Η επαφή με τη φύση κάνει τα παιδιά ευτυχισμένα

by admin
1,2K views
Η επαφή με τη φύση κάνει τα παιδιά ευτυχισμένα

Μια βόλτα στη φύση μας χαλαρώνει. Το να έχουμε πράσινο στη γειτονιά μας αυξάνει την ποιότητα ζωής. Πρόσφατη έρευνα του περιοδικού Frontiers in Psychology δείχνει ότι και τα παιδιά επωφελούνται από την επαφή με τη φύση.

Περίπου 300 παιδιά ρωτήθηκαν πόσο τους αρέσει να βρίσκονται στη φύση, να βλέπουν λουλούδια και άγρια ζώα, να ακούν ήχους της φύσης, να αγγίζουν φυτά. Τα ίδια παιδιά μετρήθηκαν πάνω σε έννοιες όπως  αλτρουισμός, η ισότητα, η οικολογική συμπεριφορά. 

Βρέθηκε ότι τα παιδιά που συνδέονται περισσότερο με τη φύση, νοιάζονταν περισσότερο για την προστασία της. Επίσης, ήταν περισσότερο ευτυχισμένα.

Γιατί είναι τόσο σημαντική η σύνδεση με τη φύση;

Η ερευνήτρια Laura Berrera-Hernández του ITSON περιγράφει τη σύνδεση με τη φύση. Λέει ότι δεν είναι μόνο ο θαυμασμός της φυσικής ομορφιάς, αλλά «η συνείδηση της αλληλεξάρτησης κάθε μέρους της φύσης, και το να νιώθεις κομμάτι της.» 

Με τα σημαντικά οικολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης, είναι σημαντικό να μεγαλώνουν οι νέες γενιές με περιβαλλοντική συνείδηση. Έτσι, θα είναι και το περιβάλλον ισορροπημένο, και τα ίδια τα παιδιά. (Πηγή: mnn.com, Μετάφραση-Απόδοση: philosophyreturns.gr)

Δείτε επίσης:

Το δέντρο που έδινε…

Τι μπορούν να μας διδάξουν τα δέντρα για τη ζωή (Χέρμαν Έσσε)

Ξεχάσαμε να κοιτάζουμε τα άστρα

Η Συζήτηση των Κυμάτων 

Η Φιλοσοφία Επιστρέφει