Μη μας απογοητεύσεις…

by admin
2,7K views

Να είσαι καλό παιδί, να τρως όλο σου το φαΐ, να ακούς τους μεγάλους, να παίζεις με πολλή προσοχή μη χτυπήσεις και σε τρέχουμε στα νοσοκομεία, μην ακουμπάς τα ζωάκια και κολλήσεις καμιά αρρώστια, μην αντιμιλάς. Να είσαι καλός μαθητής – ο πρώτος απ’ τους άλλους. Να φέρνεις καλούς βαθμούς -στα μαθηματικά ή τη γλώσσα, τ’ άλλα δε μας νοιάζουν ακόμα κι αν είσαι καλός. Σταμάτα, τώρα που μιλάνε οι μεγάλοι. Πήγαινε μέσα να παίξεις. Και φέρε καλούς βαθμούς, γιατί έχουμε όνειρα για σένα, από πριν γεννηθείς, για το τι θα γίνεις.

Κοίτα μη μας απογοητεύσεις… Έχουμε επενδύσει τόσα σε σένα. Αυτό σου λέω μόνο.

Με τις γνώσεις δεν βρίσκεις δουλειά. Άσ’ τα αυτά. Οι βαθμοί φέρνουν σχολές, οι σχολές χαρτιά, τα χαρτιά μεταχαρτιά και τα μεταχαρτιά μια σωστή δουλειά να είσαι άρχοντας. Και κοίτα να παντρευτείς, μη μείνεις έτσι. Ποιος θα σε γηροκομήσει; Μετά εννοείται παιδιά, να σου φέρνουν ένα ποτήρι νερό. Η διαιώνισή σου είναι σημαντική, η συνέχειά σου απαραίτητη.

Να είσαι δυνατός, η ζωή είναι σκληρή εκεί έξω. Όλοι θα πέσουν να σε φάνε. Μην τους αφήσεις. Όρμα τους εσύ πρώτος. Μην είσαι θύμα επιτέλους. Και να ψηφίζεις ότι σε συμφέρει εσένα, όποιον σου δώσει τα περισσότερα. Τα μάτια σου δεκατέσσερα. Θέλει να είσαι λίγο πονηρός, όχι κορόιδο. Μη μιλάς, εμείς σου μιλάμε τώρα. Θα μεγαλώσεις μια μέρα και θα μάθεις. Κι εκεί που θα πάμε, κοίτα μη μας ξεφτιλίσεις και μας κοροϊδεύει ο κόσμος. Κιχ δεν θα βγάλεις.

Να είσαι κανονικός. Σαν όλα τα παιδάκια. Τα βλέπεις τ’ άλλα τα παιδάκια πώς κάθονται;

Χτίσε και μια περιουσία να έχεις ένα πρόσωπο, έστω μια ασφάλεια αν σου συμβεί κάτι. Μια περιουσία που να σε αντιπροσωπεύει, να δείχνει ποιος είσαι, με ποιον έχουν να κάνουν. Να είσαι μάγκας, να σε σέβονται, να πουλάς και τη μούρη σου όταν σου κάνει κέφι. Άκου που σου μιλάμε. Μην κάνεις του κεφαλιού σου, γιατί μετά θα το χτυπάς και θα παρακαλάς. Τότε θα είναι αργά. Θα είναι δύσκολο να σε συγχωρέσουμε.

Τέλος πάντων. Αυτά σ’ τα λέμε επειδή σε αγαπάμε και θέλουμε το καλό σου. Βασικά θέλουμε να είσαι ένας ελεύθερος υπάκουος άνθρωπος. Να έχεις μια ήσυχη ζωή χωρίς σκοτούρες. Γι’ αυτό είμαστε εμείς εδώ. Για σένα. Για να έχεις μια ευτυχισμένη ζωή.

Επανέλαβε μετά από μένα: «είμαι και θα είμαι ελεύθερος». Άλλη μία.
Έτσι, μπράβο.

Εντάξει, αγάπη μου; Τα ‘παμε. Άντε για ύπνο τώρα. 
Καλή πορεία ζωής.

Η Φιλοσοφία Επιστρέφει