ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ (Βιβλιοπαρουσίαση)

by admin
753 views
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: BAILEY A. ALICE
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΚΕΔΡΟΣ
Το πρόβλημα της Θεραπευτικής είναι τόσο αρχαίο όσο και η ανθρωπότητα και υπήρξε πάντοτε αντικείμενο έρευνας και πειραματισμού.
Στη σύγχρονη τεχνοκρατική εποχή μας, όμως, έχουμε απομακρυνθεί από τη μερικά σωστή άποψη των περασμένων αιώνων που απέδιδε την ασθένεια στους “κακούς χυμούς” που γεννιούνται και εκτρέφονται στην εσωτερική ζωή του πάσχοντος. Αλλά μόνο στη σημερινή γενιά είναι δυνατόν να μεταδοθούν οι νόμοι της μαγνητικής θεραπευτικής και να υποδειχτούν τα αίτια των ασθενειών εκείνων που καταστρέφουν το ανθρώπινο σώμα. Μόνο σήμερα ο άνθρωπος βρίσκεται σ’ εκείνο το εξελικτικό στάδιο που μπορεί να αντιληφτεί τη γνώση για την ορθή χρήση των δυνάμεων της Θεραπευτικής.
Σήμερα αρχίζει η αναγνώριση απ’ όλους τους κλάδους της ιατρικής ότι τα αίτια όλων των ασθενειών πρέπει να αναζητηθούν από τη μια στις κρυμμένες διαθέσεις του νου και της συγκινησιακής φύσης, και από την άλλη στη ζωή της αναστελλόμενης ή υπερβολικής έκφρασης του σεξ.
Η Εσωτερική Θεραπευτική περιλαμβάνει τη γνώση της σύστασης του ανθρώπου ως πνευματικού όντος καθώς και τη βιολογία και την ανατομία της φυσικής του μορφής. Σ’ αυτό το βιβλίο περιγράφονται οι επτά ακτινικές τεχνικές της θεραπευτικής, αναπτύσσονται οι νόμοι και οι κανόνες της θεραπείας, παρουσιάζονται τα βασικά αίτια των ασθενειών και δίνονται λεπτομερώς οι απαιτήσεις για την άσκηση της Θεραπευτικής. (Από την παρουσίαση της έκδοσης)

Περιεχόμενα

ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ
ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ι
ΤΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΙΙ
ΑΙΤΙΑ ΠΟΥ ΕΚΠΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΙΚΗ ΖΩΗ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΙΙΙ
ΟΙ ΚΑΡΜΙΚΕΣ ΜΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ IV
ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΕΡΙΚΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ
ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ
ΟΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ V
Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ VI
Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΕΞΑΛΕΙΨΗΣ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ VII
ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΤΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ
ΜΕΡΟΣ ΤΡΙΤΟ
ΟΙ ΘΕΜΕΛΙΩΔΕΙΣ ΝΟΜΟΙ ΤΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ VIII
ΑΠΑΡΙΘΜΗΣΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΩΝ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ IX
ΟΙ ΕΠΤΑ ΤΡΟΠΟΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ

Η Φιλοσοφία Επιστρέφει