Έχω 15 ιδέες για να αλλάξεις τη ζωή σου. Έχεις 5 Λεπτά;

by admin
2,K views

Έχω 15 ιδέες για να αλλάξεις τη ζωή σου. Έχεις 5 Λεπτά;

Γράφει ο Darius Foroux

Είμαι ο τελευταίος που λέει ότι η ζωή είναι εύκολη. Δεν νομίζω ότι ισχύει αυτό καθόλου. Αλλά υπάρχει ένα πράγμα που έμαθα τα τελευταία χρόνια που άλλαξε τα πάντα.
Ο τρόπος που σκέφτεσαι καθορίζει το αποτέλεσμα της ζωής σου. Αλλά η σκέψη είναι δύσκολη. Γι’ αυτό δεν το κάνουμε αρκετά συχνά. Η Helen Keller το είπε καλύτερα:

«Στους ανθρώπους δεν αρέσει να σκέφτονται, αν σκεφτεί κανείς, πρέπει να καταλήξει σε συμπεράσματα. Τα συμπεράσματα δεν είναι πάντα ευχάριστα».

Θα σας δείξω 15 σκέψεις για τη ζωή που θα αλλάξουν για πάντα τον τρόπο που ζείτε. Έτοιμοι; Πάμε.

1: Σκεφτείτε μεγάλα πράγματα, κάντε μικρά

Θέλετε να φτιάξετε μια μεγάλη εταιρεία; Να αλλάξετε η ζωή των ανθρώπων; Να συνεισφέρετε στον κόσμο; Να κερδίσετε ένα εκατομμύριο δολάρια;

Μην αφήνετε ποτέ τίποτα να σας κρατά πίσω όταν σκέφτεστε ιδέες.

  • «Είναι πολύ δύσκολο».
  • «Άλλοι το κάνουν ήδη».

Και λοιπόν; Μπορεί επίσης να στοχεύσετε ψηλά. Δεν έχετε τίποτα να χάσετε. Απλώς φρόντισε να δρας με μικρά βήματα. Μπείτε στη δουλειά και μείνετε πρακτικοί. Το μόνο που χρειάζεστε είναι μια μεγάλη νίκη ούτως ή άλλως. Αλλά όταν στοχεύεις χαμηλά, το αποτέλεσμα είναι πάντα χαμηλό.

2: Τα προβλήματα είναι αναπάντητα ερωτήματα

Δεν καταλαβαίνω γιατί οι άνθρωποι φρικάρουν όταν αντιμετωπίζουν ένα πρόβλημα. «Αυτό είναι το χειρότερο πράγμα!» Κάθε φορά που αντιμετωπίζετε άγχος για ένα πρόβλημα, ουσιαστικά σαμποτάρετε τη ζωή σας. Είναι εντελώς περιττό να φρικάρετε.

Να θυμάστε αυτό: Ένα πρόβλημα δεν είναι παρά μια αναπάντητη ερώτηση. Οπότε διατήρησε την ψυχραιμία σου. Και βρες την απάντηση.

3: Χτίστε σχέσεις σε σταθερά θεμέλια

Εδώ θα βρείτε μερικούς λάθος λόγους για να είστε σε μια σχέση: Χρήματα, φόβος να μείνετε μόνοι, κακοποίηση, ανάγκη προσοχής. Εάν η σχέση σας είναι χάλια και έχετε προσπαθήσει να τη βελτιώσετε πολλές φορές, ήρθε η ώρα να προχωρήσετε.

Η αγάπη δεν έχει αντίθετο. Όταν αγαπάς κάποιον, δεν μπορείς να τον μισείς ταυτόχρονα. Η βάση όλων των σχέσεων πρέπει να βασίζεται σε: αγάπη, σεβασμό, υποστήριξη, εμπιστοσύνη, υπομονή, καλή παρέα, γέλιο, λύπη και περισσότερη υποστήριξη.

4: Τίποτα στη ζωή δεν είναι δωρεάν

Ανεξάρτητα από όποια πλευρά και να το βλέπετε, πάντα πληρώνετε για κάτι με χρήματα, χρόνο (το πιο πολύτιμο πράγμα που έχετε) ή άλλους πόρους.

Η ζωή είναι επιχείρηση. Και οι έξυπνοι επιχειρηματίες ξοδεύουν τους πόρους τους με σύνεση. Πως; Να είστε μετρημένοι. Μην σπαταλάτε ποτέ πόρους (ειδικά χρόνο).

5: Μην φοβάστε ποτέ να πάρετε αποφάσεις

Μπορεί να πιστεύετε ότι αν δεν πάρετε καμία απολύτως απόφαση είστε ασφαλείς , αλλά κάνετε λάθος. Το χειρότερο πράγμα σχετικά τη λήψη αποφάσεων είναι όταν δεν πατάς τη σκανδάλη.

Η αναμονή, η αναβολή, η αμφιβολία, η υπερβολική έρευνα – δεν είναι όλα χρήσιμα. Συνεργαστείτε και αποφασίστε σταθερά όποτε πρέπει να πάρετε μια. Και όταν πήρες τη λάθος απόφαση, ζήτα συγγνώμη και πάρε άλλη απόφαση.

6: Αποφασίστε να γίνετε ηγέτης σήμερα

Μερικές φορές είσαι ηγέτης, μερικές φορές είσαι ακόλουθος. Μπορείτε να είστε ηγέτης στη δουλειά και ακόλουθος στο σπίτι. Δεν υπάρχει τίποτα κακό σε αυτό. Και το να είσαι ηγέτης επίσης δεν έχει καμία σχέση με τον τίτλο σου.

Ξέρεις τι φταίει; Όταν όλοι κοιτάζονται μεταξύ τους γιατί κανείς δεν θέλει να αναλάβει την ευθύνη. Αποφασίστε ότι θα αναλάβετε την ευθύνη. Ορίστε: Είστε αρχηγός τώρα.

7: Η παραγωγικότητα αποφέρει αποτελέσματα

Υπάρχει μόνο ένα πράγμα που σε βοηθά να πας από το τίποτα σε κάτι: Δουλειά. Δεν με νοιάζει πόσο έξυπνα δουλεύεις, πρέπει να συνεχίζεις να δουλεύεις.

Απλώς βεβαιωθείτε ότι εκτιμάτε την αποτελεσματικότητα πάνω από όλα. Τα αποτελέσματα έχουν σημασία. Κάντε ένα πράγματα και προχωρήστε στο επόμενο.

8: Δείτε τον εαυτό σας ως πωλητή

Όλοι είναι πωλητές. Όταν βγαίνετε ραντεβού, πουλάτε τον εαυτό σας. Το ίδιο ισχύει όταν κάνετε αίτηση για δουλειά.

Όταν πουλάς, να είσαι διαφανής, ειλικρινής και ακριβής. Μην σπαταλάς τον χρόνο σου σε άτομα που δεν σε συμπαθούν. Οι πωλήσεις δεν αφορούν το πόσοι άνθρωποι δεν θέλουν εσάς ή το προϊόν σας. Έχει να κάνει με την εύρεση των ανθρώπων που ταιριάζουν.

9: Αν θέλετε να βελτιώσετε την αυτοπεποίθησή σας, βελτιώστε τις δεξιότητές σας

Εάν δεν πιστεύετε στον εαυτό σας, μην προσπαθήσετε να τον αναζητήσετε σε παρακινητικές αναρτήσεις, ομιλίες ή βιβλία.

Βελτιώνεις την αυτοπεποίθησή σου μόνο με το να γίνεις καλός σε κάτι. Πώς να τα πας καλά; Μαθαίνοντας, κάνοντας, βλέποντας αποτελέσματα και επαναλαμβάνοντας αυτή τη διαδικασία για χρόνια. Η αυτοπεποίθησή σας θα αυξάνεται αργά κάθε μέρα.

10: Εκτιμήστε τους φίλους σας

Είμαστε κοινωνικά ζώα. Όταν είμαστε μόνοι, πεθαίνουμε νωρίς. Μπορεί να πιστεύετε ότι δεν χρειάζεστε φίλους, αλλά χρειάζεστε. Να είστε λοιπόν καλοί ο ένας με τον άλλον. Και σεβαστείτε ότι και οι φίλοι σας έχουν τη δική τους ζωή.

Ειδικά όταν μεγαλώνεις, και έχεις περισσότερες ευθύνες (και λιγότερο χρόνο). Τα πράγματα αλλάζουν. Αλλάζουν και οι άνθρωποι. Αλλά η σύνδεση παραμένει.

11: Μην πιστεύετε όλα όσα βλέπετε

Ζούμε σε έναν κόσμο του «Κοίταξέ με! Κοίταξέ με!”. Όλοι θέλουν να γίνουν διάσημοι και κάνουν τα πάντα για να φαίνονται.

Μην πιστεύετε όλες τις ιστορίες επιτυχίας που βλέπετε παντού. YouTubers, μοντέλα Instagram, εκατομμυριούχοι επιχειρηματίες: Φαίνονται τέλειοι. Αλλά βλέπεις μόνο το εξωτερικό.

Δεν χρειάζεται να είστε κυνικοί. Απλώς μην παίρνετε τα φαινόμενα για γεγονότα.

12: Μάθετε να αγαπάτε την κριτική

Όταν κάποιος αφιερώνει χρόνο για να σας κάνει κριτική, θα πρέπει να είστε ευγνώμονες. Γιατί; Είναι καύσιμο για εσάς.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την κριτική για να βελτιώσετε τον εαυτό σας, το προϊόν ή την υπηρεσία σας. Ή, αν η κριτική δεν έχει νόημα, μπορεί να σας θυμώσει, κάτι που είναι επίσης καλό. Αυτός ο τύπος θυμού είναι χρήσιμος. «Θα τους δείξω!»

Ποτέ μην γίνεσαι μάγκας. Αποδεχτείτε την κριτική σαν πρωταθλητές.

13: Εάν δεν μπορείτε να φροντίσετε το σώμα σας, δεν μπορείτε να φροντίσετε τίποτα

Είτε σας αρέσει είτε όχι, δεν ελέγχετε πλήρως την υγεία σας. Μπορείτε να το επηρεάσετε μόνο με το να τρώτε υγιεινά, να ασκείστε και να μην χρησιμοποιείτε το σώμα σας ως τουαλέτα.

Απλώς κουνήσου. Και δεν μιλάω για λίγες μέρες. Όχι, κάντε το κάθε μέρα της υγιούς ζωής σας. Γιατί αν δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό, τι μπορείτε να κάνετε; Δείτε το σαν πρακτική για τις δύσκολες στιγμές της ζωής γιατί όσο πιο δυνατός είσαι τόσο το καλύτερο.

14: Η ευτυχία είναι επιλογή

Ελέγχεις τις σκέψεις σου. Αυτό σημαίνει ότι αποφασίζεις τι θα κάνεις στη ζωή σου. Αν δεν είσαι ικανοποιημένος, θυμωμένος ή απογοητευμένος, αυτό είσαι μόνο εσύ.

Πάντα σκεφτόμουν: «Δεν μπορώ ποτέ να είμαι ευτυχισμένος. Πρέπει να είμαι πλούσιος, να έχω ένα φανταχτερό αυτοκίνητο και να αγοράσω ένα μεγάλο σπίτι».

Αλλά το σκεφτόμουν λάθος. Μπορείτε να είστε ευχαριστημένοι με την τρέχουσα ζωή σας. Το μόνο που χρειάζεται είναι μια απόφαση. Και όταν βελτιωθεί, θα είστε ακόμα χαρούμενοι.

15: Δημιουργήστε κάτι

Όταν δημιουργείς κάτι (δεν έχει σημασία τι είναι), κάνεις ενεργά κάτι. Είτε λύνεις ένα πρόβλημα είτε διασκεδάζεις τους ανθρώπους.

Έτσι, αντί να καταναλώνετε τόσες πολλές πληροφορίες, προϊόντα και ψυχαγωγία από άλλους, αφιερώστε ένα κλάσμα αυτού του χρόνου για να δημιουργήσετε κάτι μόνοι σας. Δεν χρειάζεται να δημιουργήσετε κάτι μόνοι σας, μπορείτε επίσης να το κάνετε με άλλους. Ό,τι κι αν κάνετε: Κάντε τον εαυτό σας χρήσιμο.

Επομένως, μην κάθεσαι εκεί να διαβάζεις ένα άλλο άρθρο. Βγες έξω και κάνε κάτι.

Τι κάνεις ακόμα εδώ τέλος πάντων; Συνέχισε!

 

Η Φιλοσοφία Επιστρέφει