωή, το πιο δύσκολο κομμάτι είναι αυτό που βρίσκεται ανάμεσα στη γέννηση και το θάνατο. Και τελικά είναι αυτό που καθορίζει το νόημα της γέννησης και το ανάστημα απέναντι στο θάνατο.
Κάποιοι έρχονται και φεύγουν με ψηλά το κεφάλι, κάποιοι σερνόμενοι, ντροπιάζοντας τον εαυτό τους και κάποιοι άλλοι -ίσως οι πιο πολλοί- αδιάφοροι (απ’ όλες τις οπτικές), που όταν το πάρτυ πάει καλά είναι party animals, όταν στραβώνει, ζουν ένα δράμα.

Όσο καλό ή κακό και να ‘ναι το πάρτυ, εσύ επιλέγεις ποιος θα είσαι.

Η Φιλοσοφία Επιστρέφει