Μια 15χρονη συνταξιούχος: Τι πάει στραβά στον σημερινό κόσμο των influencer;

by admin
456 views

Μια 15χρονη συνταξιούχος: Τι πάει στραβά στον σημερινό κόσμο των influencer;

Το παιδί αυτό θα συνταξιοδοτηθεί στα 15 του με δύο επιχειρήσεις και εκατομμύρια δολάρια.

Γράφει ο Tim Denning

Είμαι ντροπιασμένος που είμαι Αυστραλός σήμερα. Μια viral ιστορία στο Twitter για μια 10χρονη Αυστραλή επιχειρηματία κάνει τον γύρο του κόσμου. Έχει τίτλο «Μια 10χρονη έχει ήδη 2 εταιρείες και θα μπορούσε να συνταξιοδοτηθεί στα 15 ως πολυεκατομμυριούχος».

Είναι η απόλυτη εξύμνηση της ανοησίας. Εδώ μπορείτε να μάθετε γιατί.

«Μπαμπά, είμαι αποτυχημένος»

Ένας φίλος μου έχει ένα 8χρονο γιο που του είπε την παραπάνω φράση. Μου τηλεφωνεί συνέχεια για να με ρωτήσει για το Youtube. Το παιδί του θέλει να γίνει influencer.
Του είπα ότι μετά βίας μπορώ να χειριστώ ένα τηλέφωνο πόσο μάλλον μια βιντεοκάμερα. Προφανώς όλοι οι φίλοι του παιδιού του τα πάνε καλύτερα στο TikTok και στο Youtube από ότι το παιδί του. Το παιδί έχει κατάθλιψη.

Για αυτόν τον λόγο δεν πρόκειται να στείλω στο παιδί του το άρθρο για την Pixie Curtis, τη 10χρονη επιχειρηματία. Ανησυχώ ότι το παιδί του θα νιώσει ακόμα περισσότερο αποτυχημένο αν το κάνω. Οι σκοτεινές σκέψεις στην ηλικία των 8 ετών δεν μπορούν να είναι υγιείς.

Το ψέμα της μαγικής εικόνας της Pixie

Σύμφωνα με το Business Insider, η Pixie Curtis μπορεί να είναι το νεότερο άτομο στον κόσμο που μπορεί να πάρει σύνταξη ως εκατομμυριούχος σε ηλικία 15 ετών.

Είμαι μόνο εγώ ή όλοι οι άλλοι δεν βλέπουν τι είναι ηθικά λάθος;

Ως παιδί, η Pixie θα έπρεπε να είναι στο σχολείο, να διασκεδάζει, να απολαμβάνει τη ζωή της και να κάνει φίλους. Αντίθετα, έχει σκλαβωθεί σε μια επιχείρηση. Είμαι υπέρ της διαδικτυακής εργασίας και κερδίζω χρήματα από αυτήν, αλλά η Pixie το έχει πάει πολύ μακριά.

Για να είμαι ειλικρινής, δεν κατηγορώ την Pixie.

Δεν ξεγελιέμαι εύκολα. Έχω ξαναδεί αυτές τις ανοησίες ιστορίες επιτυχίας. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι οι γονείς είναι αυτοί που έχουν μετατρέψει την Pixie σε είδωλο. Ένα παιδί 10 ετών δεν γνωρίζει για τις επιχειρήσεις, τους φόρους, την αποδοχή πιστωτικών καρτών ή τις προμήθειες συναλλαγών— ούτε πρέπει να γνωρίζει.

Χρειάστηκαν 5 δευτερόλεπτα για να καταρριφθεί ο μύθος

Δεν χρειάστηκε καν να λιώσω το google στην αναζήτηση. Στην πρώτη πρόταση της ιστορίας για την Pixie, έγινε φανερό τι συνέβη. Ένας από τους γονείς της είναι ιδιοκτήτης μιας εταιρείας δημοσίων σχέσεων που ονομάζεται Sweaty Betty. Το άρθρο είναι μέρος μιας μάστιγας ψεύτικου PR (Δημόσιες Σχέσεις) που έχει σχεδιαστεί για να κάνει το παιδί τους να μοιάζει με επιχειρηματική ιδιοφυΐα.

Το κόλπο θα είχε λειτουργήσει αν αυτή ήταν η εποχή πριν από το Διαδίκτυο. Η αλήθεια είναι ότι έχουμε δει ήδη αρκετούς από αυτούς τους ψεύτικους influencers.

Ποιος νοιάζεται πόσες εταιρείες έχετε;

Η Pixie έχει δύο. Μόνο που δεν είναι νομικά αρκετά μεγάλη για να τις κατέχει.

Αριθμός επιχειρήσεων, ποσό εσόδων, ηλικία συνταξιοδότησης – όλα αυτά είναι ανοησίες. Το πραγματικό ερώτημα θα έπρεπε να είναι αν η Pixie είναι χαρούμενη; Ή μήπως η αθώα παιδική της ηλικία καταστρέφεται από έναν ψεύτικο καπιταλιστικό εφιάλτη που τροφοδοτείται από το instagram; Το γεγονός ότι τα παιδιά θέλουν να γίνουν influencers είναι αυτό που δεν πάει καλά με τον κόσμο.

Αφήστε τα παιδιά να παίξουν λέω.

Η σύνταξη στα 15 δεν είναι το όνειρο

Πολλά μωρά έχουν στον ασφαλιστικό τους πρόγραμμα πολλά χρήματα πριν ακόμα γεννηθούν. Αυτό δεν τους κάνει ιδιοφυΐες. Πήγα στο σχολείο με πολλούς από αυτούς. Είστε έτοιμοι για την αλήθεια; Εάν τα παιδιά δεν χρειάζεται να ανησυχούν ποτέ για τα χρήματα λόγω του πλούτου των γονιών τους ή της επιρροής των δημοσίων σχέσεων, καταλήγουν να κάνουν χαζά πράγματα.

Στην περίπτωση των φίλων μου από τα ταμεία καταπίστευσης, έγιναν οι μεγαλύτεροι εθισμένοι στην κόκα. Τα παιδιά δεν χρειάζεται να συνταξιοδοτηθούν στα 10. Πρέπει να μάθουν για τα χρήματα με τον δύσκολο τρόπο. Πρέπει να εκτιμήσουν την αξία των χρημάτων, όχι να τους τα δώσουν όλα σε ένα χρυσό πιάτο.

Η έλλειψη εκτίμησης οδηγεί σε ένα τεράστιο εγωισμό όταν γίνουν ενήλικες και σε μηδενική ευγνωμοσύνη για τους άλλους. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο αναπτύσσεται η νοοτροπία «πατήστε επί πτωμάτων» σε νεαρή ηλικία.

Εδώ ξεκινά η κουλτούρα της επαγγελματικής εξουθένωσης

Αν τα παιδιά αρχίσουν να πιστεύουν ότι πρέπει να συνταξιοδοτηθούν στα 15 τους με δύο επιχειρήσεις, εκατομμύρια ακολούθους και εκατομμύρια δολάρια, τι θα συμβεί;
Υποψιάζομαι ότι, όπως το 8χρονο παιδί του φίλου μου, θα καούν προσπαθώντας να ανταποκριθούν στις μη ρεαλιστικές προσδοκίες που έχουν από το Youtube και το TikTok.
Κάποιος πρέπει να τους δείξει ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν είναι τρομερά επιτυχημένοι.

Και αυτό είναι μια χαρά.

Κάποιος πρέπει να τους πει να περάσουν καλά και να γλεντήσουν στον αγώνα της ζωής. Αν πιστεύαμε ότι η εξουθένωση ήταν κακή για τους millennials, περιμένετε μέχρι να μεγαλώσουν τα 10χρονα που έχουν εμμονή με την Pixie.

Όλα συνοψίζονται σε αυτό

Εάν κάθε παιδί πρόκειται να γίνει επιρροή με ένα selfie stick στο πρόσωπό του 24/7 και να συνταξιοδοτηθεί στα 15 του, ποιος θα χτίσει τον πραγματικό κόσμο;

Δεν μπορούμε να οικοδομήσουμε μια κοινωνία πάνω σε έναν ολόκληρο πληθυσμό ψεύτικων influencers.

Το κίνημα των influencers πρέπει να πεθάνει. Πρέπει να πούμε στα παιδιά να κυνηγούν αληθινά όνειρα και να λένε την αλήθεια.

Η Φιλοσοφία Επιστρέφει