Η ψυχή της Γυναίκας

by admin
1,K views

Από το περιοδικό “Φιλοσοφική Λίθος“, Εκδόσεις ΝΕΑ ΑΚΡΟΠΟΛΗ

ΣΥΛΛΟΓΗ: ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙΑ ΣΟΦΙΑΣ

Αποσπάσματα από το βιβλίο: “Η ψυχή της Γυναίκας”

………Η αληθινή κατάκτηση της σημερινής Γυναίκας έγκειται στο να ανακαλύψει τη δική της Ψυχή. Αν έκανε ένα κίνημα με το οποίο να διεκδικεί να είναι  η Ψυχή της αυτή που θα άνοιγε δρόμο μπροστά –κι έτσι θα προσδιοριζόταν επίσης η ανδρική Ψυχή- είναι πολύ πιθανό να εξαφανίζονταν όλοι αυτοί οι ανταγωνισμοί.

Το ζητούμενο πια δεν είναι να δούμε αν οι γυναίκες μπορούμε να κάνουμε τις ίδιες δουλειές με τους άνδρες, γιατί δεν πιστεύω ότι υπάρχουν δουλειές χαρακτηριστικές των μεν ή των δε. Δεν υπάρχουν μονοπώλια εργασιών. Αυτό που υπάρχει είναι διαφορετικές προσεγγίσεις και οπτικές γωνίες, κι ας κάνουν τα ίδια πράγματα. Ο καθένας εστιάζει με διαφορετικά συναισθήματα, με διαφορετικές ιδέες, γιατί είναι η Ψυχή αυτή που μας οδηγεί να εστιάσουμε και να αντιμετωπίσουμε τα πράγματα με διαφορετικό τρόπο.

Πρέπει όμως να αναρωτηθούμε τι είναι η Ψυχή. Η Ψυχή είναι η αυθεντική οντότητα, ο αυθεντικός εσωτερικός εαυτός, μια ενέργεια που μπορεί να στηρίζεται στα υλικά, αλλά έχει και την ικανότητα να υψώνεται προς τα μεταφυσικά, προς μεγάλα οράματα και ιδανικά.

Στην Ψυχή της γυναίκας, στην Ψυχή του άνδρα, υπάρχουν χροιές, όχι διαφοράς, αλλά συμπληρωματικότητας, που θα μπορούσαν να συνδυαστούν αρμονικά και όχι να ανταγωνίζονται. Πιστεύω ότι στην Ψυχή της κάθε γυναίκας υπάρχει κάτι από άνδρα, και στην Ψυχή του κάθε άνδρα κάτι από γυναίκα.

Συνεχίστε την ανάγνωση ΕΔΩ

Η Φιλοσοφία Επιστρέφει