Deepak Chopra: Ο δρόμος του μάγου [ΒΙΝΤΕΟ]

by admin
788 views

Στην εποχή μας, χρειαζόμαστε τη σοφία του μάγου περισσότερο από ποτέ άλλοτε”, γράφει ο Chopra και κυριολεκτικά οδηγεί τον αναγνώστη σ’ ένα δρόμο ελευθερίας και θαυμάτων. 

Ο “Δρόμος του μάγου” σε βοηθάει να μεταμορφώσεις τον ίδιο σου τον εαυτό, να δημιουργήσεις μια μεταστροφή στην αντίληψή σου, που σου ανοίγει καινούριους ορίζοντες και σε οδηγεί να βιώσεις στην καθημερινή σου ζωή την αληθινή αλχημεία του μάγου, που αλλάζει τον κόσμο του αλλάζοντας τον εαυτό του. 

Σύμφωνα με τη νοοτροπία του μάγου:

Η «ουσιαστική μας φύση», αντίθετα από ό,τι φαίνεται, δεν είναι υλική αλλά πνευματική.  Είμαστε πνεύματα ­ συγκεντρώσεις ενέργειας ­ που προερχόμαστε από το «ανεκδήλωτο» και εκδηλωνόμαστε ως ύλη. 

Ακριβώς εκεί, στην περιοχή του πνευματικού πεδίου υπάρχει συγκεντρωμένη κάθε πιθανή δυνατότητα που μπορεί να εκδηλώσει στον υλικό κόσμο οποιαδήποτε πιθανότητα.

Εν συνεχεία προτρέπει να προσφέρει κανείς αυτό που ζητεί. Αν ζητάτε εκτίμηση, προσφέρετε εκτίμηση.

Ο Chopra συμβουλεύει ακόμη «ποτέ να μη συναντάτε κάποιον χωρίς να του προσφέρετε ένα δώρο» ­ υλικό ή πνευματικό. 

 Το ίδιο το σύμπαν ­ ή, αν θέλετε, το πεδίο των άπειρων πιθανοτήτων ­ θα σας το ανταποδώσει. Εν συνεχεία προτρέπει να προσφέρει κανείς αυτό που ζητεί. Αν ζητάτε εκτίμηση, προσφέρετε εκτίμηση, αν ζητάτε αγάπη, προσφέρετε αγάπη

Πληροφορεί ακόμη ότι για να πετύχει κανείς αυτό που θέλει  πρέπει να απαλλαγεί από την προσκόλλησή του στο αποτέλεσμα.

Προσδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στη σιωπή. Ο ίδιος απομονώνεται συχνά και παραμένει σιωπηλός για τρεις ημέρες. Στους αναγνώστες προτείνει τουλάχιστον μισή ώρα συνείδησης, σιωπής και αποχής από κάθε δραστηριότητα την ημέρα. 

Πιστεύει απολύτως ότι το ταξίδι προς την επιτυχία ξεκινά από τη μερική αποδέσμευση από το Εγώ και την επανασύνδεση με τον αληθινό, εσωτερικό εαυτό. 

Πίσω από τη σκέψη του Chopra υπάρχει μια ενδιαφέρουσα και ισχυρή πλοκή γνώσεων που εκτείνονται από την κβαντική θεωρία ως τα Βεδικά Κείμενα της αρχαίας Ινδίας· από τη θεωρία του κάρμα ως την ευρύτερα γνωστή κατά Αϊνστάιν θεώρηση της ύλης ως συγκέντρωση ενέργειας.

Η Φιλοσοφία Επιστρέφει