Πόσο διαισθητικός είσαι; Κάνε το ΤΕΣΤ

by admin
491 views

ΠΟΣΟ ΔΙΑΙΣΘΗΤΙΚΟΣ ΕΙΣΑΙ;

«Το μόνο πραγματικά αξιόλογο πράγμα είναι η διαίσθηση». ~ Albert Einstein

Διαίσθηση, ένστικτο, έκτη αίσθηση: όπως και να την ονομάσουμε, αναφερόμαστε σε μία ιδιότητα της ανθρώπινης φύσης, που επιτρέπει να συλλάβουμε μία αλήθεια, μία κατάσταση, μία όψη της πραγματικότητας Χωρίς τη συμμετοχή της λογικής, των αισθήσεων ή της γνώσης. Είναι ένας άλλος τρόπος, ένας άλλος δρόμος, για να κατανοήσουμε την πραγματικότητα.

Πολλές φορές την έχουμε χρησιμοποιήσει στην καθημερινότητά μας χωρίς να το καταλάβουμε. Έχουμε πάρει σημαντικές αποφάσεις για τη ζωή μας ή έχουμε αποφύγει σοβαρούς κινδύνους, επειδή εμπιστευτήκαμε το «ένστικτο» μας.

Στην πορεία της ανθρώπινης ιστορίας το φως της διαίσθησης οδήγησε σε σημαντικές επιστημονικές ανακαλύψεις και σε κορυφαίες καλλιτεχνικές δημιουργίες. Είναι μία σημαντική δύναμη που έχει ωθήσει την ανθρωπότητα να προχωρήσει μπροστά και μπορεί να συνεχίσει να το κάνει. Ο Δυτικός πολιτισμός μας ωστόσο την υποτίμησε και της αφαίρεσε τη θέση που της ανήκει δίνοντας μεγαλύτερη αξία στην καθαρή λογική.

Ο Γκερντ Γκιγκερέντσερ, διευθυντής του Κέντρου Ανθρώπινης Ανάπτυξης του Ινστιτούτου Μαξ Πλανκ στο Βερολίνο, μελετά εδώ και χρόνια τη διαίσθηση. Υποστηρίζει πως αν την εμπιστευόμασταν περισσότερο θα ήμασταν πιο επιτυχημένοι και ευτυχισμένοι. Πιστεύει ότι δεν λειτουργεί ούτε τυχαία ούτε με αυθαίρετο τρόπο, αλλά αντίθετα κρίνει και αποφασίζει βασιζόμενη σε υποσυνείδητους εμπειρικούς κανόνες προσπαθώντας να βρει την πιο απλή και αποτελεσματική λύση όταν χρειάζεται.

Βέβαια δεν είναι πάντοτε αλάνθαστη. Γι’ αυτό χρειάζεται να αναπτύξουμε ένα κριτήριο, καθώς υπάρχουν φορές που η διαισθητική μας ικανότητα μπορεί να θολώσει ή να εξασθενήσει.

Σε κάθε περίπτωση είναι μία φωνή που πηγάζει από το βάθος του εσωτερικού μας εαυτού και που αξίζει να ακούσουμε με προσοχή και σε πολλές περιπτώσεις να την ακολουθήσουμε.

«Ο διαισθητικός νους είναι ένα ιερό δώρο και ο λογικός νους ένας πιστός υπηρέτης. Δημιουργήσαμε μία κοινωνία που τιμά τον υπηρέτη και έχει ξεχάσει το δώρο». ~ Albert Einstein

Κάντε το τεστ για να μάθετε πόση διαίσθηση έχετε

2477

Τεστ: Ακούτε τη διαίσθησή σας;

«Το μόνο πραγματικά αξιόλογο πράγμα είναι η διαίσθηση». ~ Albert Einstein

Πιστεύετε ότι η διαίσθηση, δηλαδή «η αντίληψη ή η κατανόηση χωρίς τη συμβολή της λογικής ή των αισθήσεων», είναι μία ακόμα πηγή πληροφοριών, που μπορεί να σας οδηγήσει σε πιο σωστές αποφάσεις και επιλογές ή δεν αναγνωρίζετε καν την ύπαρξή της; Οι ερωτήσεις που ακολουθούν θα σας δώσουν την απάντηση.

Πηγή: www.vita.gr

1 / 10

1. Ίσως σας έχει συμβεί: Έχετε την αίσθηση ότι κάποιος σας κοιτάζει από πίσω, γυρνάτε και πράγματι έτσι είναι.

2 / 10

2. Σας έχει τύχει να έχετε ένα προαίσθημα για ένα μελλοντικό συμβάν και εκ των υστέρων να επιβεβαιωθείτε;

3 / 10

3. Θυμάστε τα όνειρα που βλέπετε;

4 / 10

4. Σας έχει συμβεί να σκεφτείτε κάποιο πρόσωπο και αμέσως μετά να σας πάρει τηλέφωνο;

5 / 10

5. Βλέπετε ένα έντονο όνειρο με ένα φίλο, με τον οποίο έχετε να μιλήσετε πολλούς μήνες. Τι κάνετε;

6 / 10

6. Πηγαίνετε για συνέντευξη σε καινούργια δουλειά. Ο μισθός, ο εργοδότης σάς φαίνονται καλά, όμως έχετε μία δυσάρεστη ένταση μπαίνοντας στο κτίριο, αλλά και αργότερα όταν σκέφτεστε τη δουλειά. Τι κάνετε;

7 / 10

7. Έχετε ραντεβού στις 5 με έναν φίλο ή μια φίλη σας, που είναι πάντα συνεπής. Μία ώρα πριν, κάτι σας κάνει να θέλετε να τον/την πάρετε τηλέφωνο. Τι κάνετε;

8 / 10

8. Σας έχει συμβεί να γνωρίσετε κάποιον που αισθάνεστε ότι σας είναι οικείος ενώ είναι η πρώτη φορά που τον συναντάτε;

9 / 10

9. Λένε ότι οι ιθαγενείς της Αυστραλίας μπορούν με τη διαίσθησή τους να βρουν νερό ακόμα και στις πιο ξηρές περιοχές της ερήμου. Τι σκέφτεστε γι’ αυτό;

10 / 10

10. Όταν η λογική σας αξιολογεί μια κατάσταση διαφορετικά από ό,τι το συναίσθημά σας, ποιο από τα δύο ακολουθείτε;

Κάντε και τα άλλα σημαντικά τεστ προσωπικότητας:

Η Φιλοσοφία Επιστρέφει