Μια ιδανική κοινωνία: Δείτε ένα εντυπωσιακό βίντεο για την εσωτερική ζωή του κυττάρου

by admin
926 views

Ο ιατρικός εικονογράφος Ντέιβιντ Μπολίνσκι παρουσιάζει σε τρία λεπτά τρισδιάστατης εικονογράφησης ένα διόλου βαρετό μάθημα βιολογίας για την κίνηση της ζωής μέσα στα κύτταρα.

Λέει για το βίντεο που έκανε:
“Και έτσι αυτό που θα σας δείξω είναι μία τριών λεπτών περιληπτική έκδοση του πρώτου μέρους της ταινίας που δημιουργήσαμε. Θέλω να το κοιτάξετε και να δείτε τα μονοπάτια που κατασκευάζει το κύτταρο αυτές οι μικρές κινούμενες μηχανές, ονομάζονται κινεσίνες που παίρνουν αυτά τα τεράστια φορτία τα οποία θα ήταν πρόκληση και για ένα μυρμήγκι σχετικού μεγέθους.

Αλλά αυτές οι μηχανές οι οποίες ενδυναμώνουν το εσωτερικό των κυττάρων είναι πραγματικά εντυπωσιακές, και είναι πραγματικά θεμελιώδεις για τη ζωή. Επειδή όλες αυτές οι μηχανές επικοινωνούν μεταξύ τους. Περνούν πληροφορίες η μία στην άλλη, προκαλούν διαφορετικά πράγματα μέσα στο κύτταρο. Και το κύτταρο ουσιαστικά θα παρασκευάσει τα τμήματα που χρειάζεται επιτόπου, από πληροφορίες τις οποίες θα πάρει από τον πυρήνα από μόρια τα οποία διαβάζουν τα γονίδια.

Και καθένας από εμάς έχει περίπου 100,000 από αυτά που τρέχουν τριγύρω, αυτή τη στιγμή, μέσα σε κάθε ένα από τα 100 τρισεκατομμύρια κύτταρα σας. Θέλω να σκεφτείτε πόσο ισχυρά είναι τα κύτταρα μας, και να σκεφτείτε μερικά από τα πράγματα τα οποία μαθαίνουμε για την κυτταρική μηχανική. Μόλις κατανοήσουμε όλα αυτά που συμβαίνουν θα μπορούμε πραγματικά να έχουμε τον έλεγχο στο τι κάνουμε με την υγεία μας, στο τι θα κάνουμε με τις μελλοντικές γενιές, πόσο θα ζήσουμε.

Και ελπίζουμε ότι θα μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε αυτό για να ανακαλύψουμε περισσότερη αλήθεια, και περισσότερη ομορφιά. Αλλά είναι αρκετά εντυπωσιακό ότι αυτά τα κύτταρα, αυτές οι μικρο-μηχανές, έχουν επίγνωση του τι χρειάζεται το κύτταρο και έτσι κάνουν την προσφορά τους. Δουλεύουν μαζί, κάνουν το κύτταρο να εκτελέσει αυτό που πρέπει να εκτελέσει. Και το να δουλεύουν μαζί βοηθάει τα σώματα μας τεράστιες οντότητες τις οποίες δεν θα δουν ποτέ λειτουργούν κανονικά.

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο:

Η Φιλοσοφία Επιστρέφει