Η Αυτοθεραπευτική μας Δύναμη & η Ενεργοποίηση της

by admin
420 views
25 συμβουλές του Ζεν Βουδισμού για να ηρεμήσετε την ψυχή σας

«Ο καλός γιατρός είναι φιλόσοφος, αλλά και ο καλός ασθενής είναι επίσης φιλόσοφος» ~ Γαληνός

Το πιο ισχυρό και αποτελεσματικό φάρμακο για την αντιμετώπιση οποιασδήποτε ασθένειας τόσο σωματικής όσο και ψυχικής είναι η δύναμη αυτοθεραπείας του ίδιου του ανθρώπου. Γνωρίζουμε ότι το σώμα είναι φορέας της ψυχής και της συνείδησης κάθε ανθρώπου, πράγμα που σημαίνει ότι κάθε αλλαγή στις επιθυμίες, στα όνειρα , στις σκέψεις και στα συναισθήματα μας, το επηρεάζει αλλά και το αντίθετο. Για παράδειγμα η κατάθλιψη παραλύει το ανοσοποιητικό σύστημα ενώ ο έρωτας το ενισχύει.

Η πραγματική θεραπεία μίας ασθένειας λοιπόν που δεν βασίζεται στην καταστολή των συμπτωμάτων αλλά στην εξάλειψη της αιτίας που τα δημιούργησε, σε μεγάλο βαθμό βασίζεται στη δική μας ψυχολογική στάση απέναντι της. Υπάρχουν ιατρικές μελέτες που δείχνουν ότι το ίδιο φάρμακο ή αγωγή μπορούν να δράσουν διαφορετικά σε διαφορετικούς ανθρώπους. Ένα φάρμακο ή μία θεραπεία μπορούν να είναι αποτελεσματικά αν ο ίδιος ο ασθενής τους “επιτρέψει” να δράσουν.

ΥΓΕΙΑ: Η λύπη, ο θυμός, το άγχος, ένα ψυχικό τραύμα του παρελθόντος μπορούν να προγραμματίσουν υποσυνείδητα τα κύτταρα του ασθενούς να κλείσουν τους υποδοχείς τόσο στα φάρμακα που παράγει ο οργανισμός μας όσο και σε αυτά που λαμβάνονται απ΄ έξω. Είναι γνωστό ότι αν ένας ασθενής είναι σε κατάσταση σοκ για παράδειγμα, δεν πρέπει να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Είναι ο λήπτης του φαρμάκου ή της επέμβασης αυτός που αποφασίζει αν θα επέλθει ή όχι η ίαση.

Η πραγματική θεραπεία προϋποθέτει πίστη στον εαυτό μας και στο σώμα μας, καθώς και την πεποίθηση ότι αξίζουμε να είμαστε υγιείς.

Πως μπορούμε να ενεργοποιήσουμε την δική μας αυτοθεραπευτική δύναμη;

  • Να αποδεχτούμε την ασθένεια μας για να θεραπευτούμε από αυτήν. Όταν κάποιος αρνείται το γεγονός ότι υποφέρει από μία ασθένεια, ενισχύει την αντίσταση του σε αυτή. Αυτό προκαλεί στρες το οποίο βάζει τα κύτταρα του οργανισμού σε μία κατάσταση αυτοάμυνας και αποδιοργανώνει το ανοσοποιητικό σύστημα. Επίσης η στάση αποδοχής θα βοηθήσει να ανακαλύψουμε τα πραγματικά αίτια της ασθένειας.
  • Να δούμε την ασθένεια σαν μία ευκαιρία για να αναπτύξουμε δυνάμεις που δεν ξέραμε ότι είχαμε και όχι σαν ένα αρνητικό γεγονός. Κάθε ασθένεια μάς δείχνει λάθη που πρέπει να διορθώσουμε σε καθημερινές συνήθειες διατροφής, κίνησης, συμπεριφοράς κ.λπ. Κάθε ασθένεια μπορεί να είναι ένα μάθημα που θα μας κάνει όχι μόνο πιο υγιείς και ισορροπημένους από πριν αλλά και καλύτερους και πιο συνειδητούς ανθρώπους.
  • Να δούμε το σώμα σαν φίλο μας και να σταματήσουμε να του συμπεριφερόμαστε σαν να είναι εχθρός μας. Το ξέρουμε ότι το σώμα πάντα προσπαθεί να ξαναβρεί τις ισορροπίες του και να του δείξουμε εμπιστοσύνη. Ας μην ξεγελαστούμε από τη θεωρία των αυτοάνοσων νοσημάτων που πρεσβεύει ότι ο οργανισμός επιτίθεται στον εαυτό του! Ο οργανισμός απλά επιτίθεται στις τοξίνες που έχουν εναποτεθεί στις αρθρώσεις, τα αιμοφόρα αγγεία ή τα κύτταρα. Η φλεγμονή, ο πυρετός, ο έμετος κ.α. είναι μηχανισμοί επιβίωσης με τους οποίους το σώμα αποβάλλει τοξίνες στην προσπάθεια του να βρει τις ισορροπίες του.
  • Να μην κάνουμε την ευεξία στόχο ζωής. Το ζητούμενο δεν είναι το τέλειο σώμα ή η τέλεια υγεία, αλλά η ικανότητα να βιώνουμε ευεξία μέσα στις αντιξοότητες. Για παράδειγμα αν πονάμε ας μην θεωρήσουμε αυτό σαν μία ένδειξη νόσησης αλλά ότι πρόκειται για μία υγιή αντίδραση του οργανισμού μας που προσπαθεί με αυτό τον τρόπο να διαχειριστεί μία ανισορροπία. Η νόσηση δεν είναι παρά μία διαδικασία αυτοϊασης!
  • Να διατηρούμε μία θετική στάση και να είμαστε σίγουροι για την αυτοθεραπευτική μας δύναμη. Η ενέργεια ακολουθεί την σκέψη. Τα κύτταρα που τροφοδοτούνται με αγάπη και προσοχή πιστεύουν ότι ζούμε στο παρόν και ότι είμαστε ζωντανοί. Αντίθετα τα κύτταρα που δέχονται επίκριση επειδή «μας κάνουν να υποφέρουμε» μέσα από σκληρές φάσεις, θυμού, απειλών, φαρμάκων, επεμβάσεων, χειμοθεραπειών κ.α. καταστέλλουν την αυτοθεραπευτική τους δύναμη επειδή πιστεύουν ότι τα μισούμε και θέλουμε να πεθάνουνε. Τα κύτταρα είναι ζωντανές, συνειδητές οντότητες, όπως είμαστε και εμείς.

Κάθε άνθρωπος μπορεί να αφυπνίσει και να μάθει να χρησιμοποιεί τη δική του αυτοθεραπευτική δύναμη. Αυτό προϋποθέτει να ζει στο παρόν, να ζει την κάθε στιγμή και να προσέχει τα μηνύματα που του στέλνει το σώμα του, αντιμετωπίζοντας το σαν ένα εργαλείο χρήσιμο για την φυσική αλλά και την πνευματική εξέλιξη του.

Πρακτικοί τρόποι ενεργοποίησης της αυτοθεραπευτικής μας δύναμης

*Αποτοξίνωση ήπατος και χοληδόχου κύστης.

*Αποτοξίνωση εντέρου.

* Αποτοξίνωση νεφρών.

* Πρόσληψη ζεστού ιονισμένου νερού.

* Θεραπεία δοντιών και ούλων.

*Αντιμετώπιση αλλεργιών.

*Διακοπή καπνίσματος και άλλων εθιστικών συνηθειών.

* Εναλλακτικά θεραπευτικά τρόφιμα (μπρόκολο, λάχανο, καρότο, κουνουπίδι, σέλινο, αβοκάντο, κράνμπερι, φασολάκια, αγκινάρες, ξηροί καρποί, σπόρος chia, φρέσκο καλαμπόκι, ρύζι, κανέλα, γαρύφαλλο, πιπέρι καγιέν, κουρκουμάς, μέλι, αλόη, πράσινο τσάι, τζίνσενγκ, γκουαρανά, έλαιο φασκόμηλου, φλοιός φτελιάς, εκχύλισμα φύλλου ελιάς).

* Χρήση ιονισμένων λίθων.

* Υγρά ιονικά μέταλλα.

*Ιονιστές νερού.

*Μαγειρική χωρίς νερό.

*Θεραπευτικό μπάνιο με αλάτι

Βιβλιογραφία: To Πλήρες Βιβλίο της Εναλλακτικής Ιατρικής (Τόμος 1) Αndreas Moritz

Πηγή: nea-acropoli.gr

Η Φιλοσοφία Επιστρέφει