“Η κρίση”, κατά τον Albert Einstein

by admin
8,5K views

Δεν επιδιώκουμε να αλλάξουμε τα πράγματα, όταν επαναλαμβάνουμε τα ίδια. Η κρίση είναι η μεγαλύτερη ευλογία που μπορεί να συμβεί στους ανθρώπους και στις χώρες, επειδή η κρίση φέρνει την πρόοδο. Η δημιουργικότητα γεννιέται από τη δυσαρέσκεια, όπως η μέρα από τη σκοτεινή νύχτα. Είναι μέσα στην κρίση που γεννιέται η εφευρετικότητα, οι ανακαλύψεις και οι μεγάλες στρατηγικές λύσεις.

Εκείνος που υπερβαίνει την κρίση υπερβαίνει τον εαυτό του, χωρίς να μείνει ο ίδιος ξεπερασμένος.

Εκείνος που αποδίδει στην κρίση τις αποτυχίες και δυστυχίες του υποβιβάζει το ίδιο το ταλέντο του και εστιάζει περισσότερο στα προβλήματα παρά στις λύσεις. Η πραγματική κρίση είναι η κρίση της ανικανότητας. Το εμπόδιο για τους ανθρώπους και τις χώρες είναι η έλλειψη βούλησης στο να βρεθούν οι διέξοδοι και οι λύσεις.

Χωρίς κρίση δεν υπάρχουν προκλήσεις, χωρίς προκλήσεις η ζωή γίνεται μια ρουτίνα, μια αργή αγωνία. Χωρίς κρίση δεν υπάρχουν αξίες. Είναι μέσα στην κρίση που ανθίζει το καλύτερο στον καθένα, επειδή χωρίς κρίση ο ευεργετικός άνεμος γίνεται ανεπαίσθητο αεράκι. Το να μιλά κανείς για την κρίση είναι σαν να την προκαλεί και το να σιωπά κανείς μέσα στην κρίση είναι σαν να εξυμνεί τον κομφορμισμό. Αντί γι’ αυτό, ας δουλέψουμε σκληρά.

Ας τελειώσουμε μια κι έξω με τη μοναδική κρίση που μας απειλεί, που είναι η τραγωδία του να μη θέλουμε να παλέψουμε για να την ξεπεράσουμε…

Η Φιλοσοφία Επιστρέφει