Ο χορός είναι σαν το δακτυλικό σου αποτύπωμα

by admin
1,K views
Ο χορός είναι σαν το δακτυλικό σου αποτύπωμα

Ο χορός είναι σαν το δακτυλικό σου αποτύπωμα

Όλοι μας σχεδόν, όταν ακούμε μουσική, παρασυρόμαστε στην κίνηση. Χορεύουμε. Μπορεί να το κάνουμε μόνο με τα δάχτυλα. Μπορεί με όλο το σώμα. Ανεξαρτήτως του είδους μουσικής, καθένας μας έχει ένα ύφος χορού που τον ξεχωρίζει από όλους τους άλλους.

Ερευνητές του κέντρου Διατμηματικής Μουσικής Έρευνας στη Φινλανδία χρησιμοποίησαν υπολογιστές για να αναλύσουν την κίνηση ενός ανθρώπου που χορεύει. Είδαν ότι ο χορός δείχνει πολλά για σένα. Πόσο εσωστρεφής ή εξωστρεφής είσαι. Πόσο νευρικός. Τη διάθεση έχεις ενώ χορεύεις. Πόσο ενδιαφέρεσαι για τους άλλους. 

Ζήτησαν, λοιπόν, από 73 άτομα να χορέψουν, όπως ένιωθαν, στο ρυθμό οκτώ διαφορετικών μουσικών ειδών: μπλουζ, κάντρι, τέκνο, τζαζ, μέταλ, ποπ, ρέγκε και ραπ. Ήθελαν να δουν αν ο υπολογιστής θα αναγνωρίσει το είδος μουσικής ανάλογα με το πώς χορεύουν οι άνθρωποι. 

Ο υπολογιστής δεν τα κατάφερε σε αυτή τη δοκιμασία. Αυτό που κατάφερε, όμως, ήταν να εντοπίζει τους ανθρώπους. Αναγνώριζε ποιος άνθρωπος χόρευε κάθε φορά με ακρίβεια 94%. Σαν ο χορός να είναι ένα προσωπικό χαρακτηριστικό μας, ίδιο με το δακτυλικό μας αποτύπωμα! (Πηγή: sciencedaily.com, Μετάφραση-Απόδοση: philosophyreturns.gr)

Δείτε επίσης:

Για όσους βρήκαν μέσα στον χορό ένα νόημα διαφορετικό

Τα μουσικά μοτίβα έχουν ομοιότητες σε όλο τον κόσμο

Ο Διαλογισμός στην Καθημερινότητα

Θες να βελτιώσεις τον εαυτό σου; Κάν’το με παρέα!

Χιούμορ: Αυτοσαρκασμός και Ευτυχία

Η Φιλοσοφία Επιστρέφει