ΤΕΣΤ: Ποιος αρχαίος Έλληνας ήρωας είσαι;

Είσαι ένας ήρωας... αλλά ποιος από όλους; Ένα απλό τεστ αυτογνωσίας

by admin
9,8K views

Είσαι ένας ήρωας… δεν υπάρχει αμφιβολία.  Κι αν δεν είσαι, είναι σίγουρο ότι πού και πού το ονειρεύεσαι

Αλλά ποιος ήρωας της αρχαίας Ελλάδας θα ήταν ο προστάτης σου;

Κάνε αυτό το τεστ των 16 ερωτήσεων και δες ποιος από τους σημαντικότερους 4 ήρωες της αρχαίας Ελλάδας θα ήσουν.

Δώσε απαντήσεις και όταν δεις το αποτέλεσμα, συνέχισε στο άρθρο για να διαβάσεις περισσότερα τον ήρωά σου.

25212

ΤΕΣΤ: Ποιος ήρωας της αρχαίας Ελλάδας είσαι;

Οι ήρωες της αρχαίας Ελλάδας κρύβουν μέσα τους διαφορετικά αρχέτυπα δύναμης και πρότυπα γενναιοδωρίας και αυτοθυσίας. Αν θέλεις να ανακαλύψεις σε ποιον ήρωα μοιάζεις, κάνε το παρακάτω τεστ των 16 ερωτήσεων

(Πηγή και copyright: nea-acropoli.gr)

1 / 16

Ποιο από τα παρακάτω ζευγάρια αρχαίων ελληνικών θεοτήτων νομίζεις ότι σε εκφράζει περισσότερο;

2 / 16

Ποιος ήρωας νομίζεις ότι σε εκφράζει περισσότερο;

3 / 16

Ποιο από τα παρακάτω τοπία σε εκφράζει καλύτερα;

4 / 16

Αν έπρεπε να κάνεις μια μάχη ποιο όπλο θα σε εξέφραζε;

5 / 16

Ποια σκηνή θα σε συγκινούσε περισσότερο;

6 / 16

Αν είχες τη δυνατότητα να επιλέξεις το επάγγελμά σου τι θα διάλεγες;

7 / 16

Τι ρόλο νομίζεις ότι μπορείς να παίξεις καλύτερα στη ζωή σου;

8 / 16

Ποιο χρώμα σου αρέσει περισσότερο;

9 / 16

Ποιες αδυναμίες σε χαρακτηρίζουν;

10 / 16

Τι αρνητικά σημεία βρίσκεις πιο έντονα στον εαυτό σου;

11 / 16

Ποια προτερήματα πιστεύεις ότι σε χαρακτηρίζουν;

12 / 16

Τι αρετές νομίζεις ότι έχεις;

13 / 16

Τι πιστεύεις από τα παρακάτω ότι εκπέμπεις περισσότερο προς τα έξω;

14 / 16

Τι νομίζεις από τα παρακάτω ότι σε αντιπροσωπεύει περισσότερο;

15 / 16

Με τι θα ήθελες να ασχοληθείς περισσότερο σε εθελοντική βάση;

16 / 16

Τι νομίζεις ότι λείπει περισσότερο από τον σύγχρονο άνθρωπο;

Μη ξεχάσετε μετά να κάνετε και τα τεστ:

ΤΕΣΤ: Ποια θεότητα της Αιγύπτου είσαι;

Τεστ Αυτογνωσίας: Βρες το στυλ σου σύμφωνα με τον Καρλ Γιουνγκ

ΤΕΣΤ: Ποιο από τα 3 είδη φιλίας έχετε, σύμφωνα με τον Αριστοτέλη;

ΤΕΣΤ: Αξιολόγησε τους φίλους σου σύμφωνα με τον Σωκράτη

 

ΗΡΑΚΛΗΣ

Δίας, Ήρα

Τοπίο, δάσος άγρια φύση και ζώα

Όπλο ρόπαλο

Σκηνή, ξαφνική καλοκαιρινή μπόρα, αστραπές που σκίζουν τον ουρανό ενώ η βροχή πέφτει με δύναμη αφήνοντας σημάδια στο μαλακό χώμα. 

Ιδανικό επάγγελμα κάτι με το δίκαιο και το νόμο

Επίσης δημόσιος λειτουργός διαχειριστής εθελοντής. 

Χρώματα πράσινο και κόκκινο

Γενική εικόνα: 

Είναι ο άνθρωπος που έχει έντονο σθένος και δύναμη.  Έχει τη σιγουριά που μεταφέρει και στους άλλους ότι μπορεί να επιβιώσει καθώς ένα από τα επιπλέον χαρακτηριστικά του είναι και η ταχύτητα που τον διακρίνει. Δεν είναι άνθρωπος αργός, είναι άνθρωπος του επείγοντος.   Μπορεί να λειτουργήσει πάρα πολύ καλά στο επείγον. Δεν τα χάνει και έχει εμπιστοσύνη στις δύναμη και τις ικανότητες του.  Είναι άνθρωπος γενναιόδωρος, του αρέσει να βοηθά τους άλλους με όποιο τρόπο μπορεί και γενικά αφοσιώνεται. Αν βρει ένα δάσκαλο η μια ιδέα για να υπηρετήσει, υπηρετεί πιστά. Η πειθαρχία επίσης είναι βασική του αρετή όπως και η ικανότητα αυτοθυσία.  Εξωτερικά είναι ένας ήρεμος άνθρωπος αλλά κατά βάθος μπορείς να βρεις τα ελαττώματα της ανευθυνότητα και της επιπολαιότητας.  Είναι δε από τους ανθρώπους που έχουν τάσεις εξάρτησης (η άλλη πλευρά της αφοσίωσης) κατά βάθος θέλει να καθοδηγείται αν και αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα κάνει τις επαναστάσεις του.  Το κυνήγι θα ήταν ένα από τα αγαπημένα του σπορ και γενικά ο αθλητισμός.  Του αρέσει η άγρια φύση και τα ζώα και γι αυτό ένα επάγγελμα επίσης σαν το δασοφύλακα θα του ταίριαζε ιδιαίτερα. 

ΘΗΣΕΑΣ

Απόλλωνας, Άρτεμις

Τοπίο Βασιλικό ανάκτορο με απέραντους κήπους

Όπλο Πέλεκυς

Σκηνή, Νύχτα να είσαι δίπλα σε φωτιά, να ξεχνιέσαι βλέποντας τις πύρινες γλώσσες και να νοιώθεις τη ζεστασιά της.  Τον μαγνητίζει ώρες

Επάγγελμα τεχνίτης, διπλωμάτης

Χρώμα Κίτρινο και κόκκινο

Γενική περιγραφή: 

Η βασική του ικανότητα είναι να μπορεί να ελέγξει και να ρυθμίσει. Είναι ένα κατεξοχήν εκπολιτιστικό πρότυπο. Ο Θησέας ήταν αυτός που βασίλεψε και απελευθέρωσε την Αθήνα από τη σκλαβιά της στη Μινωική Κρήτη.  Οργανώνει, ρυθμίζει, λειτουργεί ομαδικά και αντιλαμβάνεται γενικά τη δύναμη της ομάδας, της οργάνωσης και της τάξης.  Λειτουργεί πολύ καλά μέσα σε δομές και ο ίδιος είναι ένας άνθρωπος που μπορεί να διοικήσει πολύ καλά μια εταιρία, μια πόλη (ως δήμαρχος π.χ. ).  Οι άνθρωποι τον αγαπούν αν και γενικά δεν είναι πολύ χαλαρός, αν και έχει έξυπνο χιούμορ αλλά κατά βάση  θα λέγαμε ότι είναι αυστηρός.  Παρόλα αυτά η αγάπη του για τους άλλους είναι πάντα φανερή. Δεν κάνει τα πράγματα γι αυτόν και έτσι γενικά λειτουργεί πολύ ως παράδειγμα. Ονειρεύεται και προσπαθεί να δημιουργεί καλύτερα και πιο ευέλικτα συστήματα για το καλό της ομάδας. Στους άλλους δίνει ένα  αίσθημα ασφάλειας και προστασίας. Όταν είσαι δίπλα του νοιώθεις ασφαλής, ότι δηλαδή αυτός ελέγχει την κατάσταση.  Ως άνθρωπος έχει έντονη πειθαρχία, τάξη αλλά και διαύγεια νου.  Επίσης δημιουργικότητα, θέληση, δύναμη του νου, ευστροφία. Δεν είναι άνθρωπος που παρασύρεται εύκολα από τα συναισθήματα του, και γι αυτό η στρατηγική του είναι προγραμματισμένη και ελεγχόμενη. Είναι γενικά ένας άνθρωπος που θέλει και μπορεί να δημιουργεί.    Ελαττώματα  του μπορεί να είναι η τεμπελιά αλλά και η  φιλοδοξία. 

Θα του άρεσε να ασχολείται με κατασκευαστικές εργασίες καθώς θέλει αν δίνει μορφή στα πράγματα. θα του πήγαινε να δουλεύει ως προστάτης π.χ. αστυνομικός, επόπτης, δήμαρχος κλπ. Επίσης ως τελετάρχης ή επιτηρητής. 

Εθελοντικά θα ασχολιόταν με δημιουργικές κατασκευαστικές  εργασίες

Θεωρεί δε ότι αυτό που λείπει από τον κόσμο είναι η γνώση, τα ζωντανά παραδείγματα, η ικανότητα συμβίωσης. 

ΟΔΥΣΣΕΑΣ

Θεοί που τον αντιπροσωπεύουν, Ερμής, Αθηνά

Τοπίο ένα καράβι που πλέει στην απέραντη γαλάζια θάλασσα

Όπλο το τόξο

Σκηνή που θα τον συγκινούσε είναι μια μάχη σώμα με σώμα, οι πολεμιστές να ρίχνονται μανιασμένοι ο ένας πάνω στον άλλον, δεν δέχονται τίποτε λιγότερο από τη νίκη. 

Επάγγελμα που θα ταίριαζε θα ήταν κάτι επικοινωνιακό, κάτι που να είχε επαφή με τον κόσμο, όπως διαφημιστής, πωλητής, προγραμματιστής, (άλλου τύπου επαφή με τον κόσμο) ντεντέκτιβ, εφευρέτης. 

Χρώμα, μπλέ κίτρινο

Γενική εικόνα: 

Είναι ο κατεξοχήν τύπος του οδοιπόρου, του ανιχνευτή ή ακόμη και του μυστικού πράκτορα. Βασική του αρετή η εξυπνάδα του και η ικανότητα αντίληψης που διαθέτει, όπως και η  συνδυαστική του ικανότητα.  Έχει ένα επίμονο πνεύμα, είναι ιδιαίτερα επινοητικός  και εφευρετικός.  Συνήθως ξέρουν τις ικανότητες τους και αυτό τους κάνει ανθρώπους χαλαρούς. Μπορεί ακόμη και να μη δείχνουν καθόλου αυτό που είναι γιατί δεν τους νοιάζει ιδιαίτερα η επιβεβαίωση τους από τους άλλους.  Είναι άτομα επικοινωνιακά.  Αυτό δεν σημαίνει ότι πάντα τους αρέσει να μιλανε με τον κόσμο, μπορεί να διοχετεύουν την επικοινωνία τους και μέσα από τα ηλεκτρονικά μέσα μπορεί και με την τετ α τετ επαφή αλλά πάντως τους ενδιαφέρει οι άνθρωποι να έρθουν σε επαφή μεταξύ τους και η γνώση να μοιραστεί και να απλωθεί στον κόσμο. Και επειδή τους ενδιαφέρει πάρα πολύ αυτό μπορούν να το κάνουν και πολύ καλά. 

Ελαττώματα τους είναι συχνά η πολυλογία, άλλες φορές η αδιαφορία, όπως και η αλαζονεία. Συχνά καταφεύγουν σε  ενοχλητικές φάρσες και άλλα τέτοια.   Είναι άτομο που μπορεί να επιβιώσει και να προσαρμοστεί σε οποιοδήποτε περιβάλλον. 

Έχει δε την πολύ ιδιαίτερη ικανότητα του στοχασμού και γι αυτό δύσκολα θα βρεθεί σε μια κατάσταση που δεν μπορεί να διαχειριστεί.  Του αρέσουν επίσης τα ταξίδια Είναι ο κατεξοχήν χαρακτήρας που μπορεί να κρατάει μυστικά και αυτό μαζί με την ικανότητα της πονηριάς και της πολυμηχανίας που σίγουρα έχει είναι το κλειδί που μπορεί να ανοίξει πολλές πόρτες.  

Θεωρεί ότι λείπει ο στοχασμός και η υπομονή και επιμονή. 

ΑΧΙΛΛΕΑΣ

Θεοί, Αρης Αφροδίτη

Εικόνα ένας ορμητικός καταρράκτης που πέφτει από ψηλά στο βραχώδες έδαφος

Όπλο σπαθί 

Σκηνή: μια φουρτούνα αναστατώνει τη θάλασσα. Τα μαύρα πελώρια κύματα κάνουν το καράβι να μοιάζει με καρυδότσουφλο. Σε κάθε τους χτύπημα μπορεί να τσακιστεί αλλά εσύ κρατάς σταθερό το τιμόνι. Τίποτε δε σε αποσπά από τον στόχο. 

Γενική εικόνα:  

Η φύση του είναι φύση αρχηγού, οδηγού και στρατηγού.  Έχει ένα ξεκάθαρο όραμα, ένα ξεκάθαρο στόχο και βλέπει μπροστά του μόνο αυτό. Δεν υπολογίζει κινδύνους και ρίσκο. Η στρατηγική του δε στηρίζεται στην οργάνωση αλλά στην εμψύχωση του στρατού του, των ανθρώπων που οδηγεί.  Μπορεί να τους εμπνεύσει γιατί ο ίδιος έχει αφοσιωθεί πλήρως σε αυτό.  Η ιδεολογία είναι ένα από τα βασικά του όπλα και αυτό φαίνεται στα μάτια του. Είναι ένας άνθρωπος παθιασμένο, παράτολμος και που μπορεί να σε φέρει προ εκπλήξεων ανα πάσα στιγμή.  Αναζητά πάντα ένα στόχο αντάξιο του. 

Εξαιτίας της φύσης του δύσκολα συνεργάζεται  και δύσκολα εντάσσεται σε ομάδα. Ως άνθρωπος θα φανεί θα θέλει να γίνει το δικό του (είναι δηλαδή εγωκεντρικός, και ατομιστής), θα μιλήσει χωρίς να υπολογίσει το περιβάλλον τις συνθήκες (αυθόρμητος). Δεν είναι στο χαρακτήρα του να κάνει υπομονή και να κρατά τα συναισθήματα του. Αυτά είναι ο κύριος κινητήρας του άρα δεν μπορεί να τα συγκρατήσει εύκολα.  Επίσης δε συγχωρεί εύκολα ειδικά τους εχθρούς του. 

Ως φύση είναι ιδιαίτερα πρωτοβουλιακή,  και δυναμική. Μοιάζει να έχει μια αστείρευτη αυτοπεποίθηση.  Όταν έχει ένα στόχο δεν υπολογίζει τίποτε, ούτε κέρδος ούτε δόξα ούτε ήττα. Προχωρά σε κάθε νέα αρχή σαν νικητής και μπορεί να σε εκπλήξει ανα πάσα στιγμή. Δεν χρειάζεται επιβεβαίωση από κανέναν για να προχωρήσει. Έχει δυναμισμό και αρρενωπότητα. 

Επίσης είναι άνθρωπος ενθουσιώδης και από τους λίγους που έχουν έλεγχο πάνω στους φόβους τους καθώς η αγάπη του για το  όραμα υπερκαλύπτει το φόβο. Είναι από αυτούς που εύκολα σχετικά θα θυσίαζαν τη ζωή τους για ένα όραμα. 

Θα τους εμπνεύσει ένα ιδεολόγος και θα τον ακολουθήσουν.  

Επαγγέλματα που του ταιριάζουν είναι αυτά του υψηλού ρίσκου που όλες οι αισθήσεις βρίσκονται συνεχώς σε εγρήγορση.  Όπως π.χ. χρηματιστής, πολεμιστής, φύλακας.

Μη ξεχάσετε μετά να κάνετε και τα τεστ:

ΤΕΣΤ: Ποια θεότητα της Αιγύπτου είσαι;

Τεστ Αυτογνωσίας: Βρες το στυλ σου σύμφωνα με τον Καρλ Γιουνγκ

ΤΕΣΤ: Ποιο από τα 3 είδη φιλίας έχετε, σύμφωνα με τον Αριστοτέλη;

ΤΕΣΤ: Αξιολόγησε τους φίλους σου σύμφωνα με τον Σωκράτη

 

Πηγή: nea-acropoli.gr  Δείτε περισσότερα τεστ και quiz ΕΔΩ

Η Φιλοσοφία Επιστρέφει