5 χαρακτηριστικά ενός Αυθεντικού Ατόμου

by admin
2,K views

5 χαρακτηριστικά ενός Αυθεντικού Ατόμου

Γράφει ο Christopher D. Connors

«Για να είμαστε αυθεντικοί, πρέπει να καλλιεργήσουμε το θάρρος να είμαστε ατελείς — και ευάλωτοι. Πρέπει να πιστεύουμε ότι είμαστε βασικά άξιοι αγάπης και αποδοχής, όπως ακριβώς είμαστε. Έμαθα ότι δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να προσκαλέσουμε περισσότερη χάρη, ευγνωμοσύνη και χαρά στη ζωή μας από το να ασκούμε προσεκτικά την αυθεντικότητα.» — Brené Brown

Η αυθεντικότητα είναι η παρουσία, το να ζεις τη στιγμή με σιγουριά και αυτοπεποίθηση και να παραμένεις πιστός στον εαυτό σου. Ένα αυθεντικό άτομο χαλαρώνει τους ανθρώπους γύρω του, σαν έναν παρήγορος, παλιός φίλος που μας καλωσορίζει και μας κάνει να νιώθουμε σαν στο σπίτι μας.

Δεν υπάρχει ποτέ καμία αμφιβολία ή αμφισβήτηση της ακεραιότητας ενός αυθεντικού ατόμου. Η συμπεριφορά του, από άποψη ηθικής και ηθικής, είναι τόσο προβλέψιμη όσο το χιόνι κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Ξέρεις τι θα πάρεις.

Η αυθεντικότητα έχει αντιμετωπίσει κάτι σαν κρίση δημοσίων σχέσεων τον τελευταίο καιρό. Φαίνεται ότι η λέξη έχει χάσει το νόημα επειδή είναι πλέον πανταχού παρούσα στις επιχειρήσεις, στα προσωπικά ιστολόγια και ακόμη και σε περιοδικά. Όλοι θέλουν να είναι αυθεντικοί. Αν και οι άνθρωποι που κηρύττουν την αρετή αυτή συχνά δεν καταλαβαίνουν τι ακριβώς σημαίνει η λέξη.

Το αυθεντικό ορίζεται ως:

«Δεν είναι ψευδές ή αντιγραμμένο. γνήσιο, πραγματικό.” Και, ο αγαπημένος μου ορισμός, «αντιπροσωπεύει την αληθινή φύση ή τις πεποιθήσεις κάποιου, αληθινός στον εαυτό του».

Αυτό που πολλοί από εμάς συνειδητοποιούν είναι ότι, όταν επιδιώκουμε να χτίσουμε σχέσεις στη ζωή, θέλουμε να αναπτυχθούμε και να μάθουμε από ανθρώπους με αξίες. Αυτό σημαίνει ότι αναγνωρίζουμε και να επιθυμούμε να βρούμε ανθρώπους που είναι ειλικρινείς, έμπιστοι και ευγενικοί. Σε αυτό το μονοπάτι, διαπιστώνουμε ότι δεν έχουμε χρόνο για όσους δεν ασχολούνται με την αλήθεια. Η πλαστή εικόνα είναι ένα ανθρώπινο χαρακτηριστικό που μπορεί να γίνει αισθητό από μίλια μακριά.

Θέλουμε να το αποφύγουμε πάση θυσία!

Ως συγγραφέας και σύμβουλος, ξέρω ότι για να γίνουμε πιο αυθεντικοί και να το αναζητήσουμε σε άλλους, πρέπει πρώτα να είμαστε ανοιχτόμυαλοι. Προσελκύουμε τους ανθρώπους και τα πράγματα που θέλουμε στη ζωή όταν είμαστε ανοιχτόμυαλοι και δεκτικοί. Αυτό συχνά οδηγεί σε ευκαιρίες και νέους τρόπους σκέψης που διευρύνουν το μυαλό μας και μας φέρνουν ιδέες που προσθέτουν αξία στη ζωή μας.

Σκέφτηκα να εφαρμόσω την εμπειρία μου στον επιχειρηματικό κόσμο, από τη συνεργασία με υπεύθυνους λήψης αποφάσεων σε εταιρείες του Fortune 500 και κορυφαίους κυβερνητικούς οργανισμούς, και να συνδυάσω την προσωπική μου εμπειρία στην οικοδόμηση σχέσεων στο coaching, για να εξηγήσω καλύτερα τις ιδιότητες που συνθέτουν την αυθεντικότητα .
Επιθυμούμε την αυθεντικότητα για τον εαυτό μας και θέλουμε να γνωρίζουμε ότι οι άνθρωποι που προσκαλούμε στη ζωή μας εκτιμούν πολύ αυτή την αρετή επίσης.

1. Να είστε πιστοί στον εαυτό σας

«Να είσαι ο εαυτός σου, όλοι οι άλλοι ρόλοι είναι πιασμένοι». – Οσκαρ Oυάιλντ

Η δοκιμασμένη στο χρόνο συμβουλή του «Να είσαι ο Εαυτός σου» έχει έναν λόγο. Είναι ίσως η καλύτερη συμβουλή που θα λάβετε ποτέ. Απλό, κλισέ; Μπορεί. Αλλά τόσο αληθινό όσο ποτέ. Αυτό που προσθέτω σε αυτήν την πολύτιμη γνώση είναι το εξής:

Να είσαι αληθινός με τον εαυτό σου σημαίνει ότι είσαι ένα τίμιο, αξιόπιστο άτομο που ζει σύμφωνα με έναν κώδικα ηθικής και αξιών. Το να είσαι πιστός στον εαυτό σου είναι θεμελιώδες για να ζεις μια ζωή με ακεραιότητα.

Σκεφτείτε το – εάν εγγραφείτε για να βοηθήσετε στο τοπικό καταφύγιο ζώων, τότε βεβαιωθείτε ότι είστε εκεί ακριβώς στις 9 το πρωί του Σαββάτου! Μην απογοητεύετε αυτά τα κουτάβια! Το καθήκον σου απέναντι στις υποχρεώσεις σου και η εκπλήρωσή τους γίνεται ο χαρακτήρας σου.

Οι αυθεντικοί άνθρωποι είναι άτομα υψηλού χαρακτήρα που δεν «μιλούν» μόνο, αλλά και «περπατούν». Που σημαίνει ότι υποστηρίζουν τα θετικά, ενδυναμωτικά λόγια τους με πράξεις που ωφελούν τον εαυτό τους και τους άλλους. Να είστε αληθινοί με τον εαυτό σας και να κάνετε αυτό που λέτε ότι θα κάνετε.

2. Σκεφτείτε προς τα μέσα, κοιτάξτε προς τα έξω

«Η αυθεντικότητα είναι πολύ σημαντική – να είσαι πιστός στον εαυτό σου». — Λάιλα Αλί

Οι αυθεντικοί άνθρωποι είναι στοχαστές που παράγουν τη δύναμη της σκέψης από μέσα και τη μεταφέρουν προς τα έξω για να προσθέσουν αξία στις ζωές των άλλων. Το πρώτο μου αφεντικό στη Συμβουλευτική ήταν ένας πολύ ευγενικός, ταπεινός άνθρωπος που πάντα έβαζε τους άλλους πρώτα. Όσο περισσότερο του μιλούσα, τόσο περισσότερο συνειδητοποιούσα πόσο εσωστρεφής ήταν. Είχε επίγνωση των σκέψεων και των πράξεών του — πώς συμπεριφερόταν στο προσωπικό του.

Για να ενεργήσουμε με αυθεντικό τρόπο, πρέπει πρώτα να σκεφτούμε βαθιά τι είναι αυτό που θέλουμε να κάνουμε. Αυτό απαιτεί έντονη συναισθηματική νοημοσύνη, η οποία εν μέρει αποτελείται από το πάντα ισχυρό χαρακτηριστικό της αυτογνωσίας. Να προσέχετε τις σκέψεις σας. Προσέξτε πώς οι πράξεις σας επηρεάζουν τους άλλους. Ενεργήστε με καλές προθέσεις και κίνητρα και θα σας θαυμάσουν για την αυθεντικότητά σας.

3. Ο τρόπος που φέρεστε στους ανθρώπους (καλοσύνη και σεβασμός)

«Τρία πράγματα στην ανθρώπινη ζωή είναι σημαντικά. Το πρώτο είναι να είσαι ευγενικός. Το δεύτερο είναι να είσαι ευγενικός. Και το τρίτο είναι να είσαι ευγενικός». — Χένρι Τζέιμς

Πώς νιώθετε όταν κάποιος σας συμπεριφέρεται σαν σκουπίδι; Μην ανησυχείτε, αυτή η ερώτηση είναι ρητορική! Όλοι νιώθουμε απαίσια όταν μας φέρονται ασεβώς ή ακόμα και μας ασκούν βία. Ας ελπίσουμε ότι αυτό το συναίσθημα διεγείρει την επιθυμία μέσα μας να ενεργούμε με καλοσύνη και αγάπη και να μην ανταποδίδουμε βλαβερές ενέργειες.

Να είστε ευγενικοί με τους γύρω σας. Παρακολουθήστε πόσο ριζικά αρχίζει να αλλάζει η ζωή σας. Πρώτον, η απλή πράξη του να είσαι ευγενικός ενισχύει την ευτυχία σου — έστω και ελαφρώς. Αλλά μην ακούτε εμένα. Ακούστε τον λόγο αυτού του επιστήμονα του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, Δρ. Όλιβερ Σκοτ ​​Κάρι:

«Οι άνθρωποι πράγματι αντλούν ικανοποίηση από το να βοηθούν τους άλλους. Αυτό συμβαίνει πιθανώς επειδή νοιαζόμαστε πραγματικά για την ευημερία των άλλων και επειδή οι τυχαίες πράξεις καλοσύνης είναι ένας καλός τρόπος για να κάνουμε νέους φίλους και να ξεκινήσουμε υποστηρικτικές κοινωνικές σχέσεις».

4. Ζήστε τη στιγμή και γίνετε υπέροχος ακροατής

“Τι μέρα είναι?”
Είναι σήμερα», ψέλλισε το Γουρουνάκι.
Η αγαπημένη μου μέρα», είπε ο Που. — Α.Α. Milne

Δεν υπάρχει τίποτα πιο αληθινό από ένα άτομο που ζει τη στιγμή χωρίς να αγχώνεται ή να ανησυχεί για περιττά θέματα. Ποιον γνωρίζετε που αγκαλιάζει πραγματικά τη στιγμή; Κάποιος που δεν κάνει τον κόπο να ελέγχει το smartphone του κάθε πέντε δευτερόλεπτα για να ανησυχεί για μια ειδοποίηση από το Instagram ή για κάποιο ασήμαντο θέμα; Ένας δάσκαλος που σας άφησε τεράστια εντύπωση λόγω της αφοσίωσής του στους μαθητές του;

Το να ζεις τη στιγμή σημαίνει να συγκεντρώνεσαι ακριβώς σε αυτό που συμβαίνει στη ζωή σου εκείνη τη στιγμή. Απαιτεί να αφαιρέσουμε τις αποσκευές και την ακαταστασία από τη ζωή μας για να ζήσουμε τον καλύτερό μας εαυτό αυτή τη στιγμή. Η παρουσία και το ενδιαφέρον για τη στιγμή επιτυγχάνονται όταν εξαλείφουμε τους περισπασμούς. Σαν μια ανεπιθύμητη αλληλογραφία!

Το να είμαστε υπέροχοι ακροατές δεν είναι κατάλληλο μόνο για συνομιλίες με αγαπημένα μας πρόσωπα ή επιχειρηματικούς συνεργάτες. Είναι επίσης το να ακούμε την πολύ σημαντική φωνή μέσα στο κεφάλι μας. Άκουσε τη διαίσθησή σου. Κάνε αυτό που σου λέει η καρδιά σου. Αυτό κάνει ένας αυθεντικός άνθρωπος.

5. Ανοιχτό μυαλό και Δικαιοσύνη προς τις Ευκαιρίες και στους Ανθρώπους

«Άνοιξε τα μάτια σου στην ομορφιά γύρω σου, άνοιξε το μυαλό σου στα θαύματα της ζωής, άνοιξε την καρδιά σου σε αυτούς που σε αγαπούν και να είσαι πάντα αληθινός στον εαυτό σου». — Ντόνα Ντέιβις

Το ανοιχτό μυαλό βασίζεται στην εμπιστοσύνη, την πίστη και την αποδοχή της πρόσκλησης για δράση στη ζωή μας. Το ανοιχτό μυαλό είναι το αντίθετο του άγχους, του στρες και της μισαλλοδοξίας. Σημαίνει ότι είμαστε δίκαιοι και πρόθυμοι να ανακαλύψουμε νέες σκέψεις, ιδέες και ανθρώπους, και όλα όσα φέρνουν στο προσκήνιο.

Κάθε αυθεντικό άτομο που έχω γνωρίσει είναι κάποιος που είναι ανοιχτός σε νέες ιδέες. Μπορεί να ζουν σύμφωνα με έναν κώδικα αξιών και ηθών που παραμένουν σταθεροί, αλλά όταν πρόκειται για απόψεις, ανθρώπους και γεγονότα, είναι πάντα ανοιχτοί στο να ακούσουν. Η αυθεντικότητα ζητά να κρίνουμε χωρίς προκατάληψη, το να είμαστε έντιμοι μεσάζοντες, αμερόληπτοι σε όλες τις υποθέσεις.

Μπορεί να μην πιστεύουμε ότι μας ενδιαφέρει πολύ η ρωμαϊκή ιστορία, αλλά ένα μάθημα για αυτό το θέμα μπορεί να αλλάξει για πάντα την κοσμοθεωρία μας. Αυτό έκανε σε εμένα.
Προχωρήστε μπροστά και ζήστε μια αυθεντική ζωή σήμερα. Παρακολουθήστε πώς οι σκέψεις, τα λόγια και οι πράξεις σας αλλάζουν και επηρεάζουν τον κόσμο γύρω σας με πιο τολμηρό, πιο θετικό τρόπο!

Η Φιλοσοφία Επιστρέφει