Νοστράδαμος: Η προφητεία του για εισβολή στη Μακεδονία

Και τι μας περιμένει μέσα στο 2022

by admin
1,1K views

Ο Μισέλ ντε Νοστρεντάμ ή εξελληνισμένα Νοστράδαμος (γαλλικά: Michel de Nostredame, λατινικά: Nostradamus, 14 Δεκεμβρίου 1503 – 2 Ιουλίου 1566) ήταν Γάλλος φαρμακοποιός και αστρολόγος, γνωστός για το βιβλίο του Les Propheties (Οι Προφητείες), η πρώτη έκδοση του οποίου εμφανίστηκε το 1555. Μεγάλη μερίδα αναγνωστών έκτοτε τού αποδίδει την πρόβλεψη πολλών μεγάλων ιστορικών γεγονότων.

Αντιθέτως, οι περισσότερες ακαδημαϊκές πηγές υπογραμμίζουν πως ο συσχετισμός μεταξύ παγκόσμιων γεγονότων και τετράστιχων του Νοστράδαμου είναι είτε κυρίως προϊόν λανθασμένων ερμηνειών και μεταφράσεων, συχνά ηθελημένων, είτε πολύ ισχνός, ώστε να μπορεί να τεκμηριώσει την πραγματική ικανότητα πρόβλεψης του δημιουργού τους. Επιπλέον, δεν υπάρχει απόδειξη ότι ποτέ κάποιος έχει ερμηνεύσει τόσο ενδελεχώς κάποιο από τα τετράστιχα του Νοστράδαμου, ώστε να “προλάβει” κάποιο γεγονός πριν αυτό λάβει χώρα.

Ωστόσο, αμείωτο παραμένει το ενδιαφέρον για το έργο και τη ζωή αυτού του εκπροσώπου της γαλλικής Αναγέννησης, με μεγάλη επιρροή στη σύγχρονη παιδεία – καλλιέργεια του πνεύματος.. Οι προφητείες του έχουν συχνά ταυτιστεί με τα αποτελέσματα του λεγόμενου Κώδικα της Βίβλου, αλλά και άλλων φερόμενων ως προφητικών έργων.

Κάποιες από τις 6.338 προφητείες του Γάλλου φιλόσοφου, δεν είναι και τόσο αισιόδοξες, καθώς προβλέπει σεισμό, πόλεμο και αστεροειδή… Βέβαια, αξίζει να σημειώσουμε πως κάθε χρόνο υπάρχουν ανάλογες προβλέψεις και πως οι υποστηρικτές του Νοστράδαμου προσπαθούν να συνδέσουν τις προφητείες του με διάφορα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στον πλανήτη.

Αρχικά να σημειώσουμε πως κάθε πρόβλεψη του Νοστράδαμου δεν έχει επιβεβαιωθεί, μιας και οι περισσότερες δεν είναι σαφείς οπότε επιδέχονται δεκάδων ερμηνειών.

Και αυτό είναι αρκετά φυσικό και ανεμενόμενο αφού μέχρι το έτος 3793, εκκρεμούν κατά το Νοστράδαμο 942 προφητείες

Τι να περιμένουμε για αυτό το έτος, σύμφωνα με τους μελετητές των προφητειών του Νοστράδαμου;

Ο θάνατος του Κιμ Γιονγκ Ουν

Στο 14ο τετράστιχο του Centuria IV, έγραψε:

«Ο ξαφνικός θάνατος του πρώτου χαρακτήρα /Θα επιφέρει μια αλλαγή και μπορεί να τοποθετήσει έναν άλλο χαρακτήρα στο βασίλειο».

Μεταξύ των προφητειών του λοιπόν, αναφέρει πως «ο θάνατος του πρώτου χαρακτήρα, θα φέρει πολλές αλλαγές στο βασίλειο και έναν άλλο χαρακτήρα στην θέση». Κάτι που ειδικοί θεωρούν πως αφορά τον Κιμ Γιονγκ Ουν λόγω της μεγάλης απώλειας κιλών του που δείχνουν πρόβλημα υγείας. Βέβαια, θα μπορούσε να είναι και η Βασίλισσα Ελισάβετ, αλλά οι Βρετανοί υποστηρικτές του Νοστράδαμου ούτε που θέλουν να σκέφτονται κάτι τέτοιο.

Μεγάλος σεισμός στην Ιαπωνία

Σε ένα τετράστιχο του Centuria III φέρεται να προβλέπει μεγάλο σεισμό στην Ιαπωνία στο μέσο της ημέρας. Μπορεί εκεί να είναι συνηθισμένοι από ισχυρές δονήσεις, όμως ουδείς μπορεί να προβλέψει πως μπορεί να εξελιχθεί ένα τέτοιο περιστατικό.

Γράφει ο προφήτης:

«Προς τη μεσαία ακραία επικράτεια / Στα βάθη της Ασίας θα πουν σεισμός».

Οι αναλυτές του Νοστράδαμου είναι βέβαιοι πως αναφέρεται στην Ιαπωνία, αν και δεν χρειάζεται κάποιο χάρισμα για να ποντάρει κάποιος σε έναν μεγάλο σεισμό στην χώρα του ανατέλλοντος ηλίου…

Πόλεμος στην Ευρώπη

Σε μία άλλη προφητεία του, μιλάει για το ξέσπασμα ενός πολέμου και κάτι που να παραπέμπει σε πολιορκία του Παρισιού. «Σε όλη την μεγάλη πόλη θα υπάρχουν στρατιώτες που θα ζουν σε χωράφια και πόλεις», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Αστεροειδής

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και για το 2022 υπάρχει πρόβλεψη για έναν αστεροειδή που θα χτυπήσει την Γη. «Βλέπω φωτιά που θα πέσει από την ουρανό», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Γάλλος Φιλόσοφος.

Τα robot

Θυμάστε τον «Εξολοθρευτή» με τον Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ σε ρόλο σάιμποργκ από το μέλλον; Ετοιμαστείτε να το ζήσετε στο… 2022!

«Το φεγγάρι στην πλήρη νύχτα πάνω από το ψηλό βουνό/Ο νέος σοφός με μοναχικό εγκέφαλο το βλέπει: Από τους μαθητές του που προσκαλούνται να είναι αθάνατοι, Μάτια στο νότο. Τα χέρια στους κόλπους, τα σώματα στη φωτιά».

Πείνα

Ένα απόσπασμα αναφέρει την αύξηση των τιμών των τροφίμων που κάνει τους ανθρώπους να τρώνε ο ένας τον άλλον.

“Δεν υπάρχουν ηγούμενοι, μοναχοί, αρχάριοι για να μάθουν. Το μέλι θα κοστίζει πολύ περισσότερο από το κερί. Τόσο υψηλή η τιμή του σιταριού, που ο άνθρωπος αναστατώνεται. Τον συνάνθρωπό του να τρώει στην απόγνωσή του”.

Η πτώση της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Για κάποιους, τα γραπτά του Νοστράδαμου προβλέπουν επίσης την πτώση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία έχει υποστεί πλήγμα σοβαρό από τότε που το Ηνωμένο Βασίλειο μάζεψε τις στερλίνες του και αποχώρησε. Γράφει ο Γάλλος προφήτης: «Οι ιεροί ναοί που έχουν ρωμαϊκό στιλ / Θα πέσουν τα θεμέλια…».

Εισβολή του Ιράν στην Ελλάδα, μέσω της Μακεδονίας

Μια προφητεία που αφορά τη χώρα μας υπάρχει στο Centuria ΙΙ, τετράστιχο 96.

“Ένας φλεγόμενος πυρσός θα γίνει ορατός στον ουρανό τη νύχτα
κοντά στο τέλος και την πηγή του Ροδανού.
Πείνα και όπλα΄ η βοήθεια ήρθε πολύ αργά,
η Περσία θα στραφεί και θα εισβάλει στη Μακεδονία.” (ΙΙ-96)

Ο Benoit d’Andrimont στο βιβλίο του “Nostradamus 2242 Judgment Day” (Εκδόσεις AuthorHouse, 2012, σελίδα 251-252) κάνει υπολογισμούς για το πότε θα συμβεί αυτό το γεγονός. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του με βάση τα γραπτά του Νοστράδαμου βλέπει ότι αυτό το γεγονός θα έχει ολοκληρωθεί γύρω στο 2026 αλλά δίνει άλλες εναλλακτικές για το 2035 ή το αργότερο το 2066 

Ο συγγραφέας, με βάση και τις άλλες προφητείες θεωρεί ότι η Περσία (δηλαδή το σημερινό Ιράν) θα έχει ήδη καταλάβει την Τουρκία, πριν εισβάλλει στην Ελλάδα.

Αν λοιπόν κάτι τέτοιο θα συμβεί μέσα στην επόμενη πενταετία, δεν μπορεί να είναι κάτι που ξεκινάει και πραγματοποιείται σε λίγους μήνες αλλά διαρκεί χρόνια.

Ας ελπίσουμε, οι ερμηνευτές του Νοστράδαμου, να έχουν πέσει έξω και να είναι απλώς ένα από τα συμβολικά τετράστιχα του Νοστράδαμου που περισσότερο αναφέρεται σε αξίες και ιδέες και όχι στη Γεωγραφία ή στην κοινωνικοπολιτική κατάσταση.

Προφητείες του Πλάτωνα για τον 21ο Αιώνα

Μπορούμε να προβλέψουμε το μέλλον; Μια μαρτυρία του Φιλοσόφου Ιμάνουελ Καντ

ΠΛΑΤΩΝΑΣ: Θα αναποδογυρίσει ο πλανήτης μας;

Πηγές

 

Η Φιλοσοφία Επιστρέφει