Άρχοντας των δαχτυλιδιών: τι κάνουμε με τον χρόνο που μας έχει δοθεί;

by admin
1,3K views
Άρχοντας των δαχτυλιδιών: τι κάνουμε με τον χρόνο που μας έχει δοθεί;

Στα πάντα που μας περιβάλλουν, υπάρχουν κρυφά νοήματα που αν καταφέρουμε και τα δούμε, μπορούμε να κατανοήσουμε λίγο καλύτερα τη ζωή και το ρόλο μας σε αυτόν τον κόσμο. Ακόμα και ταινίες, όπως ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών, μπορούν να μας μεταβιβάσουν νοήματα κρυμμένα.

Συγκεκριμένα, υπάρχει μια σκηνή, όπου συνομιλεί ο Γκάνταλφ με τον Φρόντο.
«Υπήρχε κάποτε ένα χόμπιτ που τον έλεγαν Σμέαγκολ, πριν τον βρει το Δαχτυλίδι, πριν τον οδηγήσει στην τρέλα» λέει ο Γκάνταλφ.

«Κρίμα που δεν τον σκότωσε ο Μπίλμπο, όταν του δόθηκε η ευκαιρία» του απαντάει ο Φρόντο.

«Κρίμα; Ο οίκτος συγκράτησε το χέρι του Μπίλμπο. Πολλοί που ζουν αξίζει να πεθάνουν. Πολλοί που πεθαίνουν αξίζει να ζουν. Μην βιάζεσαι να κρίνεις ποιος πρέπει να ζει και ποιος να πεθαίνει, Φρόντο. Ακόμα και οι πιο σοφοί δεν μπορούν να δουν το τέλος. Πιστεύω ότι το Γκόλουμ έχει ακόμα έναν ρόλο να παίξει, για καλό ή για κακό… πριν τελειώσουν όλα. Ο οίκτος του Μπίλμπο ίσως ορίσει τη μοίρα πολλών».

«Μακάρι να μην είχε έρθει ποτέ σε εμένα το Δαχτυλίδι. Μακάρι να μην είχε συμβεί τίποτα απ’ όλα αυτά» παραπονέθηκε ο Φρόντο.

«Το ίδιο λένε όσοι ζουν τέτοιες ώρες. Όμως αυτό δεν θα το αποφασίσουν οι ίδιοι. Αυτό που πρέπει να σκεφτούμε είναι τι θα κάνουμε με τον χρόνο που μας έχει δοθεί. Υπάρχουν και άλλες δυνάμεις στον κόσμο, Φρόντο, πέτα από τη βούληση του Κακού. Ήταν γραφτό να βρει το Δαχτυλίδι ο Μπίλμπο. Όπως ήταν γραφτό να το πάρεις εσύ. Και αυτή είναι μια ενθαρρυντική σκέψη» τον παρηγόρησε ο Γκάνταλφ.

Ο διάλογος αυτός μας δείχνει ότι δοκιμασίες και δύσκολες καταστάσεις συμβαίνουν συνεχώς στη ζωή μας. Η λύση, όμως, δεν είναι να καταριόμαστε την ‘’κακή μας τύχη’’, ούτε να προσπαθούμε να τις αποφύγουμε. Διότι, όλα γίνονται για κάποιον λόγο και όλα μας οδηγούν κάπου!

Από την ταινία ‘’Ο Άρχοντας των δαχτυλιδιών: Η συντροφιά του δαχτυλιδιού’’(2001) βασισμένη στο μυθιστόρημα του J.R.R. Tolkien

Δείτε επίσης:

Ο Άρχοντας των Δακτυλιδιών εκ των έσω…

Το πεπρωμένο και η τύχη στην 7η τέχνη

Ο έρωτας στην 7η τέχνη

Η ψυχή στην 7η τέχνη

Η επιστήμη στην 7η τέχνη

Η Φιλοσοφία Επιστρέφει