Γίνε η Αλλαγή που Θες να Δεις στον Κόσμο και Άλλαξέ τον! Μην τον Αφήνεις να σε Αλλοτριώσει!

by admin
1,3K views
Γίνε η Αλλαγή που Θες να Δεις στον Κόσμο και Άλλαξέ τον! Μην τον Αφήνεις να σε Αλλοτριώσει!

Καθημερινά, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης μας βομβαρδίζουν με φρικιαστικές πράξεις βίας που συμβαίνουν σε διάφορα μέρη του κόσμου.

Εύκολα με αυτά που ακούμε μπορούμε να αναρωτηθούμε, αν είμαστε πλέον ασφαλείς. Και αν δεν έχετε φτάσει ακόμα στο σημείο να θεωρείτε τον καθένας που βλέπετε στον δρόμο σαν ένα δυνητικό εχθρό, υποσυνείδητα σας έχουν περάσει τέτοια μηνύματα.

Τείνουμε να αντιδρούμε με το να είμαστε συνεχώς σε εγρήγορση για ύποπτες κινήσεις των άλλων και να μην τους εμπιστευόμαστε εὐκολα, ιδίως εκείνους που έχουν ξένη καταγωγή και διαφέρουν από εμάς.

Ενώ μπαίνουμε σε πειρασμό να κρατάμε απόσταση από αυτούς τους ανθρώπους, να κρίνουμε τις πεποιθήσεις τους μόνο από την εμφάνισή τους και να ζούμε με το φόβοΟ εαυτός μας εκφυλίζεται σιγά σιγά προς τον παραλογισμό, τη δυσπιστία και την καταστροφή.

Η λύση μόνη λύση στο πρόβλημα είναι η λογική. Όλες αυτές οι ασυγχώρητες εγκληματικές πράξεις, που βλέπουμε στις ειδήσεις, διαπράχθηκαν από δράστες γεννημένους σε περιοχές που επικρατεί η βία. Οι αρνητικοί παράγοντες, που τους επιβλήθηκαν, εξουδετέρωσαν τους θετικούς παράγοντες στη ζωή τους.

Η προσωπικότητά τους διαταράχθηκε, απομονώθηκαν και έπεσαν στην κατάθλιψη, χωρίς κανενός είδους υγιείς σχέσεις και κοινωνική ζωή. Ανέπτυξαν ριζοσπαστικές απόψεις και αντι-κοινωνική συμπεριφορά.

Αναρωτιέμαι συχνά πώς να αποτινάξω από το μυαλό μου όλη τη βιαιότητα και την παραφροσύνη που επικρατεί στον πλανήτη μας. Πώς μπορώ να γίνω η αλλαγή που θέλω να δω στον κόσμο; Η απάντηση που δίνω είναι να έχουμε περισσότερη πιστή και λιγότερο φόβο και ο καθένας μας θα πρέπει να αρχίσει με τον εαυτό του.

Δοκιμάστε τα παρακάτω βήματα, τα οποία θέλουν αρκετή προσπάθεια όσο απλά και αν δείχνουν.

Έχε πίστη.

Να έχετε πίστη στις καλές προθέσεις των άλλων. Εκμηδενίστε τις αποστάσεις που σας χωρίζουν. Συμπεριφερθείτε τους όπως θα θέλατε να αντιμετωπίσουν εσάς.

Να έχετε πίστη στη θετική ενέργεια που υπάρχει στον κόσμο.

Ο φόβος είναι εξουθενωτικός και απορροφά την ενέργειά σας, αλλά η πίστη φέρνει ελπίδα και ηρεμία. Επιλέξτε την πίστη και όχι το φόβο.

Σταματήστε να συγκρατείτε τα συναισθήματά σας.

Σταματήστε να κάνετε μια απρόσεκτη διατροφή και να ξοδεύετε αλόγιστα. Σταματήστε να αφιερώνεστε ολοκληρωτικά στην εργασία σας. Σταματήστε να βλέπετε πορνό. Σταματήστε να παίζετε βιντεοπαιχνίδια. Σταματήστε να σπαταλάτε το χρόνο σας σε ανούσια πράγματα και να βασανίζετε το μυαλό σας με αριθμούς και λογαριασμούς. Κόψτε το! Αξιοποιήστε τον ελεύθερο χρόνο σας χαλαρώνοντας και κάνοντας ένα διάλειμμα από όσα σας πιέζουν. Όταν αντιμετωπίζετε με νηφαλιότητα τα δικά σας προβλήματα, ο κόσμος γίνεται συνεχώς καλύτερος. Αν αισθάνεστε ότι δεν μπορείτε να το κάνετε, ζητήστε βοήθεια από τους φίλους ή από κάποιον ειδικό.

Να είστε ανοιχτόκαρδοι.

Πείτε πρώτοι καλημέρα στο κόσμο που βλέπετε στον δρόμο, ανοίξτε την πόρτα και επιτρέψετε στους άλλους να περάσουν πρώτοι. Δείξτε σεβασμό, ειδικά στις περιπτώσεις που σας βγαίνει δύσκολα. Έτσι θα βελτιώσετε τις σχέσεις σας με όσους ξέρετε και με εκείνους που ακόμη δεν έχετε συναντηθεί.

Μπείτε σε ένα πρόγραμμα.

Εξασκηθείτε. Εκφράστε την ευγνωμοσύνη σας και διαλογιστείτε καθημερινά. Τέτοιες δραστηριότητες μειώνουν τις σκέψεις που έχουν να κάνουν με τους φόβους σας και αυξάνουν την ευεξία σας. Μειώνουν την κατάθλιψη, την κατήφεια και το άγχος.

Διαχειριστείτε τη μιζέρια και τον πανικό που σας επιβάλλον τα ΜΜΕ.

Σταματήστε να είστε καχύποπτοι, να φοβάστε, να ανησυχείτε, να έχετε εμμονές, να αγχώνεστε και να βασανίζεστε. Αυτά εντείνουν μόνο τον φόβο που έχει ο ένας για τον άλλο μέσα σε μια κοινωνία. Σταματήστε να βλέπετε και να διαβάζετε μέσα μαζικής ενημέρωσης που σας δημιουργούν αρνητικά συναισθήματα. Να είστε επιλεκτικοί σχετικά με το τι επιτρέπετε να εισέρχεται στο μυαλό σας. Γράψτε ένα ημερολόγιο. Πηγαίνετε μια μεγάλη βόλτα. Ασχοληθείτε με γιόγκα. Προσευχηθείτε!

Δημιουργείστε φιλικές σχέσεις με άλλους.

Αν δεν έχετε κάποια ψυχολογική αναστολή, να είστε φιλικοί με τους ξένους. Μιλήστε στο άτομο που κάθεται δίπλα σας στο αεροπλάνο, στον πωλητή που σας εξυπηρετεί στο μανάβικο ή στον οδηγό του ταξί. Ξεκινήστε αυθόρμητα μια συνομιλία. Αν δεν σας βγαίνει φυσικά, απομνημονεύετε και σκεφθείτε κάποιους τρόπους, που θα μπορούσατε να αρχίσετε μια συνομιλία, στο σπίτι. Επιλέξτε να πιστεύετε στον εαυτό σας και τους άλλους. Επιλέξτε να κάνετε σχέσεις με τον κόσμο.

Συγκρατήστε τον θυμό σας και μην βιαιοπραγείτε.

Μάθετε πώς να αντιμετωπίζετε τις δικές σας προκαταλήψεις και το θυμό. Μάθετε να δέχεστε την κριτική και να είστε επιεικείς με τους άλλους. Επαινέστε και επιβραβεύστε τους άλλους περισσότερο από όσο τους επικρίνετε. Μάθετε να υποχωρείτε, να ηρεμείτε τον εαυτό σας και να χαλαρώνετε. Πάντοτε να επιλέγετε την δύσκολη οδό και να ζείτε συμφιλιωμένοι με τους άλλους.

Κάντε τους άλλους να αισθάνονται σημαντικοί.

Μην απορροφάστε από την τεχνολογία. Συναντήστε και περάστε καλά με τους ανθρώπους γύρω σας ξεκινώντας με τα μέλη της οικογένειάς σας και επεκτείντε το σε οποιονδήποτε βλέπετε στο δρόμο. Χαμογελάστε τους, δείξτε τους ότι περνάτε καλά μαζί τους. Γίνετε ενδιαφέρον άτομο για τη ζωή των άλλων και δείτε την αλλαγή τους καθώς ζωντανεύουν.

Μοιράστε δώρα.

Βοηθήστε τους άλλους να προχωρήσουν στη ζωή τους. Κάντε δωρεές, γίνετε εθελοντής και αφιερώστε χρόνο σε όποιον το έχει ανάγκη. Επισκεφθείτε ένα γηροκομείο, βοηθήστε σε ένα συσσίτιο ή σε ένα ορφανοτροφείο. Εμπνεύστε και καθοδηγήστε αφιλοκερδώς τους άλλους. Κάποια στιγμή, όλα αυτά, η ζωή θα σας τα ξεπληρώσει.

Προσφέρετε όταν είναι δύσκολο.

Δώστε όταν δεν έχετε. Είναι ο πιο γρήγορος τρόπος για να αισθανθείτε πλούσιοι και επιτυχημένοι.

Αλλάξτε τις αντιλήψεις σας.

Όταν αισθάνεστε να βασανίζεστε από τις δικές σας σκέψεις, αλλάξτε τις αντιλήψεις σας. Όταν δεν μπορείτε να κοιμηθείτε το βράδυ, όταν ανησυχείτε για την κατάσταση του κόσμου ή όταν έχετε εμμονές για το μέλλον, αποφασίστε να αναλάβετε δράση. Διαβάστε κάτι θετικό. Ακούστε ζωντανή μουσική, περάστε το χρόνο σας στη φύση ή επιβεβαιώστε ψυχολογικά τον εαυτό σας.

Μερικές φορές θα χρειαστεί λιγότερο από πέντε λεπτά για να μετατοπιστούμε σε μια θετική κατάσταση. Άλλες φορές αυτό μπορεί να διαρκέσει μία ώρα ή δύο.

Ανεξάρτητα του τι συμβαίνει στον εξωτερικό κόσμο έχουμε τη δύναμη να παραμείνουμε ήρεμοι μέσα μας. Είναι ευθύνη μας να μάθουμε πώς να ανταποκρινόμαστε στις καταστάσεις με λογική, παρά να δρούμε παρορμητικά. Οι δράσεις μας δεν έχουν θετική επίδραση μόνο σε όσους βρίσκονται γύρω μας αλλά επηρεάζουν ολόκληρο τον πλανήτη.

Μην παραπονιέστε. Μην ανησυχείτε. Αντιθέτως επικεντρωθείτε στην οικοδόμηση της ειρήνης και της ηρεμίας που θέλετε να δείτε στον κόσμο!

Της Tess Marshall

Μετάφραση και Επιμέλεια Κειμένου: share24.gr via stevenaitchison.co.uk
Γραφτείτε στο εβδομαδιαίο μας newsletter για να μη χάνετε τις δημοσιεύσεις μας


powered by moosend

Δείτε επίσης:

Η αρετή της ελπίδας

Η ευτυχία είναι επιλογή

Βρείτε ξανά τον δρόμο προς το παλάτι σας (Άλαν Κοέν)

Λες ότι δεν έχεις αρκετή βούληση; Μύθος!

Γιατί δεν μπορώ να βάλω σε μια τάξη τη ζωή μου;

Η Φιλοσοφία Επιστρέφει