ΤΕΣΤ: Ποια αρχαία Ελληνίδα Θεά είσαι;

Είσαι θεά... ...δεν υπάρχει αμφιβολία. Αλλά ποια θεά της αρχαίας Ελλάδας θα ήταν η προστάτιδά σου;

by admin
19,2K views

Είσαι θεά… …δεν υπάρχει αμφιβολία.

Αλλά ποια θεά της αρχαίας Ελλάδας θα ήταν η προστάτιδά σου;

Κάνε αυτό το τεστ των 14 ερωτήσεων και δες ποια από τις σημαντικότερες 7 θεές της αρχαίας Ελλάδας σε αντιπροσωπεύει.

Δώσε απαντήσεις και όταν δεις το αποτέλεσμα, συνέχισε στο άρθρο για να διαβάσεις περισσότερα για τη θέα σου

76542

ΤΕΣΤ: Σε ποια θεά μοιάζετε;

Είσαι θεά... δεν υπάρχει αμφιβολία. Αλλά ποια θεά της αρχαίας Ελλάδας θα ήταν η προστάτιδά σου; Κάνε αυτό το τεστ των 14 ερωτήσεων και δες ποια από τις σημαντικότερες 7 θεές της αρχαίας Ελλάδας σε αντιπροσωπεύει.

(Πηγή και copyright: nea-acropoli.gr)

1 / 14

Ποιο σύμβολο θα επιλέγατε;

2 / 14

Ποια Θεά νομίζετε ότι σας εκφράζει περισσότερο;

3 / 14

Ποιο από τα παρακάτω τοπία σας συγκινεί περισσότερο;

4 / 14

Ποιο θεωρείτε το πιο σημαντικό μέρος του σπιτιού;

5 / 14

Ποια σκηνή θα σας συγκινούσε περισσότερο;

6 / 14

Αν είχατε την ευκαιρία να επιλέξετε το επάγγελμά σας, ή να το αλλάξετε τι θα διαλέγατε;

7 / 14

Ποιο ρόλο νομίζετε ότι μπορείτε να παίξετε καλύτερα στη ζωή σας; (Επιλέξτε την απάντηση ακόμα και αν μόνο ένα από τα δύο σας εκφράζει)

8 / 14

Ποιο χρώμα σας αρέσει περισσότερο;

9 / 14

Ποια ελαττώματα σας χαρακτηρίζουν;

10 / 14

Τι αρνητικά σημεία βρίσκετε πιο έντονα στον εαυτό σας;

11 / 14

Ποια προτερήματα πιστεύετε ότι σας χαρακτηρίζουν;

12 / 14

Τι αρετές νομίζετε ότι έχετε;

13 / 14

Τι πιστεύετε ότι εκπέμπετε περισσότερο προς τα έξω;

14 / 14

Ποια από τις παρακάτω εκφράσεις νομίζετε ότι σας αντιπροσωπεύει περισσότερο;

Μη ξεχάσετε μετά να κάνετε και τα τεστ:

ΤΕΣΤ: Ποια θεότητα της Αιγύπτου είσαι;

Τεστ Αυτογνωσίας: Βρες το στυλ σου σύμφωνα με τον Καρλ Γιουνγκ

ΤΕΣΤ: Ποιο από τα 3 είδη φιλίας έχετε, σύμφωνα με τον Αριστοτέλη;

ΤΕΣΤ: Αξιολόγησε τους φίλους σου σύμφωνα με τον Σωκράτη

Αφροδίτη

Το μυστήριο της μεταμόρφωσης

Η εξύψωση του ατόμου από τον ανθρώπινο έρωτα στην αιώνια αγάπη. Το πρότυπο της Αφροδίτης λειτουργεί συνήθως σε μια γυναίκα όταν είναι ερωτευμένη. Της ανανεώνει την φρεσκάδα και την ομορφιά. Χαμογελάει πολύ συχνά και χαίρεται να προκαλεί ευχαρίστηση. Εκπέμπει μια μαγνητική ενέργεια προσελκύοντας κοντά της πολλούς άντρες. Η γυναίκα Αφροδίτη είναι κάτι πολύ εξαιρετικό από πολλές απόψεις. Είναι όμορφη, η φωνή της είναι απαλή και αισθησιακή, οι κινήσεις της είναι απαλές και λικνιστικές. Δεν είναι λοιπόν παράξενο που συνήθως αφήνει πίσω της ένα πλήθος πληγωμένων εραστών. Η γυναίκα Αφροδίτη θα μπορούσε να παρεξηγηθεί ως ανήθικη, αλλά δεν είναι, απλά η δική της ηθική δεν συμφωνεί με τα κοινωνικά κατεστημένα. 

Είναι αφέντρα της δικής της ερωτικής ζωής κάτι που πολλοί θα λαχταρούσαν να μιμηθούν, και η ελευθερία της πηγάζει από τη σοφή γνώση ότι ο Έρωτας βρίσκεται μέσα στην καρδιά του κάθε ενός και δεν έχει να κάνει με την μονιμότητα ή τη σταθερότητα μια σχέσης. Ίσως θα την ακούσουμε να λέει ότι είναι ερωτευμένη με τον ίδιο τον Έρωτα, την μεγάλη αυτή δύναμη ένωσης και αρμονίας. 

Μέσα από αρκετές περιπέτειες ο χρόνος και η εμπειρία θα διδάξουν την γυναίκα Αφροδίτη ότι ο Έρωτας μπορεί να είναι αιώνιος και θείος σε μια σχέση πιο σταθερή και λιγότερο αδίστακτη. Θα μάθει να κρατιέται σε συναισθηματική απόσταση από τους εραστές της, θα μάθει  να διοχετεύει την αγάπη της για την ζωή και σε άλλα ενδιαφέροντα και φιλίες. 

Θα γνωρίσει την μαγεία του “όχι” καθώς θα μαθαίνει να εμπιστεύεται τα αισθήματά της και τις αισθήσεις της σε σχέση με τους άντρες. 

Άρτεμις

Το ανεξάρτητο γυναικείο πνεύμα

Μέσα της λειτουργεί το πρότυπο της παρθένας. Μια έμφυτη ενορατική σοφία την οδηγεί στις σωστές αποφάσεις, παρότι μπορεί αυτές να έρχονται σε σύγκρουση με τις κοινωνικές συμβατικότητες. Ξέρει ποιες είναι οι καλύτερες επενδύσεις, ο καλύτερος σύντροφος, η καλύτερη σταδιοδρομία. Ακολουθεί λοιπόν την γνώση αυτή και κάνει πάντα το δικό της άσχετα από τη γνώμη των άλλων. Αυτό μπορεί να την κάνει να φαίνεται ιδιότροπη ή παράδοξα τυχερή. Δεν είναι τίποτα άλλο όμως από την άκαμπτη θέλησή της για την επιδίωξη των στόχων της.

Μπορεί να μην είναι σε θέση να εξηγήσει λογικά αυτό που κάνει, ξέρει όμως ότι είναι σωστό. Όταν έχει πλέον ολοκληρώσει το έργο της θα είναι σε θέση να αποκρυπτογραφήσει τις κινήσεις του εσώτερου είναι της. Η γυναίκα Άρτεμη μπορεί να δει ξεκάθαρα μέσα από τα δάση των ανθρωπίνων υποθέσεων καθοδηγούμενη από την διαίσθησή της. Όταν αποφασίζει να αλλάξει την πορεία της δικής της ζωής ή ενός φίλου που ζήτησε την συμβουλή της, έχει πλήρη επίγνωση των συνεπειών.

Δεν διστάζει παρόλα αυτά να διακόψει δεσμούς με το παρελθόν. Χαρακτηριστική είναι και η επιθυμία της να παραμείνει πιστή στη φύση της. Κάθε τι που μπορεί να την απομακρύνει από αυτήν θα της προκαλέσει τρομερό πόνο και ψυχολογική διαταραχή. Παγώνει και αδυνατεί να λειτουργήσει. Η αμόλυντη φύση της γίνεται συχνά ο καθρέφτης της διαφθοράς των άλλων, που αν και μπορεί να γίνεται αθέλητα ενοχλεί και προκαλεί συγκρούσεις. 

Κεφαλαιώδης αρετή της γυναίκας Άρτεμης είναι ο σεβασμός των αμοιβαίων σχέσεων. πιστεύει και μάχεται για την ατομικότητα του καθενός καθώς και για την ελευθερία του πνεύματος. Σε περίπτωση καταπάτησης αυτών των αξιών η παρέμβασή της μπορεί να είναι αδυσώπητη. Η σοφία των γηρατειών θα διδάξει στη γυναίκα Άρτεμη την κατανόηση στην τάση της ανθρώπινης φύσης για διαφθορά. 

Ήρα

Το όνομά της σημαίνει Κυρία

Ο μύθος μιλάει για την αντοχή, την αφοσίωση και την πίστη που μπορεί να δείξει μια γυναίκα για τον άντρα της. Σε αντάλλαγμα ζητά έναν άντρα δυναμικό και κοινωνικά επιτυχημένο που να την σέβεται και να την θεωρεί σαν κέντρο της ζωής του. Ο γάμος και η ένωση των συζύγων είναι για αυτήν ιερός και μπορεί να την οδηγήσει στην ολοκληρωτική ευτυχία αν είναι επιτυχής ή σε μια αβάσταχτη θλίψη και κατάρρευση αν ο σύζυγος δεν ανταποκριθεί στην ειλικρινή προσφορά της.

Δεν της είναι εύκολο να αλλάζει σελίδες στην ζωή της και έτσι δεν θα προχωρήσει εύκολα σε διαζύγιο. Ακόμα και αν το κάνει δεν θα μπορεί να κόψει εύκολα τους δεσμούς με το παρελθόν. Σ’ αυτό το σημείο έρχεται η θεϊκή σοφία της Ήρας να βοηθήσει την κατάλληλη στιγμή. Όπως το θεϊκό πρότυπό της, περιορίζει τον εαυτό της στα σκοτεινά και κάνει μοναχικά ταξίδια στην άκρη του κόσμου, μακριά απ’ όλους για να συνέλθει από τις πληγές της. Η άκρη του κόσμου μπορεί να είναι πολύ κοντά στα βάθη της ψυχής της. 

Έχει το κουράγιο να κοιτάξει μέσα της και να ανασύρει από τα σκοτάδια στο φως μια αδάμαστη δύναμη, που στην πραγματικότητα έχουν όλες οι γυναίκες. Γνωρίζει τη διπλή της φύση, ζώντας μια ύπαρξη που μοιράζεται ανάμεσα σε δύο πόλους, ανάμεσα στο χαρακτήρα ενσυνείδητης ύπαρξης που εμφανίζει στους άλλους, και στις πιο ερωτικές παρορμήσεις και σκέψεις της που κληρονόμησε από τη μη ανθρώπινη θεά.  Μετατρέπεται τότε σε μια μορφή υπέρτατης ευσπλαχνίας και κατανόησης, από την ίδια της την δημιουργική δύναμη θα θεραπεύσει την καρδιά της.

Το πρότυπο της Ήρας ενεργοποιείται και εκπληρώνεται μέσα στη γυναίκα όταν συνειδητοποιήσει ότι η δέσμευσή της απέναντι σε έναν άντρα δε σημαίνει και το τέλος της δικής της Ελευθερίας, αλλά την κοινωνία του εσώτερου είναι της με κάποιον που του λείπει η αγάπη. 

Δήμητρα

Το πρότυπο της μητέρας

Στοργική τροφοδότρα και γενναιόδωρη στις σχέσεις με τους άλλους. 

Η γυναίκα Δήμητρα ζει την εμπειρία της εγκυμοσύνης σαν μια διαφορετική συνειδησιακή κατάσταση. Αυτό μπορεί να αντιπροσωπεύει την κορύφωση της ικανοποίησης, της ευτυχίας και της εσωτερικής ολοκλήρωσης. Μπορεί να πέσει στην παγίδα να ζει μόνο για τα παιδιά της και μόνο μέσα από τα παιδιά της. Αυτό φυσικά θα την οδηγήσει σε φοβερή θλίψη και απογοήτευση όταν τα παιδιά θα απομακρυνθούν από κοντά της φυσικά με την πάροδο του χρόνου. 

Αν η γυναίκα Δήμητρα όμως διοχετεύσει τα αισθήματά της για την μητρότητα σε ένα ευρύτερο περιβάλλον μπορεί είτε να συμμετέχει ενεργά σε ομάδες γυναικών ή ακόμα να αναλάβει το ρόλο της οικογενειακής συμβούλου. (Σ’ αυτήν την περίπτωση θα ήταν μεγάλος υποστηρικτής των γυναικών που θέλουν να δημιουργήσουν οικογένεια, βοηθώντας τες στα μικροπροβλήματα που συνεπάγεται μια τέτοια απόφαση). Άλλοτε δουλεύοντας σ’ οποιοδήποτε περιβάλλον, θα φροντίσει τους άλλους έχοντάς τους κάτω από την προστατευτική της φτερούγα.

Οι άνθρωποι που αναζητούν το πρόσωπο της μάνας στους συντρόφους τους θα γοητεύονται βαθιά από αυτήν. Παρέχει μια όμορφη ζεστή και άνετη φωλιά στους συντρόφους της όπου μπορούν να βρουν καταφύγιο από την σκληρότητα του έξω κόσμου. Αν έχει την ευκαιρία θα επεκτείνει την ανάγκη της να προσφέρει ενεργά την αγάπη της, ασχολούμενη με φιλανθρωπικά και ανθρωπιστικά έργα. Η δράση αυτή θα της γεμίζει τη ζωή και θα την αναζωογονεί με κουράγιο και δύναμη για να συνεχίσει. Τα γηρατειά θα διδάξουν στη γυναίκα Δήμητρα τον καλύτερο τρόπο για να μεταλλάξει την προσωπική αγάπη απέναντι στα παιδιά σε απρόσωπη και πλατειά αγάπη για τους συνανθρώπους και την ανθρωπότητα. 

 

Εστία

Η εσωτερική σοφία της γυναίκας

Κάθε συμβάν της ζωής της, κάθε περίπτωση, είναι ένα πνευματικό μάθημα που μέσα από αυτό μπορεί να μάθει να εξυψώνεται πάνω από τον κόσμο. Είναι πάντα ευνοϊκά διατεθειμένη προς τους άλλους, δεν κακολογεί, δεν κατηγορεί, είναι σχεδόν μια αγία. Οτιδήποτε την πληγώνει το φιλτράρει μέσα της και το μεταμορφώνει σε θετικό. Φαίνεται εξωπραγματική. Σαν να καταπιέζει τα πραγματικά της αισθήματα μόνο και μόνο για να διατηρήσει την εικόνα της αγιότητας που έχει δημιουργήσει.

Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να αληθεύει αυτό και η γυναίκα να υποφέρει από την μοναξιά στην οποία η ίδια έχει καταδικάσει την εαυτό της. Η γυναίκα Εστία όμως μπορεί να είναι τόσο απορροφημένη από την εσωτερική της ζωής ώστε να ξεχάσει το γήινο εαυτό της. Τα καθημερινά προβλήματα αν και φαίνονται να μην την αφορούν αποτελούν για αυτή αφορμές για περισσότερη σκέψη και ανάλυση μέσα της, οδηγώντας πάντα στον ίδιο αρχικό στόχο την εσωτερική ανύψωση. 

Η αληθινή σοφία αυτού του προτύπου θα φανεί όταν η γυναίκα αναγνωρίζει το πόσο ανθρώπινη είναι η ίδια, και βρίσκει το κουράγιο να ανοίγεται ολοκληρωτικά στους άλλους αφήνοντας να φανούν τα πραγματικά της συναισθήματα, μοιράζοντας με τους άλλους την μοναξιά της, τη λύπη της, την ευτυχία ακόμα και την κακή της διάθεση. 

Όταν η γυναίκα Εστία κατορθώσει να κάνει κάτι τέτοιο γίνεται πιο έμπιστη και πιο αξιόπιστη γιατί αποκαλύπτει τον πραγματικό της εαυτό στον κόσμο. Τότε η ζωή γίνεται μια πνευματική εμπειρία γιατί θα αισθανθεί να πλουτίζεται ο εσωτερικός την κόσμος μ’ αυτήν της ψυχολογική αλλαγή στα ενδιαφέροντά της. Η ζεστασιά της θα είναι γνήσια και η αγάπη της μεγάλη.

θα γίνει κυκλική όπως η εστία σύμβολο της θεάς, αμβλύνοντας όλες τις γωνίες του χαρακτήρα της. Στη γυναίκα Εστία αρέσει πολύ να ασχολείται με το σπίτι. Τη διακόσμηση, την τακτοποίηση και την καθαριότητα, με όλα αυτά που κάνουν ένα σπίτι να είναι μια ζεστή φωλιά για όποιον το επισκέπτεται, όπως ακριβώς μπορεί να γίνει και η καρδιά της αν καταφέρει να την ανοίξει στους ανθρώπους.

Αθηνά

Γυναικεία λογική και πρακτική δραστηριότητα

Μπορεί να χρησιμοποιήσει την διόρασή της και την κατανόησή της με πρακτικό και χρήσιμο τρόπο. Είναι το επιτελικό μυαλό.

Σαν την κουκουβάγια, το σύμβολο της, με το ένα μάτι παρατηρεί τις κινήσεις, τάσεις, δυνάμεις, αδυναμίες, πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των “αντιπάλων”. Με το άλλο μάτι (η κουκουβάγια έχει το ένα μάτι ανοιχτό και το άλλο κλειστό) αντλεί από την ενορατική, σχεδιαστική γνώση της, την τελική και αποφασιστική κίνηση.

Η γυναίκα Αθηνά μπορεί να είναι, για είναι για παράδειγμα επιτυχημένη προμηθεύτρια αγαθών βρισκόμενη σε θέση να ενεργήσει ανάλογα με χρονοδιάγραμμα και στρατηγική. 

Μπορεί επίσης να είναι γυναίκα με πετυχημένη σταδιοδρομία ικανή να ελίσσεται μέσα στους μαιάνδρους της πολιτικής των εταιρειών και του ανταγωνισμού. 

Μέσα στη δίνη ισχυρών συναισθημάτων μπορεί να κρατήσει ξάστερο το μυαλό της και να δώσει λύσεις σε περίπλοκα προβλήματα. 

Για το λόγο αυτό μπορεί να είναι ένας δίκαιος κριτής, ή ακόμα μια θαυμάσια επιχειρησιακή σύμβουλος που βοηθά τις εταιρείες να εφοδιαστούν με προσεκτικά εκπονημένα προγράμματα διεύθυνσης. Ισχυροί άντρες μπορεί να καταφεύγουν συχνά σ’ αυτήν για να πάρουν την συμβουλή της. Οι σχέσεις τους είναι σχέσεις ισότητας και σεβασμού. 

Μπορεί η ενασχόληση της γυναίκας Αθηνάς σε χώρους παραδοσιακά αντροκρατούμενους, όπως εξάλλου και της θεάς με τον πόλεμο, να την κάνει να παρεξηγείται από τις άλλες γυναίκες ως αρρενωπή και ψυχρή.  Η ίδια μπορεί εύκολα να ξεπεράσει την πρώτη αυτή αντίδραση δείχνοντας κατανόηση στους άλλους. 

Η Αθηνά είναι επίσης κυρία της μοίρας που ακολουθεί τη ροή της. 

Η γυναίκα Αθηνά μπορεί σε προχωρημένη ηλικία να είναι κάτι σαν θαυματοποιός, σαν κάποιος που ορίζει τη μοίρα που συμβουλεύει τους άλλους πώς να προωθήσουν τα σχέδιά τους για μια καλύτερη ζωή. 

Περσεφόνη

Η παιδική αθωότητα στην καρδιά μιας γυναίκας

Η κόρη που βίαια απομακρύνεται από την αγκαλιά της Μεγάλης Μητέρας. Μπορεί να φαίνεται περίεργα απρόθυμη να πάρει αποφάσεις που αφορούν σημαντικά θέματα της ζωής της, όπως η εγκατάλειψη της γονικής στέγης, ο γάμος, το διαζύγιο, η ανάληψη κάποιας εργασίας. 

Αυτό μπορεί να είναι αιτία ανησυχίας για πολλούς αλλά αυτή η γυναίκα δεν φαίνεται να νοιάζεται καθόλου για αυτά τα γήινα και χρονικά ξεπερασμένα θέματα, επειδή η προσοχή της είναι στραμμένη σε ένα υπόγειο ρεύμα που κυλά μέσα της, που την τρέφει και την γεμίζει περισσότερο απ’ όσο θα μπορούσε να την ικανοποιήσει οποιοδήποτε εξωτερικό θέμα. Το πρότυπο της Περσεφόνης αντιπροσωπεύει αυτό το μέρος της ψυχής της γυναίκας που βρίσκεται σ’ επαφή με τις κινήσεις του ασυνειδήτου. 

Σ’ αυτό το βαθύτερο επίπεδο είναι απόλυτα κυρία της μοίρας της γιατί είναι ικανή να ανιχνεύει τις βαθύτερες κινήσεις της ψυχής που της λένε πού πηγαίνει στη ζωή της και τι πρέπει να κάνει με τον εαυτό της. Αν από τις συνθήκες της ζωής αναγκαστεί να βγει πολύ προς τα έξω και χάσει την επαφή με αυτή τη υπόγεια ενέργειά της θα είναι δυστυχής και αποπροσανατολισμένη.

Για το λόγο αυτό προτιμά να τη φροντίζουν έτσι ώστε να μη χρειάζεται να αποσπάσει το ενδιαφέρον της από τον εσωτερικό της κόσμο. Βέβαια κινδυνεύει, αν δίπλα της βρεθούν λάθος άνθρωποι, να δυναστευτεί και να καταπιεστεί.

Παρ’ όλα αυτά η γυναίκα Περσεφόνη έχει την ανάγκη να συμμετέχει και στον εξωτερικό φυσικό κόσμο. Προκειμένου να καλύψει αυτή την ανάγκη της θα διάλεγε επαγγέλματα σχετικά με την φύση της. Θα μπορούσε να είναι ένας πολύ καλός οδηγός στο ασυνείδητο των άλλων επειδή είναι ικανή να εντοπίσει πολύ καλά τις κινήσεις της ζωής. θα γινόταν μια πολύ καλή ψυχοθεραπεύτρια ή ψυχολόγος γεφυρώνοντας την κατανόηση που έχει για την ανθρώπινη ψυχή με την ανάγκη να προσγειωθεί σε ένα επάγγελμα. Τα γηρατειά θα την διδάξουν ότι απαλλασσόμενη από κάποιες φοβίες της για τον κόσμο θα ανταμειφθεί πολύ από αυτόν.

Μη ξεχάσετε μετά να κάνετε και τα τεστ:

ΤΕΣΤ: Ποια θεότητα της Αιγύπτου είσαι;

Τεστ Αυτογνωσίας: Βρες το στυλ σου σύμφωνα με τον Καρλ Γιουνγκ

ΤΕΣΤ: Ποιο από τα 3 είδη φιλίας έχετε, σύμφωνα με τον Αριστοτέλη;

ΤΕΣΤ: Αξιολόγησε τους φίλους σου σύμφωνα με τον Σωκράτη

 

Πηγή: nea-acropoli.gr

Δείτε περισσότερα τεστ και quiz ΕΔΩ

Η Φιλοσοφία Επιστρέφει