ΤΕΣΤ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ: Πόσο χαμηλή είναι η αυτοεκτίμησή σου;

by admin
8,K views
ΤΕΣΤ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ: Πόσο χαμηλή είναι η αυτοεκτίμησή σου;

Αυτό το ψυχολογικό τεστ θα σας δείξει πόση αυτοεκτίμηση έχετε. Τις τελευταίες δεκαετίες  έχει γίνει μια ενδιαφέρουσα στροφή ως προς τον τρόπο που οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται την αυτοεκτίμηση. Τριάντα χρόνια πριν έμοιαζε ξεκάθαρο ότι η υψηλή αυτοεκτίμηση ήταν κρίσιμης σημασίας για μια ευτυχισμένη και χαρούμενη ζωή. Αυτή η πεποίθηση ήταν ιδιαίτερα ισχυρή και στο εκπαιδευτικό σύστημα.

Έρευνα που έγινε τη δεκαετία του 60 φάνηκε να αποδεικνύει ότι οι επιδόσεις των μαθητών εξαρτώταν περισσότερο από το επίπεδο της αυτοεκτίμησής τους παρά από τις διανοητικές τους ικανότητες. Αυτή η μελέτη ενέπνευσε χιλιάδες εκπαιδευτικούς σε όλο τον κόσμο να εστιάσουν στην βελτίωση της αυτοεκτίμησης των παιδιών. Αυτό όμως δεν είχε ιδιαίτερη επιτυχία, σύμφωνα με την κλινική ψυχολόγο Louis Janda η οποία είναι υπέρ της άποψης ότι η υπερβολική αυτοεκτίμηση οδηγεί στη δημιουργία Ναρκισιστών ανθρώπων. Οι έρευνες στο πεδίο της ψυχολογίας έχουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον αλλά πολλές φορές επιδέχονται πολλές ερμηνείες.

Θεωρούμε όμως ότι μπορούμε με ασφάλεια να πούμε ότι μια υγιής αυτοεκτίμηση είναι, αν όχι προϋπόθεση, σύμμαχος για μια ευτυχισμένη ζωή.

Οι ερωτήσεις του τεστ βασίζονται στην έρευνα των κλινικών ψυχολόγων Dr William R. Nugent από το Πανεπιστήμιο του Tennessee και Janita W. Thomas από την Κλινική Ψυχοθεραπείας Dede Wallace Center. Ουσιαστικά το τεστ μετράει πόση αυτοεκτίμηση έχετε και σας δίνει μέτρο σύγκρισης με το ποσοστό των ανθρώπων που πήραν το ίδιο σκορ με εσάς [enallaktikidrasi]

Κάντε το τεστ ΕΔΩ

Η Φιλοσοφία Επιστρέφει