Ο Συμβολισμός του Δράκου στις Πολεμικές Τέχνες

by admin
178 views

Από το περιοδικό “Φιλοσοφική Λίθος“, Εκδόσεις ΝΕΑ ΑΚΡΟΠΟΛΗ

Σύμφωνα με τον Μιτσέλ Ετσενίκε, συγγραφέα του βιβλίου Ο Εσωτερικός Δρόμος των Πολεμικών Τεχνών, σήμερα «Οι αρχές της Ουσίας και της Παράδοσης των ανατολικών πολεμικών τεχνών έχουν ξεχαστεί εντελώς και έχουν παραμεριστεί από πράγματα πιο τραχιά και εντελώς λανθασμένα, τα οποία μετέτρεψαν τις μοντέρνες πολεμικές τέχνες στην ίδια την άρνηση του ανώτερου δρόμου που οι Αρχαίοι Δάσκαλοι χάραξαν γι’ αυτές.»

Αυτός ο ανώτερος δρόμος των πολεμικών τεχνών ήταν γνωστός στην Αρχαία Κίνα ως Nei Kung, που σε γενικές γραμμές σημαίνει Εσωτερική Σοφία ή Εσωτερική Δύναμη. Έτσι, ορίζεται γενικά σαν η τέχνη της Εσωτερικής Δύναμης. Άλλα από τα ονόματα που του δόθηκαν ήταν «Η Σχολή του Χρυσού Δράκου» ή «Το Μυστικό του Χρυσού Δράκου». Αυτή είναι και η ονομασία που δόθηκε στο πανάρχαιο Κινέζικο βιβλίο Ι  Τσιγκ. Αργότερα βρίσκουμε αυτήν την τέχνη στη Σχολή του χρυσού Ερωδιού (Τάι τσι), Ταοϊστικής προέλευσης, και του Πα Κούα, Κομφουκιανής προέλευσης.»

Τελικός στόχος του μαθητή των φιλοσοφικών Πολεμικών Τεχνών και της Τέχνης της Εσωτερικής Δύναμης είναι να μεταλλάξει τον εαυτό του και να εξοικειωθεί με το μυστήριο του Φωτός ή του Χρυσού Δράκου. Έτσι, ο μαθητής γίνεται Δάσκαλος σε αυτήν τη Φιλοσοφική Πολεμική Τέχνη και κατακτώντας τους ανώτερους βαθμούς: Πρώτος, Δεύτερος, Τρίτος και Τέταρτος χρυσός Δράκος.

Αναφέρεται ότι μόνο ο Ντα Μο ή Bodhidharma κατάφερε να ανέβει στον Πρώτο Βαθμό και να χριστεί Τέταρτος Χρυσός Δράκος, στο πασίγνωστο μοναστήρι των Σαολίν. Εξαίρεση αποτελούν οι Μεγάλοι Σοφοί του Αρχαίου Κινέζικου Πολιτισμού Λάο Τσε και Κομφούκιος.

Συνεχίστε την ανάγνωση ΕΔΩ

Η Φιλοσοφία Επιστρέφει