Μπορεί η κρυσταλλοθεραπεία να προάγει καλύτερη υγεία και ευτυχία

by admin
1,2K views
Μπορεί η κρυσταλλοθεραπεία να προάγει καλύτερη υγεία και ευτυχία

Οι κρύσταλλοι και οι πολύτιμοι λίθοι χρησιμοποιούνται εδώ και χιλιάδες χρόνια καθώς πιστεύεται ότι απομακρύνουν τις αρρώστιες και την αρνητική ενέργεια-και πρόσφατα, αυτή η υπόθεση έχει αρχίσει να αναζωπυρώνεται. Οι αναζητήσεις στο Google για την «κρυσταλλοθεραπεία» έχουν σχεδόν διπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια, καθώς είναι κάτι που φαίνεται να χρησιμοποιούν και πολλές διασημότητες όπως η Adele και η Victoria Beckham. 

Αλλά αυτό που κάνει τους ανθρώπους να μιλούν γι’ αυτό το θέμα, είναι ο ρόλος που οι κρύσταλλοι έχουν στον τομέα της υγείας. Μια γυναίκα που ασχολείται επαγγελματικά με την κρυσταλλοθεραπεία αποκαλύπτει πως μία πελάτης της που ακολούθησε αρωματοθεραπεία σε συνδυασμό με έναν κρύσταλλο, απέβαλε τη φαγούρα από ένα έκζεμα που είχε εμφανίσει στο χέρι. Στην ερώτηση ως προς το πώς λειτουργεί ο κρύσταλλος είπε ότι «ο κρύσταλλος αυξάνει, οδηγεί και αναδιοργανώνει την ενέργεια ώστε να διοχετευτεί σωστά και να θεραπεύσει τον ασθενή».

Μια άλλη επαγγελματίας εναλλακτικής θεραπείας και συγκεκριμένα του ρεΐκι εξηγεί ότι «οι κρύσταλλοι αλληλεπιδρούν με το ενεργειακό πεδίο του σώματος, τα τσάκρας. Η δύναμη ορισμένων κρυστάλλων μπορεί να αυξήσει τις δονήσεις και τη διάθεση ενός ατόμου, αλλά εξαρτάται και από το είδους του κρυστάλλου. Όλοι έχουν διαφορετικές συχνότητες και δονήσεις».

Όπως με πολλές θεραπείες, εγείρονται ερωτήματα ως προς το πώς δουλεύει στην πραγματικότητα η κρυσταλλοθεραπεία. Σε μία έρευνα του 2001, ένας ερευνητής αναζήτησε τις επιδράσεις τους. Έδωσε στους μισούς από ένα σύνολο 80 εθελοντών αληθινούς κρυστάλλους, και στους άλλους μισούς ψεύτικους. Έπειτα τους ζητήθηκε να διαλογιστούν και να αναφέρουν αν αισθάνθηκαν κάποια επίδραση. 

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι δεν υπήρχε διαφορά στους δύο τύπους κρυστάλλων. Οι Γάλλοι κατέληξαν ότι η δύναμη της υποβολής σε θεραπεία, είτε σαφής, είτε υπονοούμενη φαίνεται να είναι η (όχι και τόσο) μυστηριακή δύναμη που μπορεί να πείσει πολλούς ότι οι κρύσταλλοι μπορούν να κάνουν θαύματα.

Μια γεωλόγος συμφώνησε με αυτή την άποψη, ότι δηλαδή «Οι κρύσταλλοι κάνουν τους ανθρώπους να αισθάνονται καλά και τους δίνει ψυχολογική ώθηση. Απολαμβάνω τα κοσμήματά μου πάρα πολύ, αλλά δεν πιστεύω ότι έχουν θεραπευτικές δυνάμεις».

Οπότε είναι επικίνδυνη η χρήση κρυστάλλων; Μια καρδιοχειρουργός θεωρεί πως όχι, λέγοντας ότι «όσο η χρήση κρυστάλλων δεν προσπαθεί να αντικαταστήσει την πραγματική θεραπεία, δεν υπάρχει ανησυχία. Εάν κάποιοι άνθρωποι υποβάλλονται σε θεραπείες που προσανατολίζονται μόνο προς τους κρυστάλλους απορρίπτοντας την κλασική ιατρική, τότε υπάρχει πρόβλημα». 

Ακόμα και ένας θεραπευτής που ασχολείται με τους κρυστάλλους αμφιβάλλει αν οι κρύσταλλοι μπορούν να θεραπεύσουν σοβαρές ασθένειες όπως ο καρκίνος. «Αν πρόκειται για σοβαρά ζητήματα χρειάζεται η συμβουλή γιατρού. Όμως όταν πρόκειται για συναισθηματική σταθερότητα οι κρύσταλλοι μπορούν να βοηθήσουν πολύ».

Υπάρχουν επίσης ιστορίες όπου οι κρύσταλλοι είχαν αρνητική επίδραση, όπως στην περίπτωση ενός ψυχολόγου που μαρτυρά «Αρχικά, φορούσα έναν κρύσταλλο που λέγεται Μολδαβίτης και ένιωθα αρκετά αδύναμη, με αποτέλεσμα να κάνω εξετάσεις, αλλά δε μου βρήκαν τίποτα».  

«Ήταν μια συζήτηση με έναν φίλο που με οδήγησε στο συμπέρασμα ότι η αδιαθεσία μου ίσως οφειλόταν στον κρύσταλλο. Αφού τον αφαίρεσα, μέσα σε λίγες ώρες αισθάνθηκα πάλι υγιής. Παρόλο που δεν υπάρχει επιστημονική απόδειξη για τις δυνάμεις των κρυστάλλων, δεν μπορώ να αρνηθώ αυτή την εμπειρία». 

Άσχετα με το εάν οι κρύσταλλοι μπορούν να σχετιστούν με την επίδραση “placebo”, είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για να σε βοηθήσουν να εναρμονιστείς με το σώμα σου και να νιώσεις συνδεδεμένος με κάτι μεγαλύτερο από τον εαυτό σου (Πηγή:watoday.com.au , Μετάφραση-Απόδοση: philosophyreturns.gr)
Γραφτείτε στο εβδομαδιαίο μας newsletter για να μη χάνετε τις δημοσιεύσεις μας


powered by moosend

Δείτε επίσης:

Οι ευεργετικές ιδιότητες της μουσικής: Θεραπεύει την κατάθλιψη και τις εξαρτήσεις

Είναι καλό για την υγεία σου το να νιώθεις… άρρωστος

Υγεία: Μουσείο-θεραπεία με συνταγή γιατρού

Τσι Κουνγκ, η τέχνη της ενεργειακής θεραπείας και της αυτοβελτίωσης

Δραματοθεραπεία

Η Φιλοσοφία Επιστρέφει