Τεστ Ιδιοσυγκρασιών: Το Πορτραίτο του Επιθεωρητή (ISTJ)

Οι 16 ιδιοσυγκρασίες του ανθρώπου σύμφωνα με τον Καρλ Γιουνγκ

by admin
410 views

Το Πορτραίτο του Επιθεωρητή (ISTJ)

Οι Επιθεωρητές δεν είναι μόνο ειδικοί στον λόγο και συνεργατικοί στο να κάνουν πράγματα. είναι επίσης καθοδηγητικοί και προσεκτικοί στις κοινωνικές τους σχέσεις. Αν και όχι πάντοτε ανοιχτοί σχετικά με το να κατευθύνουν άλλους, δεν είναι τουλάχιστον απρόθυμοι σε αυτήν την θεώρηση.

Περίπου το 10% του γενικού πληθυσμού, οι Επιθεωρητές χαρακτηρίζονται από αποφασιστικότητα στις πρακτικές υποθέσεις, είναι οι φύλακες του χρόνου – της αναγνωρισμένης παράδοσης, και αν μόνο κάποιο χαρακτηριστικό επίθετο θα μπορούσε να επιλεχθεί, «αξιόπιστος» θα ήταν η καλύτερη περιγραφή για αυτόν τον τύπο. Είτε στο σπίτι είτε στην εργασία, οι ISTJ είναι εξαιρετικά υπεύθυνοι, ειδικά όταν συμβαίνει να επιθεωρούν τους ανθρώπους και τα πράγματα στο πεδίο που μπορούν να δουν. Οι Επιθεωρητές μπορούν να βασιστούν στο να εξετάσουν εξονυχιστικά τα προϊόντα και τους λογαριασμούς στις θέσεις που εργάζονται – τα βιβλία της εταιρίας, την σοδειά του αγρότη, τα αγαθά του εργοστασιάρχη – αλλά επίσης να εξετάσουν τις διαθέσεις και τις πράξεις όλων όσων κινούνται γύρω από αυτά.

Οι Επιθεωρητές είναι ένθερμοι κι επιμελείς στην επιθεώρησή τους, όλα πρέπει να περάσουν κάτω από μεγεθυντικό φακό, έτσι ώστε καμία απόκλιση από τις επίσημες προδιαγραφές να μην αφεθεί να υπάρξει. Είναι το καθήκον τους να εντοπίζουν και να αναφέρουν οποιεσδήποτε ασυμφωνίες, αν και αυτοί προτιμούν να εργάζονται πίσω από την σκηνή και να μην αντιμετωπίζουν αυτούς που παραβιάζουν τις συμφωνίες. Πράγματι, οι ISTJ, είναι μάλλον ήσυχοι και σοβαροί τύποι, κάνοντας τις επιθεωρήσεις τους χωρίς φανφάρες, και, συνεπώς, η αφοσίωση που αυτοί δείχνουν στην εργασία τους μπορεί να μείνει χωρίς να προσεχτεί και να εκτιμηθεί.

Οι Επιθεωρητές έχουν μία αποστροφή και δυσπιστία για τα πομπώδη λόγια, τις ενδυμασίες ή τους χώρους. Τα λόγια τους τείνουν να είναι απλά και συνηθισμένα, όχι επιδεικτικά ή εξεζητημένα, τα ρούχα τους είναι συχνά πρακτικά και συμβατικά μάλλον παρά το τελευταίο στυλ της μόδας ή πολυδάπανα, και το σπίτι τους και το περιβάλλον εργασίας τους είναι συνήθως απλό, κοινό, και λειτουργικό, μάλλον παρά μοντέρνο και πολυτελές.

Στην επιλογή της προσωπικής τους ιδιοκτησίας (αυτοκίνητα, έπιπλα, κοσμήματα κ.ο.κ.) η τιμή και η αντοχή  είναι αυτό που πρώτα τους ενδιαφέρει, η άνεση ή η εμφάνιση δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία. «Κλασικά», αντίκες, και τα οικογενειακά κειμήλια τα εκτιμούν ειδικά – οι ISTJ προτιμούν τα παλιομοδίτικα από τα σύγχρονα, κάθε στιγμή. Ακόμη και στις διακοπές, «καμία ανοησία» μοιάζει να είναι ένας όρος για αυτόν τον τύπο, οι οποίοι τείνουν να μην ελκύονται από εξωτικά φαγητά, ποτά, ή τοποθεσίες.

Αν δεν έχεις κάνει το τεστ μπορείς να το κάνεις ΕΔΩ

Μάθε περισσότερα για τις 16 ιδιοσυγκρασίες ΕΔΩ

Η Φιλοσοφία Επιστρέφει