Μην λες πράγματα από θυμό που θα μετανιώσεις αργότερα

Μια διδακτική ιστορία

by admin
7,5K views

Κάποτε υπήρχε ένα μικρό αγόρι που δεν κρατούσε καθόλου την ψυχραιμία του. Ο πατέρας του αποφάσισε να του παραδώσει μια τσάντα με καρφιά και του είπε ότι κάθε φορά που θα χάνει την ψυχραιμία του, πρέπει να σφυρηλατεί ένα καρφί στο φράχτη.

Την πρώτη ημέρα, το αγόρι σφυρηλάτησε 37 καρφιά σε αυτό το φράχτη.

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες, το αγόρι άρχισε σταδιακά να ελέγχει την ψυχραιμία του, και ο αριθμός των καρφιών που σφυροκοπούσε στο φράκτη μειωνόταν σιγά σιγά. Ανακάλυψε ότι ήταν ευκολότερο να ελέγξει την ψυχραιμία του παρά να σφυρηλατεί αυτά τα καρφιά στο φράκτη.

Τέλος, ήρθε η μέρα που δεν έχανε καθόλου την ψυχραιμία του. Είπε στον πατέρα του τα νέα και ο πατέρας του πρότεινε ότι τώρα πρέπει να βγάζει ένα καρφί κάθε μέρα που κρατούσε την ψυχραιμία του υπό έλεγχο.

Οι μέρες πέρασαν και το αγόρι κατάφερε να πει στον πατέρα του ότι έβγαλε όλα τα καρφιά. Ο πατέρας πήρε το γιο του από το χέρι και τον οδήγησε στο φράχτη.

«Τα πήγες πολύ καλά, γιε μου, αλλά κοίταξε τις τρύπες στο φράχτη. Ο φράκτης δεν θα είναι ποτέ ξανά ο ίδιος. Όταν λες πράγματα με θυμό, αφήνουν ουλή όπως αυτή. Μπορείς να καρφώσεις ένα μαχαίρι σε έναν άνδρα και να το τραβήξετε έξω. Δεν έχει σημασία πόσες φορές λες συγνώμη, η πληγή εξακολουθεί να είναι εκεί».

Η Φιλοσοφία Επιστρέφει