Η αγκαλιά είναι η πιο αυθεντική μορφή επικοινωνίας

by admin
167 views

Η αγκαλιά είναι ο ισχυρότερος τρόπος να εκφράσει κανείς αγάπη, φόβο, θαυμασμό, θλίψη, χαρά και ευτυχία και είναι ένας τρόπος για να συνδεθούμε στο βαθύτερο επίπεδο με έναν άλλο άνθρωπο και να δείξουμε ενσυναίσθηση και φροντίδα. Η Virginia Satir, μια σπουδαία οικογενειακή ψυχολόγος λέει ότι χρειαζόμαστε 4 αγκαλιές την ημέρα για να επιβιώσουμε, 8 για να διατηρηθούμε και 12 για να εξελιχθούμε.

Οι αγκαλιές είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία και την ευεξία μας, και ακόμα και οι επιστήμονες το έχουν επιβεβαιώσει, οπότε να γιατί χρειάζεται να ζητάμε και να προσφέρουμε όσες περισσότερες αγκαλιές την ημέρα μπορούμε:

– Οι αγκαλιές ενδυναμώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα, καθώς η ήπια πίεση στο στέρνο και το συναισθηματικό ερέθισμα ενεργοποιούν θετικά τον οργανισμό μας, μέχρι και την υγιή λειτουργία του θυρεοειδή μας. Έτσι, το σώμα μας αυτορυθμίζεται σε κυτταρικό και ορμονικό επίπεδο.

– Η αγκαλιά βοηθά όταν κάποιος πενθεί, αφού παρέχει πραγματική παρηγοριά, ανακουφίζει από τον πόνο και ηρεμεί την ψυχή, δίνοντας δύναμη να ξεφύγουμε από το συναισθηματικό βασανιστήριο.

– Η αγκαλιά μειώνει το στρες, καθώς μειώνει τα επίπεδα κορτιζόλης. Μία έρευνα του 2013 απέδειξε ότι οι συμμετέχοντες που συζητούσαν επί 15 λεπτά με τον σύντροφό τους μέσω μιας συσκευής αγκαλιάς είχαν δραστικά μειωμένο επίπεδο στρες σε σύγκριση με όσους μιλούσαν με κινητό τηλέφωνο.

– Η αγκαλιά χαλαρώνει τους μυς και απελευθερώνει την ένταση, ενισχύοντας ταυτόχρονα την κυκλοφορία του αίματος, ειδικά στους μαλακούς ιστούς.

– Η αγκαλιά μειώνει το φόβο και το άγχος

– Εξισορροπεί τη λειτουργία του νευρικού συστήματος. Η υγρασία και ο ηλεκτρισμός στην επιδερμίδα υποδεικνύουν μια πιο ισορροπημένη κατάσταση ανάμεσα στο νευρικό σύστημα και στο παρασυμπαθητικό.

– Η αγκαλιά βελτιώνει τη διάθεση, αυξάνει τα επίπεδα της ωκυτοκίνης, της «ορμόνης της αγάπης». Η συγκεκριμένη ορμόνη μας βοηθά να δενόμαστε σε συναισθηματικό επίπεδο με τους άλλους ανθρώπους.

Γι’ αυτό επιλέξτε τον τρυφερότερο και απλούστερο τρόπο να νιώσετε ευτυχία, να απολαύσετε υγεία και να εκφράσετε τα πιο αυθεντικά σας συναισθήματα (πηγή: enallaktikidrasi.com)

Η Φιλοσοφία Επιστρέφει