Τεστ Ιδιοσυγκρασιών: Το Πορτραίτο του Πρωταθλητή (ENFP)

Οι 16 ιδιοσυγκρασίες του ανθρώπου σύμφωνα με τον Καρλ Γιουνγκ

by admin
769 views

Το Πορτραίτο του Πρωταθλητή (ENFP)

Οι Πρωταθλητές είναι ιδανικοί στην σκέψη και στον λόγο, συνεργατικοί για την επιτυχία των σκοπών τους, και πληροφοριακοί και εξωστρεφείς όταν συσχετίζονται με τους άλλους. Για τους Πρωταθλητές, τίποτε δεν συμβαίνει το οποίο δεν  έχει κάποια βαθιά ηθική σημασία, και αυτό, ζευγαρωμένο με την μυστηριώδη τους αίσθηση της παρακίνησης των άλλων, τους δίνει ένα ταλέντο για να βλέπουν την ζωή ως ένα συναρπαστικό δράμα, με πλήρεις δυνατότητες και για καλό και για κακό. Αυτός ο τύπος βρίσκεται μόνο στο 3% του γενικού πληθυσμού, αλλά έχουν μεγάλη επίδραση εξαιτίας της εξαιρετικής εντύπωσης που κάνουν στους άλλους.

Οι Πρωταθλητές είναι προδιατεθειμένοι να πάνε παντού και να διερευνήσουν κάθε τι που έχει να κάνει με την προώθηση του καλού και με την υποχώρηση του κακού, στον κόσμο. Δεν μπορούν να επιτρέψουν να χάσουν κάποια καλή ευκαιρία του τί συμβαίνει γύρω τους. Πρέπει να βιώσουν, από πρώτο χέρι, όλα τα σημαντικά κοινωνικά γεγονότα που έχουν επίδραση στις ζωές μας.

Και μετά είναι ανυπόμονοι να αναφέρουν τις ιστορίες που ανακάλυψαν, ελπίζοντας να αποκαλύψουν την «αλήθεια» για τους ανθρώπους και τα αντικείμενα έρευνας, και να συνηγορήσουν για τις αιτίες. Αυτή η δυνατή διαδρομή να αποκαλύψει σύγχρονα γεγονότα μπορεί να τους κάνει ακούραστους στην αλληλεπίδρασή τους με τους άλλους, σαν σιντριβάνια που βγάζουν φυσαλίδες και παφλάζουν, ξεχειλίζοντας τις δικές τους λέξεις για να τις εκφράσουν προς τα έξω.

Οι Πρωταθλητές θεωρούν τις έντονες συναισθηματικές εμπειρίες ως ζωτικές για μία γεμάτη ζωή, αν και ποτέ δεν μπορούν εντελώς να αποτινάξουν το συναίσθημα ότι ένα μέρος του εαυτού τους είναι αποσπασμένο, μη μπλεγμένο στα βιώματα. Έτσι, ενώ παλεύουν για συναισθηματική συνταύτιση, συχνά βλέπουν στον εαυτό τους κάποιο κίνδυνο απώλειας επαφής με τα πραγματικά τους συναισθήματα, τα οποία οι ENFP κατέχουν σε μεγάλη έκταση και ποικιλία.

Στην ίδια κατεύθυνση, οι ENFP αγωνίζονται προς ένα είδος αυθόρμητης προσωπικής αυθεντικότητας, κι αυτή την πρόθεση, πάντα «να είσαι ο εαυτός σου», την ανακοινώνουν μη προφορικά στους άλλους, οι οποίοι την βρίσκουν τελείως δελεαστική. Συχνά επίσης, όμως, οι ENFP αποτυγχάνουν στους στόχους τους να είναι αυθεντικοί, και τείνουν να βρίσκονται σε αναμμένα κάρβουνα σε αυτόν τον λεπτότατο αυτοσυνείδητο παίξιμο του ρόλου τους.

Αν δεν έχεις κάνει το τεστ μπορείς να το κάνεις ΕΔΩ

Μάθε περισσότερα για τις 16 ιδιοσυγκρασίες ΕΔΩ

Η Φιλοσοφία Επιστρέφει