Τεστ Ιδιοσυγκρασιών: Το Πορτραίτο του Εφευρέτη (ENTP)

Οι 16 ιδιοσυγκρασίες του ανθρώπου σύμφωνα με τον Καρλ Γιουνγκ

by admin
285 views

Το Πορτραίτο του Εφευρέτη (ENTP)

Από τις τέσσερις όψεις της στρατηγικής ανάλυσης και του προσδιορισμού είναι η λειτουργική μηχανική ή ο εφευρετικός ρόλος που φτάνει στην ανώτατη ανάπτυξη στους ENTP. Είναι τόσο φυσικό για αυτά τα άτομα να εξασκούνται επινοώντας τεχνάσματα και μηχανισμούς, που ξεκινούν ακόμη κι από παιδιά. Και αυτοί δεν σταματάνε ποτέ να εξασκούνται στο εφευρετικό τους ταλέντο. Φυσικά, καθώς αυτό το είδος της δραστηριότητας εξασκείται σε κάποιο δομικό μηχανισμό αναπόφευκτα συμβαίνει, έτσι ώστε το επόμενο είδος της δεξιότητας για να αναπτύξουν, οι ENTP, είναι αυτό του σχεδιασμού.

Τώρα, με τον σχεδιασμό, προγραμματίζοντας απρόοπτες δυνάμεις, αν και εξασκημένοι σε κάποιο βαθμό στην σειρά μαθημάτων της μηχανικής δραστηριότητας, αναπτύσσονται πιο αργά και μένουν σύντομα πίσω στην άνθηση του ταλέντου στην μηχανική. Όμως, κάθε είδος της στρατηγικής άσκησης τείνει να φέρνει προσθετική δύναμη και στις μηχανικές και στις οργανωτικές επιδεξιότητες.

Καθώς οι μηχανολογικές ικανότητες  των ENTP αυξάνονται τόσο ενισχύεται η επιθυμία τους να αφήσουν τους άλλους να γνωρίσουν οτιδήποτε έχουν καταφέρει με αυτές τις ικανότητές τους. Έτσι τείνουν να παίρνουν έναν διδακτικό ρόλο στις κοινωνικές τους συναλλαγές. Από την άλλη έχουν όλο και λιγότερη επιθυμία, εάν κάποτε είχαν τέτοια, να κατευθύνουν τις δράσεις των άλλων, κάνοντάς το αυτό μόνο όταν αναγκάζονται από τις περιστάσεις.

Ως λειτουργικοί μηχανικοί, οι ENTP εύχονται να εξασκούν αυτήν τους την ικανότητα στον κόσμο των ανθρώπων και των πραγμάτων, κι έτσι έχουν να κάνουν επινοητικά με κοινωνικά συστήματα τόσο καλά όσο και με τα μηχανικά. Είναι πολύ άγρυπνοι για ότι είναι έτοιμο να συμβεί και είναι πάντα ευαίσθητοι στις μελλοντικές αξίες. Βρισκόμενοι το πολύ στο 2% του γενικού πληθυσμού, οι Εφευρέτες είναι καλοί στην λειτουργική ανάλυση και έχουν μαζί μια ανεκτικότητα και απόλαυση για σύνθετα προβλήματα. Φιλικοί κι έντονα περίεργοι, οι ENTP είναι έτοιμοι να δείξουν ενδιαφέρον για να ανακαλύψουν κάθε τι με το οποίο έρχονται σε επαφή, και αυτό μπορεί να είναι μία πηγή έμπνευσης για τους άλλους, οι οποίοι βρίσκουν τους εαυτούς τους να θαυμάζουν την ακόρεστη πείνα για γνώση, των ENTP.

Οι ENTP είναι επίσης ανεξάντλητα επινοητικοί, και είναι οι περισσότερο απρόθυμοι από όλους τους τύπους να κάνουν πράγματα με έναν ιδιαίτερο τρόπο μόνο διότι αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίον γίνονταν πάντα τα πράγματα. Αυτοί, χαρακτηριστικά, έχουν έτοιμη την ματιά τους για να βρουν καλύτερους τρόπους, πάντα ψάχνοντας για νέες ιδέες και σχέδια, νέες δραστηριότητες, νέες διαδικασίες. Οι ENTP είναι σίγουροι για την αξία των ενδιαφερόντων τους και φανερώνουν μια γοητευτική ικανότητα να αγνοούν τα καθιερωμένα, τα στάνταρ, τα παραδοσιακά και τα επίσημα. Ως αποτέλεσμα αυτού του αθώου χαρακτηριστικού, συχνά φέρνουν φρέσκες, νέες προσεγγίσεις στην εργασία τους και στις ζωές τους.

Αν δεν έχεις κάνει το τεστ μπορείς να το κάνεις ΕΔΩ

Μάθε περισσότερα για τις 16 ιδιοσυγκρασίες ΕΔΩ

Η Φιλοσοφία Επιστρέφει