Πού είσαι;

by admin
720 views

«Κάθε άνθρωπος έχει τόση αξία όση αξία έχουν τα πράγματα με τα οποία ασχολείται.» Μάρκος Αυρήλιος

Με τι ασχολείσαι τη μέρα σου; Πού επενδύεις το χρόνο σου, την ενέργειά σου; Όχι γενικά. Αύριο. Τι θα κάνεις αύριο; Συνήθως ό,τι έκανες και σήμερα και χθες. Και ό,τι θα κάνεις και την υπόλοιπη ζωή σου. Η μέρα σου και η αξία των πραγμάτων που ασχολείσαι μέσα σ’ αυτήν αντικατοπτρίζουν τη ζωή σου. Αυτά στα λέω για να μην τρελαίνεσαι πολύ με τους μελλοντολόγους. Είναι εύκολο να καταλάβεις. Ξέρεις ήδη.

Πού είσαι; Τι ώρα είναι; Σήκω. Ο κόσμος υποφέρει. Υποφέρουμε. Κάτι μπορείς να κάνεις κι εσύ, όχι μόνο για τη δική σου δυστυχία. Σήκω. Σήκωσε το ανάστημά σου. Είσαι πιο δυνατός απ’ όσο νομίζεις. Έχεις αργήσει, αλλά προλαβαίνεις. Προλαβαίνεις να φτάσεις εκεί που δεν μπορείς. Εκεί που πολλά χέρια περιμένουν τεντωμένα το δικό σου. Περιμένουν το παράδειγμά σου. Περιμένουν.

Τι ονειρεύεσαι τελικά για σένα; Για τη ζωή σου; Πριν πεις καληνύχτα στη ζωή, λες καλημέρα; Ή μήπως νομίζεις ότι πάντα θα ξημερώνει επειδή έτσι; Πόσες ευκαιρίες θες; Πόσο πόνο; Σήκω. Είναι ώρα.

Κι αν σε έκανα να αισθανθείς άβολες ενοχές, μην μου αγχώνεσαι. Για μένα τα γράφω. Που φορές-φορές δυσκολεύομαι να ξυπνήσω. Αλλά κοιμάμαι ήσυχος.

Η Φιλοσοφία Επιστρέφει