Οι 2 καθημερινές ερωτήσεις που θα αλλάξουν τη ζωή σας

Η άσκηση ενός λεπτού που μπορεί να κάνει τη διαφορά

by admin
400 views

Οι 2 καθημερινές ερωτήσεις που μπορούν να αλλάξουν τη ζωή σας

Για να γίνετε πιο ευτυχισμένοι, κάντε στον εαυτό σας αυτές τις δύο ερωτήσεις κάθε βράδυ.
Η άσκηση ενός λεπτού που μπορεί να κάνει τη διαφορά

Γράφει ο Alexander M. Combstrong

Συχνά πιστεύουμε ότι το κλειδί για μια πιο ευτυχισμένη ζωή είναι να κάνουμε μεγάλες, σαρωτικές αλλαγές σε αυτήν που ζούμε αυτήν τη στιγμή. Αλλά το να εστιάσουμε μόνο σε μεγάλες κινήσεις – αλλάζοντας την καριέρα μας ή αναθεωρώντας την προσωπικότητά μας, για παράδειγμα – συχνά απλώς μας κάνει να νιώθουμε υπερφορτωμένοι. Μια καλύτερη στρατηγική είναι να κάνετε σταδιακές βελτιώσεις.

Με την πάροδο του χρόνου, μικρές τροποποιήσεις μπορούν να οδηγήσουν σε μια βαθιά διαφορά.

Αναζητώντας μια τέτοια λύση, έμαθα για ένα ζεύγος ερωτήσεων που μπορούν να σας βοηθήσουν να προσδιορίσετε ακριβώς τι πρέπει να κάνετε για να προχωρήσετε καθημερινά. Κάνω αυτές τις ερωτήσεις στον εαυτό μου κάθε βράδυ, ακριβώς πριν από τον ύπνο – η έρευνα δείχνει ότι ο εγκέφαλός μας μπορεί να κάνει δημιουργικές συνδέσεις ενώ κοιμόμαστε – και έχω παρατηρήσει μια απίστευτη διαφορά στη διάθεση και την οπτική μου. Δοκιμάστε τα μόνοι σας:

Σε μια κλίμακα 1–10, πόσο χαρούμενος είσαι με τη ζωή σου σήμερα;

Μη μένετε πολύ στην ερώτηση. Δεν χρειάζεται να παρέχετε μια λίστα με λόγους – απλώς δώστε έναν αριθμό με βάση το πώς το αντιλαμβάνεστε ενστικτωδώς.
Εάν η απάντησή σας είναι 10, συγχαρητήρια.
Αν είναι κάτι λιγότερο από 10, έρχεται το επόμενο μέρος: Πάρτε όποιον αριθμό βρήκατε και προσθέστε τον αριθμό ένα, στον αριθμό που είχατε δώσει πριν (π.χ. αν είχατε δώσει τον αριθμό 6, προσθέστε 1 και πάρτε τον νέο αριθμό, 7).

Κάντε τώρα μια άλλη ερώτηση:

Αν η πρώτη σας απάντηση ήταν αυτό που υπολογίσατε στο δεύτερο βήμα, τι θα ήταν διαφορετικό;

Ακολουθεί ένα παράδειγμα:

Σε μια κλίμακα 1–10, πόσο χαρούμενος είστε με τη ζωή σας σήμερα;
Η απάντησή σας: 6
Αν αυτή η απάντηση ήταν 7, τι θα ήταν διαφορετικό;

Η διατύπωση είναι σημαντική. Η ερώτηση “Τι θα ήταν διαφορετικό;” στέλνει τον εγκέφαλό σας σε μια αποστολή να αναζητήσει μικρές, εφικτές αλλαγές που μπορείτε να εφαρμόσετε για να κάνετε τη ζωή σας λίγο καλύτερη την επόμενη μέρα. Ίσως αποφασίσετε να βγείτε έξω για 20 λεπτά ή να καλέσετε έναν παλιό φίλο για μια γρήγορη συνάντηση. Κάντε το αυτό με συνέπεια κατά τη διάρκεια των εβδομάδων και των μηνών και αυτές οι αλλαγές θα αρχίσουν να αθροίζονται.

Γιατί απλά να προσθέσετε ένα; Γιατί είναι εφικτό. Εάν προσθέσετε περισσότερα από αυτό – εάν προσπαθήσετε να πάτε από το 3 στο 9, για παράδειγμα – πιθανότατα θα αισθανθείτε άγχος για το τεράστιο εγχείρημα και θα αποφασίσετε να το αναβάλετε για αργότερα.

Το σπουδαίο με αυτές τις δύο ερωτήσεις είναι ότι σας βοηθούν να βελτιώσετε τη ζωή σας με τρόπο που δεν μοιάζει με δουλειά. Το να κάνετε αυτήν την ερώτηση στον εαυτό σας είναι μια συνήθεια ενός λεπτού που μπορείτε να ξεκινήσετε απόψε – και τελικά, μπορεί να διαπιστώσετε ότι η ευτυχία σας έχει αυξηθεί. Αν κάποτε είχατε μια μακρά σειρά από 7, μπορεί τώρα να βρείτε τις μέρες σας κυρίως 8 και 9 (μπορεί να έχετε ακόμη και κάποια μετρημένα 10άρια κάπου εκεί). Χωρίς να κάνετε τίποτα δραστικό, είστε πλέον μια πιο βελτιωμένη εκδοχή σας.

Σημαντικές είναι και οι παρακάτω συμβουλές:

Η Φιλοσοφία Επιστρέφει