Μαρία Μοντεσσόρι: Η Μεγάλη Παιδαγωγός

by admin
761 views

Από το περιοδικό “Φιλοσοφική Λίθος“, Εκδόσεις ΝΕΑ ΑΚΡΟΠΟΛΗ

Μια σπουδαία γυναικεία μορφή αναδεικνύεται στις αρχές του 19ου αιώνα, που έμελε να επηρεάσει πολύ τον τρόπο που αντιμετωπιζόταν η διαμόρφωση και εκπαίδευση των παιδιών. Αυτή η γυναίκα είναι η Μαρία Μοντεσσόρι, μια πρωτοπόρος της εποχής της που θέτει τα δικά της πιστεύω και εργάζεται σκληρά για να τα πραγματώσει.

Πέρα από το σπουδαίο της έργο που άφησε παρακαταθήκη, αξίζει να την μελετήσουμε και ως έναν άνθρωπο που βρήκε τον τρόπο να επηρεάσει τον κόσμο. Είναι ένα παράδειγμα για όλες τις γυναίκες που προσπαθούν να βρουν την θέση τους στην σύγχρονη κοινωνία και να δημιουργήσουν και να προσφέρουν κάτι καλύτερο. Είδε κάτι από το ιδεατό πρότυπο της θηλυκής Φύσης και προσπάθησε να το ενσαρκώσει στην πιο αγνή του μορφή. Δηλαδή με τη μορφή της αστείρευτης αγάπης προς ένα νέο, ευτυχισμένο και ελεύθερο άνθρωπο, ξεκινώντας την διαμόρφωσή του από την παιδική του ηλικία.

Παρακάτω θα παρουσιαστούν τα βασικά βιογραφικά της στοιχεία, και θα ακολουθήσουμε τα βήματά της στις σπουδές και στη δράση της, για να γνωρίσουμε καλύτερα την ίδια και το έργο της.

Συνεχίστε την ανάγνωση ΕΔΩ

Η Φιλοσοφία Επιστρέφει