Τεστ Ιδιοσυγκρασιών: Το Πορτραίτο του Παρουσιαστή (ESFP)

Οι 16 ιδιοσυγκρασίες του ανθρώπου σύμφωνα με τον Καρλ Γιουνγκ

by admin
207 views

Το Πορτραίτο του Παρουσιαστή (ESFP)

Πέρα από το να είναι ειδικοί στον λόγο και πρακτικοί στο να φτάνουν στους στόχους τους, οι Παρουσιαστές είναι διδακτικοί και εκφραστικοί στις κοινωνικές τους αλληλεπιδράσεις. Έτσι ενώ είναι συνήθως ακραίοι στην εκφραστικότητά τους και την κοινωνικότητά τους, εμφανώς οι πιο εκφραστικοί από όλους τους τύπους, δεν αισθάνονται άνετα να πουν στους άλλους τί να κάνουν, προτιμώντας να προσφέρουν πληροφορίες μάλλον παρά να δίνουν εντολές.

Η επίδειξη ή η παρουσίαση είναι να ανεβάζεις ένα έργο για να διασκεδάζεις τους άλλους, και οι ESFP, είτε στην εργασία, μαζί με τους φίλους, ή με τις οικογένειές τους, είναι οι φυσικοί παρουσιαστές ανάμεσα σε όλους τους τύπους. Παιχνιδιάρηδες και εραστές της διασκέδασης, το κύριο ενδιαφέρον των ESFP  βρίσκεται στην παρακίνηση αυτών που βρίσκονται γύρω τους, αφυπνίζοντας τις αισθήσεις τους και τα συναισθήματα χαράς – γοητεύοντας αυτούς, κατά μία έννοια, να χαλαρώσουν τους κόμπους τους και να «ανάψουν». Αντιπροσωπεύοντας περίπου το 10% του γενικού πληθυσμού, οι ESFP ακτινοβολούν ζεστασιά και αισιοδοξία, και είναι ικανοί και να ανυψώσουν τα πνεύματα των άλλων  με το μεταδοτικό τους γέλιο και την ακάθεκτή τους χαρά της ζωής.

Είναι ευτύχημα που οι ESFP είναι άφθονοι, διότι φέρνουν την χαρά σε τόσους πολλούς από εμάς. Αγαπούν την έξαψη του παιξίματος σε μία ακρόαση, και προσπαθούν να δημιουργήσουν μία έννοια ενός «σόου» οπουδήποτε βρίσκονται. Οι ESFP δεν αισθάνονται άνετα να είναι μόνοι, κι αναζητούν την συντροφιά των άλλων όσο είναι δυνατόν – την οποία συνήθως βρίσκουν διότι κάνουν θαυμάσια συντροφιά. Δραστήριοι, πνευματώδεις οπαδοί της συζήτησης, οι ESFP πάντα   γνωρίζουν τα τελευταία ανέκδοτα, και είναι γρήγοροι στα ευφυολογήματα και στα παιχνίδια με τις λέξεις – τίποτε δεν είναι τόσο σοβαρό ή ιερό που να μην μπορεί να σατιριστεί.

Οι Παρουσιαστές επίσης αρέσουν να ζουν τις γρήγορες αλλαγές της κοινωνίας, και να ακολουθούν από κοντά την μόδα στην ενδυμασία, το φαγητό, το ποτό, και την διασκέδαση, τα «ιν» νυχτερινά μαγαζιά, τα «καυτά» νέα μουσικά συγκροτήματα. Ενεργητικοί και απελευθερωμένοι, οι ESFP δημιουργούν το συναίσθημα του «φάε, πιες και παντρέψου» οπουδήποτε πηγαίνουν και η ζωή γύρω τους μπορεί να έχει μία ατμόσφαιρα ενός συνεχόμενου πάρτι.

Αν δεν έχεις κάνει το τεστ μπορείς να το κάνεις ΕΔΩ

Μάθε περισσότερα για τις 16 ιδιοσυγκρασίες ΕΔΩ

Η Φιλοσοφία Επιστρέφει