Τεστ Ιδιοσυγκρασιών: Το Πορτραίτο του Προωθητή (ESTP)

Οι 16 ιδιοσυγκρασίες του ανθρώπου σύμφωνα με τον Καρλ Γιουνγκ

by admin
169 views

Το Πορτραίτο του Προωθητή (ESTP)

Οι SP που καλούνται Προωθητές (Προαγωγοί – Διαφημιστές) δεν είναι μόνο ειδικοί στον λόγο και λειτουργικοί στην επιτυχία των στόχων τους, είναι επίσης και καθοδηγητικοί κι εκφραστικοί στις κοινωνικές τους αλληλεπιδράσεις. Δεν έχουν κανένα δισταγμό στην προσέγγιση αγνώστων καταφέρνοντάς τους να κάνουν κάτι. Και άλλοι εξωτερικεύονται, ακόμη και σε μία απλή γνωριμία.

Οι Προωθητές είναι άνδρες και γυναίκες της δράσης. Όταν κάποιος αυτής της προσωπικότητας είναι παρών, πράγματα αρχίζουν να συμβαίνουν: τα φώτα ανάβουν, η μουσική παίζει, το παιχνίδι αρχίζει. Και ένα παιχνίδι είναι για τον ESTP, ο επιχειρηματίας, ο τεχνικός εντοπισμού βλαβών, ο διαπραγματευτής. Η προώθηση είναι η τέχνη να κερδίζεις τους άλλους και να τους φέρνεις σε εσένα, δίνοντας σε αυτούς σιγουριά να συνεργαστούν με αυτό που τους προτείνεις, και οι ESTP μοιάζουν ικανοί να χειριστούν τους άλλους στην κατεύθυνση που αυτοί θέλουν να τους πάνε.

Κατά μία έννοια, είναι ικανοί να χειριστούν ανθρώπους με την ίδια ικανότητα όπως τα εργαλεία που χειρίζονται οι ISTP, να κινούν μηχανές, ή να παίζουν μουσικά όργανα. Ίσως θα  λέγατε ότι οι άνθρωποι είναι όργανα στα χέρια των ESTP, κι ότι αυτοί τους «παίζουν» με μεγάλη μαεστρία. Οι ESTP είναι περίπου το 10% του γενικού πληθυσμού, και αν μόνο ένα επίθετο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να τους περιγράψει, θα ήταν η καλύτερη επιλογή το «πολυμήχανος».

Η ζωή δεν είναι ποτέ πληκτική γύρω από τους Προωθητές. Ευφυείς, έξυπνοι, κι αστείοι, οι ESTP ζουν την ζωή με μία θεατρική φανφάρα που κάνει ακόμη και την μεγαλύτερη ρουτίνα να μοιάζει εξαίσια. Όχι ότι χάνουν πολύ χρόνο σε γεγονότα ρουτίνας. Οι Προωθητές έχουν ένα κόλπο για να γνωρίζουν που βρίσκεται η δράση. Φαίνεται, πάντα, να έχουν εισιτήρια για το «καυτό» σόου ή το «μεγάλο» παιχνίδι ( ή μπορεί να πάει εκεί που δεν μπορούν οι άλλοι), και, συνήθως, γνωρίζουν τα καλύτερα εστιατόρια, όπου οι αρχισερβιτόροι πιθανά τους ξέρουν με το όνομά τους.

Για να είναι σίγουροι, οι ESTP  έχουν μία μεγάλη όρεξη για τα καλύτερα πράγματα της ζωής, το καλύτερο φαγητό, το καλύτερο κρασί, τα ακριβά αυτοκίνητα, και τα ρούχα της μόδας. Και είναι υπερβολικά προσεκτικοί στους άλλους και ήρεμοι στους κοινωνικούς κύκλους, γνωρίζοντας πάρα πολλούς ανθρώπους με το όνομά τους, και γνωρίζοντας πώς να πουν το σωστό πράγμα στους περισσότερους από αυτούς που συναντούν. Κανένας δεν είναι τόσο κοινωνικά εξεζητημένος όπως οι ESTP, κανένας τόσο αβρός και «γυαλιστερός» – και κανένας τόσο δεξιοτέχνης χειραγωγός των ανθρώπων που τους περιτριγυρίζουν.

Αν δεν έχεις κάνει το τεστ μπορείς να το κάνεις ΕΔΩ

Μάθε περισσότερα για τις 16 ιδιοσυγκρασίες ΕΔΩ

Η Φιλοσοφία Επιστρέφει