Θεός

by admin
6,1K views

“Ο Θεός δεν έχει θρησκεία.”
Γκάντι

 

“Τα μάτια δεν βλέπουν καλά τον Θεό, παρά μόνο μέσα από δάκρυα.”
Βίκτωρ Ουγκώ

 

“Ο Θεός είναι ένας κύκλος που το κέντρο του είναι παντού και η περιφέρειά του πουθενά.”
Εμπεδοκλής

 

“Οι άνθρωποι μπορεί να καυγαδίσουν για τη θρησκεία τους, να γράψουν ή να πολεμήσουν γι’ αυτήν. Μπορεί να κάνουν τα πάντα, εκτός από το να ζήσουν σύμφωνα με αυτήν.”
Charles Caleb Colton

 

“Υπάρχουν ορισμένοι τρόποι να λατρεύεις το Θεό που ισοδυναμούν με βλασφημία. Υπάρχουν τρόποι να αρνείσαι το Θεό, που ισοδυναμούν με λατρεία.”
André Gide

 

“Λένε ότι ο Θεός είναι παντού, αλλά πάντα Τον σκεφτόμαστε σαν κάτι απόμακρο.”
Emily Dickinson

 

“Η θρησκεία μου είναι πολύ απλή. Η θρησκεία μου είναι η καλοσύνη.”
Δαλάι Λάμα

 

“Η αντίληψή μας για το Θεό δείχνει περισσότερα για εμάς παρά για Αυτόν.”
Thomas Merton

 

“Κι αν ακόμα υπάρχει Θεός, αμφιβάλλω ότι έχει τη ματαιοδοξία να προσβάλλεται από αυτούς που αμφισβητούν την ύπαρξή Του.”
Bertrand Russell

 

“Κυκλοφορεί η φήμη ότι έχω βρει τον Θεό. Νομίζω πως αυτό είναι απίθανο, επειδή δυσκολεύομαι να βρω τα κλειδιά μου και υπάρχουν εμπειρικά στοιχεία ότι αυτά υπάρχουν.”
Terry Pratchett

 

“Το πρόβλημα, όταν γράφεις για θρησκευτικά θέματα, είναι ότι διατρέχεις τον κίνδυνο να προσβάλεις κάποιους ευσεβείς θρησκευόμενους ανθρώπους, που μετά σε κυνηγάνε με χασαπομάχαιρα.”
Dave Barry

 

“Είμαι επιφυλακτική προς εκείνους που γνωρίζουν πολύ καλά τι θέλει ο θεός, γιατί παρατηρώ πως συμπίπτει πάντα με τις δικές τους επιθυμίες.”
Susan Anthony

 

“«Αρνούμαι να αποδείξω ότι υπάρχω», είπε ο Θεός, «επειδή η απόδειξη αρνείται την πίστη, και χωρίς την πίστη, δεν είμαι τίποτα».”
Douglas Adams

Η Φιλοσοφία Επιστρέφει