“Μού είναι δύσκολο να αλλάξω”: Κάν’ το όπως ο Μάρκος Αυρήλιος

by admin
229 views

Τα εμπόδια στη ζωή, εμπλουτίζουν τη ζωή

Τα εμπόδια είναι ευεργετικά για τη μάθηση και την ανάπτυξή μας, αν αξιοποιήσουμε κάθε ευκαιρία που παρουσιάζει η ζωή και συνεχίσουμε να προχωράμε.

Ο Μάρκος Αυρήλιος είπε κάποτε: 

«Οι ενέργειές μας μπορεί να συναντούν εμπόδια, αλλά δεν μπορεί να υπάρξει εμπόδιο στις προθέσεις ή τις διαθέσεις μας. Επειδή κάθε φορά μπορούμε να συμβιβαστούμε και να προσαρμοστούμε. Ο νους προσαρμόζεται και χρησιμοποιεί αυτά τα εμπόδια για το δικό μας όφελος. Το εμπόδιο στη δράση, προωθεί τη δράση. Αυτό που στέκεται ως εμπόδιο, γίνεται δρόμος».

Είναι βαθύ και τόσο αληθινό. Κάθε εμπόδιο που αντιμετωπίζεις είναι ο τρόπος για να προχωρήσεις στην επόμενη δράση σου. Ό,τι στέκεται εμπόδιο, γίνεται δρόμος. Η δράση είναι η λύση και η θεραπεία στις δυσκολίες σου.

Παρά τις αναποδιές στη ζωή, είναι προς το συμφέρον σου να μετατρέψεις τα εμπόδια σε σκαλοπάτια. Μην επιλέξεις να παραπονιέσαι, ή ακόμα χειρότερα, να τα παρατήσεις.

Αυτό που έχει σημασία για την πρόοδό σου είναι με ποιο τρόπο βλέπεις τα εμπόδια, πώς αντιδράς σε αυτά και κατά πόσο διατηρείς την ψυχραιμία σου και συνεχίζεις να προχωράς.

Τα αποτελέσματα που θέλεις μπορεί να χρειαστούν δύο φορές περισσότερο χρόνο και ενέργεια. Μην τα παρατάς. Δεν μπορείς να καταλάβεις πώς ξεδιπλώνεται όλη η διαδικασία. 

Άδραξε τη μέρα, 

αγκάλιασε αυτό που αγαπάς 

και απόλαυσε το ταξίδι.

Πηγές:

thriveglobal.com

nea-acropoli.gr

Η Φιλοσοφία Επιστρέφει