Τα απανωτά επεισόδια Netflix επιδεινώνουν την κλιματική αλλαγή

by admin
628 views
Τα απανωτά επεισόδια Netflix επιδεινώνουν την κλιματική αλλαγή

Πολλές από τις καθημερινές μας συνήθειες προσβάλλουν το περιβάλλον με τρόπους που δεν αντιλαμβανόμαστε εύκολα. Πλατφόρμες όπως το Netflix, για παράδειγμα, συμβάλλουν στην επιδείνωση της κλιματικής αλλαγής τα τελευταία χρόνια. 

Μακράς διάρκειας βίντεο

Ολοένα και περισσότερες συσκευές παρακολουθούν μακράς διάρκειας βίντεο, απαιτώντας περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια. Μισή ώρα παρακολούθησης παράγει 1.6 κιλά διοξειδίου του άνθρακα. Αυτό αντιστοιχεί σε 6.28 χιλιόμετρα οδήγησης.

Το 2019 οι υπηρεσίες παροχής διαδικτυακών βίντεο παρήγαγαν τόσες επιβλαβείς εκπομπές, όσο ολόκληρη η Ισπανία. Και αυτό το ποσοστό αναμένεται να διπλασιαστεί.

Διαδικτυακές Εταιρείες

Ποιες υπηρεσίες είναι κυρίως υπεύθυνες; Το 34% της διαδικτυακής κίνησης προέρχεται από τα Netflix, Hulu, Amazon Prime και τα παρόμοια. Ακολουθούν οι μεγάλες εταιρείες διαδικτυακού πορνό. Το βασικό πρόβλημα είναι ότι κάθε λίγα χρόνια το μέγεθος των βίντεο αυξάνει με αλματώδεις ρυθμούς. Αυτό γίνεται για να αποκτήσουν μεγαλύτερη ευκρίνεια.

Κέντρα Δεδομένων

Τα κέντρα δεδομένων απαιτούν επίσης τεράστιες ποσότητες ενέργειας για την εκπομπή βίντεο. Μόνα τους συνεισφέρουν στο 0.3% των συνολικών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Ο αριθμός αυτός θα γίνει 4.1% τα επόμενα χρόνια. Μέχρι το 2022 η προβολή online βίντεο θα αποτελεί το 80% της συνολικής κίνησης του διαδικτύου. 

Ενεργοβόρες συσκευές

Ένα επιπλέον πρόβλημα είναι ότι οι συσκευές τηλεόρασης γίνονται ολοένα και μεγαλύτερες. Από 22 ίντσες που ήταν ο μέσος όρος μεγέθους το 1997, είναι 50 ίντσες το 2021. Και οι τεχνολογικές πρόοδοι δε σημαίνουν ότι οι συσκευές γίνονται πιο φιλικές προς το περιβάλλον.

Τι μπορούμε να κάνουμε για να εμποδίσουμε αυτό το τσουνάμι ενέργειας που απαιτείται από τις ανάγκες μας σε βίντεο; Για αρχή, οι καταναλωτές μπορούν να απαιτήσουν από τους γίγαντες του διαδικτύου και μετατρέψουν τα κέντρα δεδομένων τους σε ανανεώσιμη ενέργεια. Έπειτα, είναι σημαντικό να καλλιεργηθεί μια κουλτούρα που απομακρύνει τους ανθρώπους από τις οθόνες κάποιες ώρες της ημέρας. (Πηγή: bigthink.com Μετάφραση-Απόδοση: philosophyreturns.gr)

Διαβάστε περισσότερα:

Η κλιματική αλλαγή αλλάζει την προσωπικότητα του ανθρώπου

Τα φυτά εκπέμπουν υπερηχητικές κραυγές όταν κινδυνεύουν

Tο δράμα της εποχής μας είναι ο διαχωρισμός επιστήμης και σοφίας

Τραγωδία & ψυχικό τραύμα: Ό,τι δε μας σκοτώνει, μας κάνει πιο δυνατούς;

Θετική σκέψη: Η δύναμη των λέξεων

Η Φιλοσοφία Επιστρέφει