Τεστ Ιδιοσυγκρασιών: Το Πορτραίτο του Δεξιοτέχνη (ISTP)

Οι 16 ιδιοσυγκρασίες του ανθρώπου σύμφωνα με τον Καρλ Γιουνγκ

by admin
271 views

Το Πορτραίτο του Δεξιοτέχνη (ISTP)

Οι Δεξιοτέχνες δεν είναι μόνο ειδικοί στον λόγο και πρακτικοί για να κάνουν τα πράγματα να γίνουν, είναι επίσης και καθοδηγητικοί και προσεκτικοί στους κοινωνικούς τους ρόλους. Αν και καθοδηγητικοί όπως οι ισοδύναμοί τους Προωθητές, η καθοδήγησή τους εμποτίζεται από μία καλή ποσότητα από προσοχή και απομόνωση.

Δεν προσεγγίζουν τους αγνώστους εύκολα, αλλά άπαξ κι έρθουν σε επαφή δεν διστάζουν να τους πουν τί να κάνουν. Και μπορούν να είναι πολύ αποτελεσματικοί σε αυτό, έτσι που οι άλλοι τείνουν να τους προσκαλούν.

Οι Δεξιοτέχνες ζούνε μία ζωή με μία δεξιοτεχνία, αλλά η ιδιαίτερή τους φύση πιο εύκολα παρουσιάζεται στην μαστοριά των εργαλείων τους όλων των ειδών, από το μικροσκοπικό τρυπάνι, στον υπερσύγχρονο τζετ, από τον τροχό του αγγειοπλάστη στο μεγάλο πιάνο. Ένα εργαλείο είναι οποιοδήποτε σκεύος που εκτείνει ή τροποποιεί τις ανθρώπινες δυνάμεις –   τα οχήματα, τα μουσικά όργανα, τα κοπτικά μηχανήματα, και τα όπλα είναι μόνο τέσσερις από τις πολλές κατηγορίες των εργαλείων που μας περιτριγυρίζουν.

Οι περισσότεροι από εμάς χρησιμοποιούν εργαλεία με κάποια ικανότητα, φυσικά, αλλά οι ISTP (μόνο το 10% του γενικού πληθυσμού) είναι οι αληθινοί βιρτουόζοι της εργασίας με εργαλεία, με μία φυσική ικανότητα να κυριαρχούν πάνω τους, να τα δαμάζουν, και να γίνονται οι μύστες σε όλες τις τεχνικές που απαιτούν χειρισμό εργαλείων.

Ακόμη κι από μικρή ηλικία οι ISTP ελκύονται προς τα εργαλεία σαν μαγνήτες, τα εργαλεία γνωρίζουν στα χέρια τους την επακριβή τους χρήση, κι αυτοί πρέπει να τα χειριστούν. Πράγματι, αν ένα εργαλείο δοθεί, είτε νυστέρι είτε τσάπα, και  χειρίζεται με  ακρίβεια που απαιτεί πιστότητα, αυτός ο χειριστής είναι πιθανότατα ένας ISTP.

Αν δεν έχεις κάνει το τεστ μπορείς να το κάνεις ΕΔΩ

Μάθε περισσότερα για τις 16 ιδιοσυγκρασίες ΕΔΩ

Η Φιλοσοφία Επιστρέφει