Μια παραβολή για την αγάπη

Μια δύναμη που ανθίζει και ενισχύεται όταν τη μοιραζόμαστε με τους άλλους

by admin
151 views

Υπήρχε ένας περιπλανώμενος ταξιδιώτης που αναζητούσε την απόλυτη αγάπη. Περιπλανιόταν από πόλη σε πόλη, από βουνό σε βουνό, συναντώντας διάφορους ανθρώπους και ακούγοντας διάφορες ιστορίες.

Ένα βράδυ, καθώς περπατούσε σε ένα χωράφι, είδε έναν κήπο γεμάτο λουλούδια. Η ομορφιά τους τον μάγεψε και πλησίασε για να τα δει πιο κοντά. Ανάμεσα στα λουλούδια, ένα ξεχώριζε. Ήταν ένα τριαντάφυλλο που έλαμπε περισσότερο από τα υπόλοιπα, με έντονο κόκκινο χρώμα και μυρωδιά του γέμιζε τον αέρα.

Ο ταξιδιώτης έκοψε το τριαντάφυλλο και το κράτησε κοντά του. Αισθανόταν ότι είχε βρει την αγάπη που αναζητούσε. Όμως, όσο περισσότερο το κρατούσε, τόσο περισσότερο το τριαντάφυλλο μαραίνονταν. Τα φύλλα του άρχισαν να μαυρίζουν και τα πέταλά του έπεφταν ένα ένα.

Απογοητευμένος, ο ταξιδιώτης άφησε το τριαντάφυλλο πάνω σε ένα μνήμα και ένιωσε θλίψη για την απώλεια της αγάπης που είχε βρει. Αλλά τότε κατάλαβε κάτι σημαντικό. Η ουσία της αγάπης δεν είναι να την κρατάμε για εαυτούς μας, αλλά να την μοιραζόμαστε με τον κόσμο.

Ο ταξιδιώτης άρχισε να συλλέγει άλλα λουλούδια από τον κήπο και να τα προσφέρει στους περαστικούς που συναντούσε. Όποτε έδινε ένα λουλούδι, το χαμόγελο άνθιζε στο πρόσωπο του κάθε περαστικού και ακτινοβολούσε αγάπη. Τότε, ο ταξιδιώτης ένιωθε την αγάπη να αναπτύσσεται μέσα του και τον γεμίζει με χαρά.

Κατάλαβε ότι η αγάπη είναι σαν ένα λουλούδι που πρέπει να το μοιραζόμαστε για να ανθίσει. Όσο περισσότερο τη δίνουμε, τόσο περισσότερο αναπτύσσεται μέσα μας και στους άλλους. Και έτσι, ο ταξιδιώτης συνέχισε την περιπλάνησή του, μοιράζοντας την αγάπη του με τον κόσμο, γεμίζοντας την καρδιά του με χαρά και ευτυχία.

Σε αυτήν την παραβολή, η αγάπη παρουσιάζεται ως μια δύναμη που ανθίζει και ενισχύεται όταν τη μοιραζόμαστε με τους άλλους. Από τη στιγμή που αφήνουμε την αγάπη να ρέει ελεύθερα και να φτάνει σε όλους γύρω μας, ανακαλύπτουμε την αληθινή της ουσία και αναπτύσσουμε μια εσωτερική ευλογία. Η αγάπη είναι ένα δώρο που δίνεται και ανταλλάσσεται, και μέσα από αυτήν μπορούμε να βρούμε την πνευματική και συναισθηματική ευημερία.

nea-acropoli.gr (ΝΕΑ ΑΚΡΟΠΟΛΗ)

Η Φιλοσοφία Επιστρέφει