Τεστ Ιδιοσυγκρασιών: Το πορτραίτο του Συμβούλου (INFJ)

Οι 16 ιδιοσυγκρασίες του ανθρώπου σύμφωνα με τον Καρλ Γιουνγκ

by admin
972 views

Το πορτραίτο του Συμβούλου (INFJ)

Οι Σύμβουλοι είναι ιδεώδεις στην σκέψη και στον λόγο, συνεργαζόμενοι για να φτάσουν στον στόχο τους, και άμεσοι και εσωστρεφείς στους διαπροσωπικούς τους ρόλους. Οι Σύμβουλοι εστιάζονται στις ανθρώπινες δυνάμεις, σκέφτονται με όρους ηθικών αξιών, κι φτάνουν εύκολα σε αποφάσεις. Ο μικρός αριθμός αυτού του τύπου (λίγο περισσότερο από 2%) είναι απογοητευτικός, αφού οι INFJ έχουν μία ασυνήθιστα δυνατή επιθυμία να συμβάλλουν στην ευτυχία των άλλων και απολαμβάνουν, χωρίς υποκρισία, να βοηθούν τους συντρόφους τους.

Αν και οι INFJ τείνουν να είναι μοναχικοί, ευαίσθητοι άνθρωποι, και δεν είναι γενικά ορατοί αρχηγοί, παρ’ όλα αυτά  εργάζονται πολύ έντονα με αυτούς που βρίσκονται κοντά τους, ήσυχα εργαζόμενοι με τις οικογένειές τους, τους φίλους τους, και τους συναδέλφους τους. Αυτός ο τύπος έχει ένα μεγάλο βάθος προσωπικότητας, αυτοί οι ίδιοι είναι περίπλοκοι, και μπορούν να καταλάβουν και να αντιμετωπίσουν περίπλοκα ζητήματα κι ανθρώπους.

Οι Σύμβουλοι εργάζονται σκληρά για να αρχίζουν να γνωρίζουν. Έχουν μία ασυνήθιστα πλούσια εσωτερική ζωή, αλλά είναι επιφυλακτικοί και τείνουν να μην μοιράζονται τις αντιδράσεις τους εκτός με αυτούς που εμπιστεύονται. Με αυτούς που αγαπούν, φυσικά, οι INFJ  δεν είναι απρόθυμοι να εκφράσουν τα συναισθήματά τους, τα πρόσωπά τους λάμπουν με τα θετικά συναισθήματα, αλλά σκοτεινιάζουν σαν μαύρο σύννεφο με τα αρνητικά.

Πραγματικά, εξαιτίας της ισχυρής τους ικανότητας να παίρνουν πάνω τους τα συναισθήματα των άλλων, οι INFJ μπορούν να πληγωθούν μάλλον εύκολα από αυτούς που είναι τριγύρω τους, και, ίσως, αυτός είναι κι ένας λόγος γιατί τείνουν να θέλουν την ιδιωτικότητα, αθόρυβα αποσυρόμενοι από την ανθρώπινη επαφή. Την ίδια στιγμή, οι φίλοι που έχουν γνωρίσει έναν INFJ για χρόνια μπορεί να βρουν πλευρές του που έρχονται στην επιφάνεια ως έκπληξη. Όχι ότι αυτοί είναι αντιφατικοί, οι INFJ δίνουν στην συνέπεια κι ακεραιότητα μεγάλη αξία, αλλά αυτοί έχουν περίπλοκη υφή, μυστήριες προσωπικότητες που κάποιες φορές βάζουν σε αμηχανία ακόμη κι αυτούς τους ίδιους.

Οι Σύμβουλοι έχουν ισχυρές ικανότητες ενσυναίσθησης και μπορούν να γίνουν ενήμεροι των συναισθημάτων και των εντάσεων των άλλων – καλών και κακών πριν αυτό το άτομο αποκτήσει συνείδηση αυτών. Αυτό το «διάβασμα του μυαλού» μπορεί να πάρει την μορφή του να αισθάνεται   την κρυμμένη θλίψη ή την αδυναμία των άλλων σε μία έκταση η οποία είναι δύσκολη για άλλους τύπους να την αντιληφθούν. Ακόμη οι INFJ μπορούν σπανίως να πουν πώς κατάφεραν να διεισδύσουν στα συναισθήματα των άλλων τόσο έντονα. Ακόμη πιο πολύ, οι INFJ, είναι πιο πιθανό, από όλους τους τύπους, να επιδείξουν μία ικανότητα να καταλάβουν τα ψυχικά φαινόμενα και να έχουν διορατικότητα που έχει να κάνει με  τα ανθρώπινα  συμβάντα, παρελθόντα, παρόντα, ή μελλοντικά.

Αυτό που είναι γνωστό ως Εξωαισθητηριακή Αντίληψη (ESP)  μπορεί πολύ καλά να είναι εξαιρετική διαισθητική ικανότητα – και στις δύο τις μορφές, προβολή και υποβολή. Τέτοια υπερφυσική  διαίσθηση βρίσκεται συχνά στους INFJ, και μπορεί να απλωθεί στους ανθρώπους, τα πράγματα, και συχνά στα γεγονότα, παίρνοντας τις μορφές των οραμάτων, επεισοδίων πρόβλεψης, προαισθημάτων, ακουσμάτων και εικόνων από πράγματα που θα έρθουν, όπως επίσης και παράξενες επικοινωνίες από απόσταση.

Αν δεν έχεις κάνει το τεστ μπορείς να το κάνεις ΕΔΩ

Μάθε περισσότερα για τις 16 ιδιοσυγκρασίες ΕΔΩ

Η Φιλοσοφία Επιστρέφει