Η επιστήμη αποκαλύπτει: Πώς να βρεις την κλίση σου

by admin
3,3K views
Η επιστήμη αποκαλύπτει: Πώς να βρεις την κλήση σου

Αν ψάχνεις ποια είναι η κλίση σου στη ζωή, ή αναρωτιέσαι ποιο επάγγελμα ταιριάζει με αυτά που αγαπάς, παρακάτω κάποια ερευνητικά ευρήματα που μπορεί να σε βοηθήσουν.

5 σημεία για να βρεις την κλίση σου

Κατάλαβε τη διαφορά ανάμεσα στο αρμονικό πάθος και το εμμονικό πάθος.  Αν βρεις ένα επάγγελμα που σε εμπνέει, είναι πολύ πιθανό να αυτοεκπληρωθείς μέσω της εργασίας σου. Αν, ωστόσο, το πάθος σου για τη δουλειά βγει εκτός ελέγχου, αν στηρίζεις στη δουλειά τη διάθεση και την αυτοεκτίμησή σου, σχεδόν σίγουρο είναι ότι θα γεμίσεις άγχος και θα πάθεις υπερκόπωση. Χρειάζεται έλεγχος στο πάθος, κι εναρμόνισή του με άλλες σημαντικές πλευρές της ζωής.

Καλύτερα να μην έχεις καμία κλίση στη ζωή, παρά να έχεις και να την αφήσεις ανεκμετάλλευτη. Οι άνθρωποι που είχαν κάποιο ταλέντο αλλά δεν το αξιοποίησαν αισθάνονται λιγότερη ικανοποίηση από τη δουλειά και τη ζωή τους σε σχέση με αυτούς που δεν είχαν κάποιο ιδιαίτερο ταλέντο.  Επιπλέον βιώνουν περισσότερο άγχος και έχουν περισσότερα προβλήματα υγείας.

Αν πέσεις επτά φορές, να σηκωθείς οκτώ. Όταν ένας άνθρωπος έχει αυτοπειθαρχία και ξεπερνά τις δυσκολίες, επιτυγχάνει περισσότερα στον εργασιακό τομέα. Οι άνθρωποι που έχουν ένα κάλεσμα, μαζί με την επιμονή, παρακινούνται από αυτό που κάποιοι λένε «πεπρωμένο» τους.

Όταν αφιερώσεις αρκετό χρόνο σε κάτι, μπορεί να ανακαλύψεις ότι αυτό το κάτι έγινε το πάθος σου. Καλό είναι να διαβάζεις για τα οφέλη μιας ιδιαίτερης κλίσης στη ζωή σου. Αλλά αν δεν έχεις ήδη μία, πού θα βρεις; Η κλίση δεν είναι κάτι που έρχεται με τον αναστοχασμό. Έρχεται δοκιμάζοντας διαφορετικές δραστηριότητες, όταν βάζεις στον εαυτό σου διαφορετικές δοκιμασίες, όταν επενδύεις την ενέργειά σου με διάφορους τρόπους.

Το πάθος δεν έρχεται κάνοντας μια δουλειά που σου αρέσει. Είναι άλλο το να πιστεύεις ότι το πάθος ανθίζει κάνοντας αυτό που αγαπάς, άλλο όταν κάνεις αυτό που θεωρείς άξιο και πρέπον. Οι έρευνες δείχνουν ότι οι άνθρωποι που πιστεύουν το δεύτερο είναι πιο πιθανό να ζουν τη ζωή τους με πάθος. (Πηγή: bigthink.com Μετάφραση-Απόδοση: Ομάδα του “Η Φιλοσοφία Επιστρέφει“)

Διαβάστε περισσότερα:

ΕΡΕΥΝΑ: Η περιέργεια σκοτώνει τις προκαταλήψεις

Ο διαλογισμός απαλύνει τον πόνο

H δημιουργικότητα ως αντίδοτο στον φόβο του θανάτου

Η προσκόλληση στις σχέσεις. Είσαι ασφαλής, αποφευκτικός ή αγχώδης σύντροφος;

Η μόδα «κολλάει» περισσότερο από τη γρίπη

Η Φιλοσοφία Επιστρέφει