Μια ολιστική εκπαίδευση με ενσυναίσθηση και συμπόνια

by admin
717 views
Μια ολιστική εκπαίδευση με ενσυναίσθηση και συμπόνια

Το επάγγελμα του δασκάλου γίνεται καθώς περνούν τα χρόνια ολοένα και περισσότερο απαιτητικό και αγχωτικό. Η εκπαιδευτική κοινότητα εν γένει δίνει μεγάλη έμφαση στην ψυχική υγεία των μαθητών. Πρόσφατες έρευνες σε Ηνωμένο Βασίλειο και Πορτογαλία, ωστόσο, υποστηρίζουν ότι η ψυχική ισορροπία του δασκάλου με ενσυναίσθηση είναι επίσης σημαντική στη διαδικασία της μάθησης. 

Η συναισθηματική ισορροπία είναι κάτι στο οποίο μπορεί κάποιος να εκπαιδευτεί. Υπάρχουν, μάλιστα, προγράμματα που παρέχουν στους δασκάλους τεχνικές για να κατανοήσουν και να διαχειρίζονται τα συναισθήματά τους. Αυτά περιλαμβάνουν εκπαίδευση πάνω στην ενσυναίσθηση, καταπολέμηση του αρνητισμού ή των νοητικών προκαταλήψεων, ασκήσεις αναπνοής και χαλάρωσης.

Αν ο δάσκαλος γνωρίζει πώς να διαχειρίζεται το συναισθηματικό του κόσμο, τότε και οι μαθητές θα είναι ευκολότερο να το κάνουν οι ίδιοι. Η έρευνα, μάλιστα, έδειξε ότι κάποιοι δάσκαλοι χρησιμοποιούν τις τεχνικές που μαθαίνουν σε ιδιαίτερα απείθαρχα παιδιά, δείχνοντάς τους πώς να αντιμετωπίζουν τα ίδια τις καταστάσεις κρίσης .

Ο επιστημονικός κόσμος ολοένα και περισσότερο τονίζει την αξία μιας πιο ολιστικής, ανθρώπινης εκπαίδευσης. Περισσότερα μπορείτε να δείτε (στα αγγλικά) εδώ

Δείτε περισσότερα:

Ναρκισσισμός: Μια σύγχρονη “επιδημία”

Ακούστε: Ο καλύτερος τρόπος να “δείτε” τα συναισθήματα των άλλων

Συναισθηματική Νοημοσύνη: “Η έξυπνη καρδιά”

Το να είσαι άνθρωπος σημαίνει να ζεις τη ζωή σου σε όλο της το μεγαλείο

Να μάθουμε να ακούμε

 

 

 

Η Φιλοσοφία Επιστρέφει