Οι δοκιμασίες και τι μπορεί να μας μάθει μια πεταλούδα

by admin
1,8K views
Οι δοκιμασίες και τι μπορεί να μας μάθει μια πεταλούδα

Τι είναι δοκιμασίες

“Οι δοκιμασίες δεν είναι παρά μαθήματα που απέτυχες να μάθεις, παρουσιαζόμενα για άλλη μια φορά. Έτσι, εκεί που έκανες μια λανθασμένη επιλογή στο παρελθόν, μπορείς τώρα να κάνεις μια καλύτερη, κι έτσι ν’ αποφύγεις τον πόνο που εκείνο που είχες επιλέξει πριν σου προκάλεσε.” – «A Course In Miracles»

Λέει η Hellen Keller ότι ο χαρακτήρας δεν μπορεί ν’ αναπτυχθεί στα εύκολα και στα ήσυχα. Μόνο μέσα από τις δύσκολες εμπειρίες, τις δοκιμασίες και τα βάσανα μπορεί η ψυχή να ενδυναμωθεί, η φιλοδοξία να εμπνευστεί και η επιτυχία να πραγματοποιηθεί.

Ας δούμε την παρακάτω ιστορία έμπνευσης όταν έρχονται δοκιμασίες και δύσκολες στιγμές στη ζωή μας:

Ένας άνθρωπος παρατηρούσε ώρες ατελείωτες μια πεταλούδα που προσπαθούσε να βγει από το κουκούλι της: είχε καταφέρει να κάνει μία μικρή τρύπα, αλλά το σώμα της ήταν πολύ μεγάλο για το άνοιγμα. Έπειτα από πολλή ώρα φάνηκε να έχει χάσει τις δυνάμεις της και στάθηκε ακίνητη.

Τότε ο άνθρωπος αποφάσισε να βοηθήσει την πεταλούδα. Μ’ ένα ψαλίδι άνοιξε το υπόλοιπο κουκούλι και την απελευθέρωσε αμέσως. Το σώμα της όμως ήταν μαραμένο και μικρό και τα φτερά της δεν είχαν ξεδιπλωθεί.

Ο άνθρωπος συνέχισε την παρακολούθηση αναμένοντας ότι κάποια στιγμή τα φτερά της θα ξεδιπλώνονταν και θα πετούσε. Τίποτε όμως δεν έγινε. Στην πραγματικότητα η πεταλούδα σερνόταν το υπόλοιπο της ζωής της με άτονο σώμα και μαζεμένα φτερά ανίκανα να πετάξουν.

Ο άνθρωπος –με όλη την καλοσύνη και προθυμία του να βοηθήσει- δεν καταλάβαινε ότι το στενό κουκούλι και η προσπάθεια να περάσει από το μικρό άνοιγμα ήταν ο τρόπος της φύσης να την εκπαιδεύσει για να δυναμώσει τα φτερά της.

Καμιά φορά η επιπλέον προσπάθεια είναι ακριβώς αυτό που μας προετοιμάζει για το επόμενο εμπόδιο. Όποιος αρνείται αυτήν την προσπάθεια ή δέχεται λανθασμένη βοήθεια, θα σταθεί ανίκανος να νικήσει την επόμενη μάχη. Και συνεπώς ποτέ δεν θα καταφέρει να πετάξει ως τον προορισμό του.

Δείτε και άλλες συμβουλές αυτοβελτίωσης για να ξεπερνάτε τις δοκιμασίες:

Δυσκολίες και βούληση

Να μάθουμε να ακούμε

Θετική σκέψη και έλεγχος του νου

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ: Αλλάζοντας τον εαυτό μας

5 μαθήματα ζωής που μου δίδαξε η απώλεια

Δώδεκα απλές υπενθυμίσεις για να κρατήσετε τη σχέση σας σε καλό δρόμο

Η Φιλοσοφία Επιστρέφει