Το πρώτο έξυπνο ρολόι σχεδιασμένο για χρήση από αγελάδες

by admin
2 views

Πρόκειται για μια συσκευή που θα καταγράφει μια σειρά από χρήσιμα στοιχεία για την ασφάλεια και την υγεία των αγελάδων.

Αφού κατέκτησαν τον κόσμο των ανθρώπων τα έξυπνα ρολόγια θέλουν να κατακτήσουν τώρα και τον κόσμο των βοοειδών. Ερευνητές του Πανεπιστημίου Southwest Jiaotong στην Κίνα δημιούργησαν ένα έξυπνο ρολόι σχεδιασμένο για χρήση από τις αγελάδες. Η συσκευή τοποθετείται γύρω από τον λαιμό ή τα πόδια των αγελάδων και καταγράφει το σημείο που βρίσκεται το ζώο.

Καταγράφει επίσης μια σειρά από δεδομένα όπως τα επίπεδα οξυγόνου και υγρασίας στην ατμόσφαιρα, την θερμοκρασία στην περιοχή που βρίσκεται η αγελάδα, το πόσο έχει κινηθεί και κατ’ επέκταση ασκηθεί σωματικά, παρακολουθεί τον αναπαραγωγικό της κύκλο καθώς και την παραγωγικότητα της σε γάλα. Επιπλέον η συσκευή λειτουργεί με κινητική ενέργεια φορτιζόμενη από τις κινήσεις του ζώου άρα δεν χρειάζεται συνεχή περισυλλογή και επαναφόρτιση.

«Η παρακολούθηση περιβαλλοντικών δεδομένων καθώς και δεδομένων της υγείας του ζώου μπορούν να βοηθήσουν στην παρεμπόδιση εμφάνισης ασθενειών και να αυξήσουν την αποδοτικότητα της αναπαραγωγικής διαδικασίας και της γενικότερης διαχείρισης των αγελάδων» αναφέρει ο Ζουτάο Ζανγκ, εκ των επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας. Εχει ενδιαφέρον ότι η συσκευή δοκιμάστηκε πρώτα σε ανθρώπους σε μια αντιστροφή της συνήθους διαδικασίας όπου οι δοκιμές διαφόρων τεχνολογιών και μεθόδων κάθε είδους δοκιμάζονται πρώτα σε ζώα και μετά σε ανθρώπους.

Naftemporiki.gr

Η Φιλοσοφία Επιστρέφει