Ψάξε τις απαντήσεις μέσα σου!

by admin
1,1K views
Ψάξε τις απαντήσεις μέσα σου!

Στην ταινία «Ο Δρόμος του Ειρηνικού Πολεμιστή», ο Νταν ονειρεύεται να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες και ζει το όνειρο κάθε εφήβου με επιτυχίες, φίλους, γρήγορες μοτοσικλέτες, κορίτσια, πάρτι που, ωστόσο, ζει μέσα στην άγνοια. Όταν θα πάθει ένα ατύχημα με τη μοτοσικλέτα, θα υποβληθεί σε μια σοβαρή χειρουργική επέμβαση, κάνοντας αδύνατον να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Θα γνωρίσει τον Σωκράτη, ένα μυστηριώδη ξένο, που θα του διδάξει πώς να γίνει ο ειρηνικός πολεμιστής και να βρει το πεπρωμένο του μέσα από πολλές αντιδράσεις, δοκιμασίες, ήττες και νίκες.

Παρακάτω παρατίθεται μια σκηνή από την ταινία.

Όλοι σου λένε τι να κάνεις και τι είναι καλό για σένα. Δεν θέλουν να βρεις τις δικές σου απαντήσεις. Θέλουν να πιστέψεις τις δικές τους, του λέει ο Σωκράτης.

Και για να μαντέψω, εσύ θέλεις να πιστέψω τις δικές σου, τον ειρωνεύτηκε ο Νταν.

Όχι. Θέλω να σταματήσεις να συλλέγεις πληροφορίες έξω από εσένα και να τις αντλήσεις από μέσα σου, του απάντησε ο Σωκράτης. 

Μα τι είσαι εσύ; Κανένας αιρετικός μήπως;  ρώτησε γελώντας ο Νταν.

Και ο Σωκράτης απάντησε:

-Ο άνθρωποι φοβούνται αυτό που βρίσκεται μέσα τους και αυτό είναι το μόνο μέρος, όπου θα βρουν ό,τι χρειάζονται.  Γιατί δεν μπορείς να κοιμηθείς; Μήπως επειδή αργά τη νύχτα, όταν καταλαγιάζει ο θόρυβος και πλαγιάζεις στο κρεβάτι και δεν υπάρχει κανείς τριγύρω, τότε ίσως, φοβάσαι; Φοβάσαι, επειδή ξαφνικά όλα μοιάζουν τόσο… κενά;

Από την ταινία ‘’Ο Δρόμος του Ειρηνικού Πολεμιστή’’ (2006) βασισμένη στο μυθιστόρημα του Dan Millman

Διαβάστε επίσης:

Σωκράτης: Μάθε τι αξίζεις άνθρωπε και γίνε θεός του εαυτού σου

Ο προσωπικός μύθος του καθενός μας (Κοέλιο)

Τι μπορούν να μας διδάξουν τα δέντρα για τη ζωή (Χέρμαν Έσσε)

Κοινωνική συμπεριφορά: Ευτυχία είναι να μοιραζόμαστε στιγμές

H Αλήθεια κατά τον Κρισναμούρτι

Η Φιλοσοφία Επιστρέφει